Cümleten meraba agalar, ben dün ilk motorumu 150zc mi aldım, bi 5-10 km yol yapabildik henüz. Motordan hiç anlamam, işin içine gireyim diye scooter dan başladım, umarım zc doğru seçimdir. Motoru 2. el aldım, granajları çok kötü durumdaydı, gerçek anlamda kötü, motoru iyi dediler, daha 6,000 km dediler, bu fiyata kaçmaz dediler, bende eyi dedim aldım. Ama açıkçası motor beni pek tatmin etmedi. Gerçi ilk motorum ve etrafımda hiç 2 teker dostu yok benden başka, keza diğerleriyle kıyaslamam ne derece doğru bilmiyorum ama, genede sanki motorun kalkışı çok zayıf gibime geldi. 1,6 tüplü arabalara kalkışta değil kafa tutmak, selam bile veremiyor. Arada uçurum var, kendimi duruyor gibi hissediyorum, fikir edinmeniz açısından. Motor 40-50 den sonra bayılıyor, ben gitmeyeceğim diyor. Ikınırsa belki 80-90 görür ama acemi acemi şansımı zorlamayayım diye çok üstünede gitmedim açıkçası. Siz deneyimli zc kullanıcılarına birinci sorum bu, normal midir bu ivme ve bayılma hızı? Yorumları okudum, 120 lerden 130 lardan bahseden arkadaşlar var ama, benim zcnin motoru ölü mü yani?
İkinci olarak motor elektrik marşı almıyor. Akü bitik durumda, ama genede farları falan zayıfta olsa yakıyor, daha ölmedi. Çalıştırmasını beklemiyorum zaten ama elektrik marşına hiçbir tepki vermiyor, en ufak bi tıkırtı bile gelmiyor. Yaklaşık bi 50-60 defa denedim, sadece bikaç tanesine tepki verdi. Akü aktarma kablosuylada almadı. Ayak marşıda motor soğukken çok geç alıyor, bir saat tepiniyorum
motorun başında çalıştıracağım diye. Hoş manzara değil. Acaba bi temassızlık falan mı var, yoksa tamamen aküden mi kaynaklı elektrik marşı sorunu?
Üüçüncü büyük sorunumsa motor rolantisi sıkıntılı sanırım, gazdan elimi çeker çekmez stop ediyor. Motorun bi ciklesi falan var mı kendi kendime halledebileceğim, yada rolanti ayarı yapmayı bilen bi arkadaş basit bişeyse tarif edebilir mi bana? Zira bu kullanımı engelliyor, trafikte sürekli gaz vermek durumunda kalıyorum motora, motorda sürekli gitmek istiyor ... Bi kere devirdim zaten bunun yüzünden.