EFSANE için 12 volt Konvektör istiyorum

Farların daha kuvvetli yanması için6 voltu 12 volt yükselten konvektör önerildiğini okumuştum bunu nerden temin edebilirim? Fiyat konusunda bir fikriniz varmı? Ayrı bir konuda burdan aldımız ceryanı 12 volt korna takıp onada verirsek verim nasıl olur bunu öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
12 V Konvertör

Artık eskisi gibi hazırı bulunmuyor.Elektronikçiler çarsısında soruşturup yapan bulmanız lazım.Far ampulü kaç watt ise ve başka kaç watt yük varsa toplam o gücü verecek büyüklükte olması lazım.Bildiğim kadar motorunuzun far beslemesi AC 6 volt.Uygun watt ta 6-12 trafoda sardırıp kullanabilirsiniz ama kornaya olmaz.Ayrıca uç alıp DC ye çevrilmesi gerekir.

Artık eskisi gibi hazırı bulunmuyor.Elektronikçiler çarsısında soruşturup yapan bulmanız lazım.Far ampulü kaç watt ise ve başka kaç watt yük varsa toplam o gücü verecek büyüklükte olması lazım.Bildiğim kadar motorunuzun far beslemesi AC 6 volt.Uygun watt ta 6-12 trafoda sardırıp kullanabilirsiniz ama kornaya olmaz.Ayrıca uç alıp DC ye çevrilmesi gerekir.

anladım hocam çok tşk ederim

Abi sen eski motorcusun daha iyi bilirsin tabii ama,öyle aman aman bir farklılık yapmayacak.Hatta neden çevirtiyoruz bunları bozup 12 volta bilmiyorum.

Abi sen eski motorcusun daha iyi bilirsin tabii ama,öyle aman aman bir farklılık yapmayacak.Hatta neden çevirtiyoruz bunları bozup 12 volta bilmiyorum.

Bu komple çevirmeyecek sadece bobin çıkışından 12 volta yükseltip bir hat fara çekilecek sanırım böyle olması lazımdı eğer yanlış hatırlamıyorsam

DC ye çevirme kısmı en kolayı old amcanın da dediği gibi bi trafo sardırdıktan sonra bi kenarı eğik kare şeklinde olan 4 ayaklı , iki dalgalı akım girişi bi+ bi- cıkışı olan köprü diyot diye bi elektronik parça var.O trafo çıkışına bunu takıyosun.Ve artık motorunda kısmen de olsa (korna vs için yeter) düzenli akım olmuş oluyo. Şahsen mobylette de bu sistemi oturttum.Ve 12 v korna çalıyor artık.Akü de koyarsan devire gore ses değiştirmeyen bi korna olur. yardımcı olurum kolay gele

DC ye çevirme kısmı en kolayı old amcanın da dediği gibi bi trafo sardırdıktan sonra bi kenarı eğik kare şeklinde olan 4 ayaklı , iki dalgalı akım girişi bi+ bi- cıkışı olan köprü diyot diye bi elektronik parça var.O trafo çıkışına bunu takıyosun.Ve artık motorunda kısmen de olsa (korna vs için yeter) düzenli akım olmuş oluyo. Şahsen mobylette de bu sistemi oturttum.Ve 12 v korna çalıyor artık.Akü de koyarsan devire gore ses değiştirmeyen bi korna olur. yardımcı olurum kolay gele

Ceyhun kardeşim bu aletin büyüklüğü ne kadar olur yani ne kadar yer kaplar?

Biri kulaklarımı çınlattı. :cherry:

Arkadaşlar trafoyla balastla uğraşmayınız. Elinde geliyorsa Aç statoru al teli sar. Zor birşey değil. Ne kada az teferruat o kadar çok randıman :cat:Benim pejoda salyangoz kornalar ve 60/55 far var.

Honda yı da 12 volta uygunlaştırdım. O da 6 volt idi.:cat:

nippon agacım git yozgata sar o zaman :) alternatifi var işin sen uzmansın da millet?

nippon agacım git yozgata sar o zaman :) alternatifi var işin sen uzmansın da millet?

İnan hepinizede tşk ederim iyi niyetlisiniz arada mesafe uzak olmasa çıkar ben gelirdim ceyhun bunun maliyeti ne kadar?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:52 ----------

Biri kulaklarımı çınlattı. :cherry:

Arkadaşlar trafoyla balastla uğraşmayınız. Elinde geliyorsa Aç statoru al teli sar. Zor birşey değil. Ne kada az teferruat o kadar çok randıman :cat:Benim pejoda salyangoz kornalar ve 60/55 far var.

Honda yı da 12 volta uygunlaştırdım. O da 6 volt idi.:cat:

Ah keşke o dediğin elimden gelsee şimdiye kadar hiç dururmuydum :)

1.5 tl o alet :).Ama trafoyla nipon cuum işin içine girince harbiden uğraşmaya değmiyeceğini hatırladım.Motordaki sargılarla uğraşmak daha mantıklı. Dışta fazladan bi üniteden kurtulursun ve kalıcı, zarar gormez bişey elde etmiş olursun sadece dc için benim dediğimi takarsın o kadar

Son düzenleme:
Hacı ben kendimce yaptım ama şunu öneriyorum. Sizin stator bobininin nası bir şekli var bilmiyorum. Far ampulu kaç Watt o Jawa'da? Kabaca bir tabirle 1mm² bobin teli ile 200 sarım var ise önü söküp 0.50mm² lik bobin telinden 400 sarım yaparsanız. Aynı Watta bir 12 volt far ampulu takarsanız iş bitti denebilir. Akü (varsa konjejktör), flaşör, korna vs gibi diğer aksamları da 12 volta uygun hale getiriniz.:)

Hacı ben kendimce yaptım ama şunu öneriyorum. Sizin stator bobininin nası bir şekli var bilmiyorum. Far ampulu kaç Watt o Jawa'da? Kabaca bir tabirle 1mm² bobin teli ile 200 sarım var ise önü söküp 0.50mm² lik bobin telinden 400 sarım yaparsanız. Aynı Watta bir 12 volt far ampulu takarsanız iş bitti denebilir. Akü (varsa konjejktör), flaşör, korna vs gibi diğer aksamları da 12 volta uygun hale getiriniz.:)

c.ertesi günü meesaimi buna harcayıp olumlu sonucu elde temeye çalışacağım inşl tümden her şey alt üst olmaz

Dediğim gibi resmini koyarsan seviniriz. Bilinçsizce bu işe girişmeyin. Kendinizden emin değilseniz.:rendeer:

Mersin İl Temsilcisi
Dediğim gibi resmini koyarsan seviniriz. Bilinçsizce bu işe girişmeyin. Kendinizden emin değilseniz.:rendeer:

nipp10, 5-10 tl lik bir malzeme bu anladığım kadarıyla, 1 tanecik yapıversen de yollasan da kargo+masrafını sana havale etseler nasıl olur. bu kadar anlatıp yorulmazdın.
ne dersiniz abilerim, kardeşlerim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar