dün akşam canım sıkıldı ne yapsam ne yapsam diye düşünürken hadi motorun bujilerine bir bakayım dedim ...birazda resim çektim tabi,telefondan resim çektiğim için çok net değil ama idare eder..
alet edevat ve yardımcı meteryalleri alıp motorun yanına indim
motoru dağıtmaya başlamadan bir resimleyeyim dedim...eğer geri toplayamazssam resme bakıp yapmaya çalışırım hiç olmazssa
yarım kutu biradan sonra motorun durumu böyleydi.....biranın tamamını bitirip motoru topladığımda sanırım ortaya bi SS çıkarırım dedim kendi kendime
öntarafta koruma demiri ile yağ radyötörünün arkasındaki buji yuvası ve deponun altındaki buji yuvası..
bu arada motoru aldığım arkadaş bana motorla beraberinde herhangi alet edavat vermedi....eski motorumun buji anahtarını kullanmayı düşünüyordum fakat onunda boyutları çok kısa kalınca banada kal geldi...ama dahiyane bir fikir ile buji anahtarının boyunu uzatıp çalışmalara devam ettim tabi
bujiler temizlendi(gerçi gayet iyiydi bujiler)zincir ayarı yapıldı,normalde ulaşamadığım yerlerin nekadar kirli olduğu görüldü ve temizlendi..sıra geldi toplamaya...CİVCİVMİ ÇIKAR KUŞMU ÇIKAR..yoksa bana yeni bir motor arama işimi düşer bilmem artık...bakayım valla topladım
bastım marşa çalıştı ŞÜKÜR..2 tur attım gayet normal herşey..son olarakta motoru bursadan aldığım için plaka yenilenmişti..trafik plakaya damga bastıktan sonra bende tescillemiştim onuda göstereyim dedim
istabbul anadolu yakasında akü şarz edilri,buji değiştirilir

:queen::cat::rendeer: