Yorum yapan herkese çok ama çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.
İlk olarak belirteyim bugün motor aldım.
Dediğiniz gibi CBF600 lere baktım, ne yalan söyleyeyim gerçekten kullanımı çok rahat sanki yatağımın üzerinde bağdaş kurmuşum gibi hissettim. Ama bütçeme uygun bir tane bulamadım. Ama ilerde olabilirler listesinde ilk sıralarda. Bu tavsiyeyi verip aklıma CBF600 ü sokan herkese teşekkürler.
CBR 600F e de baktım, açıkçası yakıtı biraz fazla gibi ve üretiminin durmasını hatırlattığınız için de teşekkürler bu kararımı değiştirmemde çok etkili oldu. Bunların dışında gayet tatlı bir motordu. Gazlamadım sakin kullandım onu ama sanırım çok iyi gazlıyordur.
Fazer'a gelince... O bakışları, duruşu bir de o egzoz tasarımı beni kendine deli gibi çekmişti. Üzerine bir de o tatlı ekzoz sesini duyunca kalp krizi geçireceğimi sanmıştım ilk üzerine bindiğimde... Sonra biraz gazlayayım dedim... İlk bir iki bin devirde çok hayal kırıklığına uğradım birkaç saniyeliğine...Sonra niye gitmiyor bu dedim içimden ve gazı çevirme gafletinde bulundum... Yanlışım olmasın 6 bin le 9 bin arası bir devirdi... Nerdeyse dünyaya tersten bakacaktım... Deyim yerindeyse kıçı başı zapt edilmez hale geldi motorun... Neyse sonuç olarak içimden çok geçiyordu falandı filandı ama, pek tasarruflu değildi kendileri, güce haki olmak istiyorsan elini cebine atacaksın diye fısıldadı kulağıma...
Ben bu keşmekeşte düşünürken bir yakında bir yerde bir ER6F vardı. Babam gel ona da bakalım dedi.... ve tabi ki kader ağlarını örmüştü... Motorun sahibi babamın çocukluk arkadaşının oğlu çıktı...Tesadüf babası da oradaydı... ve motoru kontrol ettirip aldık... Çünkü babam gerçekten güvenebileceğimiz biri olduğunu söyledi. Hatta laf aramızda " Bu adam ayyaştır ayık gezmez ama kesinlikle yalan söylemez" dedi.
Zaten olan her şeyi söyledi,
Motorda boya vardı ama kaliteli bir işçilik. Nasıl oldu dediğimde " Bir kere kullanayım dedim şu motoru, kafam biraz iyiydi gazı biraz fazla kaçırmışım sokaktan çıkamadan devrildim köşede" dedi. Ki izler de dediklerini destekliyordu.
Motor 14.204 de idi şu anda +60 km...
Yarın gidip komple motor yağını, yağ filitresini, antifreezeni, gerekiyorsa bujilerini falan değiştireceğim. Bu arada vites geçişlerinde biraz ses yapıyordu bana anormal gelmişti, ee dönmeden tamircime uğradım, bunlarda bu kadar ses normal dedi.
O da kısaca inceledi ve geçer not verdi, yarın getir komple bir bakayım ne gerekiyorsa elden geçirelim dedi. Biraz gaza gelirsem yarın Xenon falan da taktırabilirim.
Bunun dışında bugün motora iki kez yaklaşık 10 dk ve bir kez de 20 dakika eve gelirken bindim. Her seferinde yağmurun durmasını bekledim ama her seferinde ben bindiğimde birden sağanak başladı... Talih işte...

Kaba yerlerime kadar ıslandım bugün.
Bu arada ismini Singuala koydum motorumun.
Yarın kısmetse resimlerini koyacağım, bakımdan çıkıp Kocaeli'ye vardığımda.
Herkese tekrar Saygılar, Sevgiler...