Abi gittikce acılır bence her motorda böyle oluyor. O güzellikle hızlı gidilmezki abi yavaş
git ki insanlar bakabilsin baktıkca efsaneye hayran kalabilsin![]()
Sen yağ oranını 60 gr cıkar rodaj bittikten sonra 50 grma düşür ve 2 zamanlı yağı kullanEğer platinde veya meksefede sorun olsaydı tekleme ve yüksek devirlerde patırdama olurdu.Birde sen bula bilirsen süper benzin al opetlerde satılıyor:cat:
tavsiyene uydum bu gün yağ oranını artırdım arkaya baktımmı çıkan eksoz gazı milleti boğuyor![]()
tavsiyene uydum bu gün yağ oranını artırdım arkaya baktımmı çıkan eksoz gazı milleti boğuyor![]()
Öle olacak zaten abiahhhhh eski günler tön tön çalışan bi jawa ve iki zamanlı makinanın eksozundan çıkan beyaz mavi duman ve burnumuza gelen miss gibi yağlı benzin kokusu:cat:
Hocam, motosikletinizi güle güle kullanın, gözümüzü açtığımız ve kendimizi bildiğimiz günlerde (65-75 li yıllar), motosiklet sevdamızın debreşmesine sebeb olan Jawa'lardı. Hele ekzos sesleri...!
Motosiklet'inizdeki olası problem;
*Yeni motor yapıldığından, ana ve kol yatağı ve sekmanlar henüz tam alışmadığından sıkıdır. Rodaj denen olay tamamlandığında; değişim olacaktır,
* Platinin bağlı olduğu tabladan yapılan, avans ayarında problem olabilir. Tahminimce Rötar'da kalmış, avans'ın arttırılması problemi çözebilir,
* Meksefenizin kapasitesi yetersiz kalabilir, kontrol edilmesinde fayda var,
* Platin açıklık ayarını kontrol ettirmeniz de gerekebilir,
* Benzine katılan yağ miktarı için orjinal değer ne ise, dışına çıkmanıza gerek yok, çünkü bu yağdan maksadın, krank, kol yatağı ve pimi ve sekmanları yağlama olduğunu biliyorsunuz, miktarın artırılmasının; duman atma ve ekzosun yağlanması ve pislenmesinden başka bir getirisi olmaz,
* 6 Volt sistemlerde Endüksiyon bobininden çıkan sekonder akım değeri düşüktür, 12 volt sistemlerde ise daha yüksek. Bu da daha iyi bir ateşlemenin olması ve performans anlamına gelir. İyi bir usta bulabilir de, 12 Volt'a tadil edebilirseniz, farkı fark edersiniz.
30 yıl öncesinde Jawa kullandığımız da; 2 kişi çok rahat 140 KM/H'ı görebilirdik, genç arkadaşlarımıza fikir verir herhalde
Sağlıcakla kalın.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:30 ----------
Unutmadan; Platin yayı tansiyonunun zayıf olması, yüksek devirde "Yüzme" denen olaya sebeb olur. O an da Platin ne açıktır ne kapalı, orta bir yerde duruyor gibidir ve hızı ne yapsanız yükseltemezsiniz. Bir zamanlar... çift platin yayıyla (eski bir platinden çıkarılan yayın, diğerinin arkasına monte edilmesi)performans ve hıza yönelik bir şeyler yapardık, bu yapılan iş ile; yüzme'nin ulaştığı devri daha yukarı devirlere çekerdik, karşığını da alırdık.
.
30 yıl öncesinde Jawa kullandığımız da; 2 kişi çok rahat 140 KM/H'ı görebilirdik, genç arkadaşlarımıza fikir verir herhalde
Sağlıcakla kalın.
aradan ne geçti boğaçhan 140 yaptığımız yıllardada bu meret 6 volt değilmiydi ?
.
Sağlıcakla kalın.
aradan ne geçti boğaçhan 140 yaptığımız yıllardada bu meret 6 volt değilmiydi ?
Yok onu 350cc ler yapıyor![]()
Bu iş beni yoracak aslında sitede jawa kullanan arkadaşlar vardır ama ne hikmetse sesleri çıkmıyor![]()
benim bildiğim 350cc ler 160 yapıyor:silent:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 ----------
Bu iş beni yoracak aslında sitede jawa kullanan arkadaşlar vardır ama ne hikmetse sesleri çıkmıyor![]()
abi benimde var aslında motorum ama benim bukonu hakkında bilgim yok ama şu elektironik ateşlemeyi denedinmi motorun normal deviri 4000 deyken elektironik ateşleme 7000 lere çıkartıyomuş ben de deneyeceğim
şu konuyu incele istersen:cat:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/13135-elektronik-atesleme-devresi.html
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 ----------
abi benimde var aslında motorum ama benim bukonu hakkında bilgim yok ama şu elektironik ateşlemeyi denedinmi motorun normal deviri 4000 deyken elektironik ateşleme 7000 lere çıkartıyomuş ben de deneyeceğim
şu konuyu incele istersen:cat:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/13135-elektronik-atesleme-devresi.html
Bu konuyu hemen öğrenecem gerekirse oygularım
Bence motorun seriliğini bozmadan nasıl hız arttırabilirim onu düşün abi, neden dersen bi yeri bozup diğer tarafı yaptıktan sonra ne anlamı var önemli olan 2 tarafında hızlı olması benim görüşüm.
Bu konuyu hemen öğrenecem gerekirse oygularım
Onlar California motor dedikleri 160 basıyor ama nedense onları sevmiyorum(California motorlar kare biçimindedir ordan anlaşılıyor
)
Onlar California motor dedikleri 160 basıyor ama nedense onları sevmiyorum(California motorlar kare biçimindedir ordan anlaşılıyor
)
Aynı fikirdeyim
Artık motorumu 12 volta çevirip manyetolu yapmaya karar verdim Masraf ne çıkar bu konuda bir bilgi verebilirmisiniz?