gecmis olsun dostum.annemde bizim arabayi vurmustu ve enistemin sigortali minubusunu bizim arabaya vurmus gibi gosterdik ve sigortadan paramizi aldik.bende serkan arkadas gibi bunu tavsiye ederim en mantiklisi ve en masrafsizi bu olacaktir,
milleti bilmem benimde kendimi kandırma gibi bir adetim yok eğer o sigortaya paramı verip bi kaza olduğunda beni koruması gerekiyorsa.Ve kaza olduğunda git başının çaresine bak sana vuran kaçmış gitmiş diyorsa bu işin kandırmakla alakası yok.Eğer bu adam deseydi ki "ya benim motorun grenajları eskidi boyası soldu şöyle bi senaryo düzenleyimde parçaları yenileyim" ozman sonuna kadar haklısın ama adamın biri buna çarpmış ve bu adam yaptırdığı sigortanın devreye girmesini istiyor. gayet basit bi döngü.
gecmis olsun dostum.annemde bizim arabayi vurmustu ve enistemin sigortali minubusunu bizim arabaya vurmus gibi gosterdik ve sigortadan paramizi aldik.bende serkan arkadas gibi bunu tavsiye ederim en mantiklisi ve en masrafsizi bu olacaktir,
kaskoyla trafik sigortasının görevi aynı değildir.........
ve hırsızlık hiç bir zaman hak değil dir alınmaz...çalınır ..oyuzdende çalanlara hırsız derler.....kaza olmuşsa iki araç olması lazım nerede öteki göster al paranı...yok ben bunlarla uğraşmam diyorsan yaptır kasko o herşeyi öder...
ama burada dolandırıcılığı ver hırsızlığı hakmış gibi gösterirseniz ayıp olur...aklında olmayanıda teşvik edersiniz...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------
sen bir hata yapmışsın ..doğruymuş gibi sizde yapın diyorsunuz..olmaz...böyle arkadaşlar..
slm arkadaşlar kurban bayramının arife günü kaza yaptım ve bayramım zehir oldu ençok üzüldüğüm konuda bana çarpan bir motosikletti.Ben olayı tam hatırlamıyorum ama birde bana çarpıp kaçmış neyse lafı fazla uzatmayayım motorum honda cbf 150 yaklaşık 2000 tl masraf var çarpannın kim olduğu belli olmadığı için sigortam bu masrafı karşılamıyormuş o yüzden kendi cebimden yaptırmak zorundaymışım motda en pahalı parçalar grenaj ve depo bunların ikinci el veya yan sanayisi varmıdır acaba bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevirim.
hocam arkadas sucsuz yere 2000 tl yi bagira bagira odesin diyosun yani.senin bakis acinda guzelmis.dunya adil olsaydi yuvarlak olmazdi zaten
bakış açısı herkezin aynıdırda...doğruyu kendini nasıl kurtarırırm diye düşünenler bu da doğrudur der ama doğru bir tanedir..herkeze göre değişmez..ü
ben haksız yere oderse odesin demiyorum..yaptığınız olay yanlış diyorum...dünyanın olayına gelince oda dünyayı bağlar beni değil...
sen bir hata yapmışsın ..doğruymuş gibi sizde yapın diyorsunuz..olmaz...böyle arkadaşlar..
dimi .sana katiliyorume nasıl olcak Temelcim...sigorta şirketleri bilançolarındaki milyon dolarlık karlarıyla övünüp duracak bizde bravo mu diyeceğiz...
sende 600 f aldın...bence bu kadar dürüst olma...Allah korusun ama bu illegal işi gün gelecek belki sende düşüneceksin...
işin manevi boyutuda umrumda değil...arkadaşın canı yanmış...kendi hatası bile olsa devir dürüstlük devri değil...
bende kanun dışı olan yolu önermek zorundayım...maddi açıdan zor durumda ise onu düşünmek zorundayım...
cehenneme gideceğimide bilsem lanetlensemde önereceğim çözüm budur...