- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorhocasi arkadasimiza actigi konu icin tesekkurler. Ilgiyle okudum.
Bir Ingiliz dergisi tarafindan motorun test surusu yapilmis onun linkini veriyorum:
http://www.superbike.co.uk/tests/Honda_CBF125_test_ride_of_2009_Honda_125_news_273599.html
Motoru kullanan eleman motorla 120 km hiza ulastigini yazmis (75 mil) ki bence o kategorideki bir motor icin iyi bir hiz.
Yanliz bence de Honda bu motoru Turkiye'ye bir sure getirmez. Olaya kar-zarar acisindan bakmak lazim. Su an pazarda Cbf 150 var ve bence odenilen paraya gore (4000 TL civari) daha iyi bir motor. Cbf 125 Turkiye'ye gelse muhtemelen bizdeki vergilerin daha yuksek olmasi sebebi ile fiyati 6000 Tl'ye yaklasir. Bence o motor o kadar etmez.
Ayrica Cbf 125'in 150'den gorebildigim en buyuk farki enjeksiyonlu olmasi, dolayisi ile yakit sarfiyati muhtemelen biraz daha dusuktur. Motorun enjeksiyonlu olmasini asil sebebi ise emisyon gazi salinimi. AB'de bu mevzuat geregi enjeksiyonlu motorlar piyasayi sarmaya basladi ve yakin bir gelecekte enjeksiyonsuz olanlar muhtemelen tarih olacaklar. Bizde ise henuz boyle bir kanuni duzenleme yok. Dolayisi ile Honda'nin yerinde olsam ben de yeni motoru getirmem Turkiye'ye.
Teşekkür ederim ama çok yanlış düşünüyorsun,verdiğin fiyatlandırmayı neye göre yaptın bu birincisi.
İkincisi, Honda Türkiye'de Cbf 150'yi satmakla kendi imajını bozuyor.Avrupada Cbf125'i piyasaya sürüp burada Cbf 150 ile diretmesi hem kendisi hem de tüketici için büyük bir haksızlık ve ayıptır.
Örnek verelim, müşteri 2010 model Cbf 150'sini almış ve birdenbire Cbf 125 diye bir model gelivermiş. İkinci el kaybı yaşanmaz mı:silent:
Sıfır kilometre Cbf 150 almak tamamiyle zarar görülüyor...