2006 model ybr yi bugün aldım arkadaşlar çin min ybr sonuçta 2300e aldım mavi renk km 20 binde allah pişman etmesin inşallah
2006 model ybr yi bugün aldım arkadaşlar çin min ybr sonuçta 2300e aldım mavi renk km 20 binde allah pişman etmesin inşallah
Yamaha ürünü bir motoru, çinli motosikletlerle aynı katagoriye sokmayalım. Adamlar yılların birikimi ile gidip çinde dandik motor yapmaz, kimseninde çinde üretilen ybr em şu sorunu çıkardı dediğini duymadım.2006 model ybr yi bugün aldım arkadaşlar çin min ybr sonuçta 2300e aldım mavi renk km 20 binde allah pişman etmesin inşallah
Yamaha ürünü bir motoru, çinli motosikletlerle aynı katagoriye sokmayalım. Adamlar yılların birikimi ile gidip çinde dandik motor yapmaz, kimseninde çinde üretilen ybr em şu sorunu çıkardı dediğini duymadım.
Bu motorlar tam otomatik robot sistemlerle yapılıyor. Çinli çalışan bu robotun düğmesine basıyor bezle sağını solunu siliyor diye motor çinli olmaz. Önemli olan o robotu ve teknolojini oraya kimin getirdiğidir.
Ama eminimki 5-10 sene içinde kendini kanıtlamış haskan çinli motosiklet modelleri piyasaya girecek. 2. dünya savaşında yerle bir olmuş japonyanın ürettiği malları kimse beğenmezdi fakat kendilerini kanıtladılar ve şuanda mükemmel kusursuz üretim peşinde markaları var.
Kısaca çin üretimide olsa Yamaha ürünü olduktan sonra gönlün rahat olsun sorunsuzca kullanacaksın, Hayırlı uğurlu olsun.
bu da benim ybr.
üstündeki ben sayılırım :cherry:
![]()
ybr nin kalitesiyle ilgili yazım değil ama ekleyeceğim
diğer çin motoların hemen hemen hepsi bir japonun kopyası. japonların eski fabrikalarını satın almışlar.
kranka bakıyorsun bir japonla aynı
pistona bakıyorsun aynı
çinliler kopyacılık varken teknolojik çalışmaya girmemiş bile zaten. şu an 5 vitesli 125 liklerin hepsi ya titanın ya ybrnin moto parçalarını veya fren balatasını orasını burasını kullanıyor.
honda cgl 125 ile mondial agk 125 aynı . sadece kalitesi düşük o da hammadde+ fabrikadaki özensiz üretim den. mesela krank balanslı çıkıyor(hatalı üretim) honda bunu ayırıyor çöpe çinli ise satıyor müşteriye
müdür ama maskeli zorronun motorlusu gibi olmuşsun..:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:19 ----------
Nerden biliyosun..Çindeki üretimi mi izledin..Çin dünyada arge açlışmalarına en çok para harcayan ülkelerden birisidir.. Ne bu çini beğenmeme durumları anlıyamadım..Sadece sana değil burada öyle bir hava var..Sakın çinli alma, çin çan çon.. Biz ne üretmişiz..
Ayrıcada küçükken çok fazla malkoçoğlu filmleri izlemişsizde orada çinliler beceriksiz gözüküyorlar..:queen:
Kolum kalınlığındaki demir mil ortadan ikiye ayrılırmı durduk yere?
Aynı şeyden imalat işinde çalışan bir arkadaşım da bahsetti.Biri alman malı diğeri çin malı ağır bir makina parçası düşünün.Dışarıdan baktığında, eline aldığında ne ağırlığında ne görünüşünde, ne verdiği dokunma hissinde hiçbir fark yok.Alman malı 10 yıldır kullanılıyor aşınmalar olmuş diye çin malı almışlar.İlk zorlamada kırılıyor!
Milyarları çöpe attık diyordu arkadaş.
Çinlilerin numarası bu.Metalurji de sihirbaz gibi herifler.Onun içine bunu kat, bunu ona ekle diye acayip acayip metal alaşımlar üretiyorlar.Laboratuvar da eritip bileşenlerine ayırıp test etmedikçe anlaman imkansız.
Fakat tüm çin mallarına kalitesiz imajı yaftalamak yanlış.Zira bugün dünyaca tanınan bütün büyük firmalar çinde üretim yaptırıyor.Önemli olan ne istediğini açıkça söylemek ve parasını ödemek.Parasını ödersen alman malı alet edevatın aynısını sana yapıp teslim ediyorlar.Kalite de aynı, dayanıklılık da.
Sorun işçilikte, kalite kontrolde falan değil.Tamamen üretim maliyeti ile ilgili.
Yahu adamlar uzaya taykonot yolladılar, daha neyi tartışıyoruz?Kendi roketini uzay aracını yapan adam motosiklet mi yapamayacak?
bu da benim ybr.
üstündeki ben sayılırım :cherry:
![]()
kilosu 20 liralık ni-cr alaşımlı çelik te var kilosu 2 liralık çelikte var. dünyanın en kaliteli çeliği isveçte üretilir.isveçli, alman,japon,ingiliz vb gidipte 2 liralık çelikle üretim yapmaz. tenezül etmez ihtiyacı da yoktur. ayrıca çinli gibi 3 kuruş için adam da satmaz.
nikelin kilosu 50 lira çinli çelik üretmiş adı çelik ama demir gibi bükülüyor. nikelini kromunu magnezyumunu geçtim adam uğraşmamış bile
şunu diyorum gsmh sı iyi olan ülkeler dünyanın en kaliteli ürünlerini üretir bu bir gerçektir
çok karizmasın abi:cherry::cherry::cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:08 ----------
abi ben fransız kaldım gsmh nedir
çok karizmasın abi:cherry::cherry::cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:08 ----------
abi ben fransız kaldım gsmh nedir
Kare farlı ancak siperlikli.. bazılarında böyle değil.. Sanki 2009 gibi siperlikli ve kare farlı..:cat:
http://www.sahibinden.com/sahibinde...j_motoru_-51WQQaXQQ19909742WQQpXQQdisplayitem
yahu bırakın ya 2005 model ybr 4000 kmde olması mumkunmudur varmı böle bişe inanmayın bu tür ilanlara ben 6 ayda 4000 yaptım sadece pazarları gezerek hic inandırıcı bir ilan degil 300tl fazla verin benim motoru alın
tam alacaktım sen onla cross yaptın..