- Konu Yazar
Motor platinlimi halen yoksa elektronik ateşlemeye çevrildimi?
Platinli orjinal olarak platinli ve 6 volt
Motor platinlimi halen yoksa elektronik ateşlemeye çevrildimi?
motorun antika sayılacak bir motor. bununla hız yapmayı değil ,keyfini yaşamaya bak .
satmayı düşünüyormusun ve nekadar istersin ?
Gayet estetik bi motor olmuş, iş modifiyeye girince çok şey yapılabilir ama maliyet doğar..
Silindirin max rektefiyesini yaptırıp pistonu büyütebilirsin, hemen peşinden karbüratöre daha geniş hava ve benzin memeleri takabilirsin, hava ayarlarınıda buna göre yapabilirsin tabi
Rektefiyeciye üst kapağını taşlatıp işlem yaptırabilirsin..
Hacim artıcağı gibi otomatik olarak beygirden çok tork artıcak, son işlem olarak sende bu torku kullanmak için arka dişliyi küçültebilirsin biraz..
Bende bi soru soriyim, neden rengarenk yazıyosun? Gökkuşağı gibi oldum burası![]()
Bu motor keyif motoru, yani yapacagınız maliyeti hesaplarsanız bu motoru boyamak bile baştan kural hatası.Zaten motor 65 model bu motora yaptıgınız her maliyeti siz çöp gibi görüyorsunuz o zaman ama gördüğünüz gibi bakımlı ve taş gibi tıkır tıkır işlediği ortada isterseniz facebook videolarını da izleyip sesini dinleyebilirsiniz.Ben olsam her türlü yatırımı yaparım bu tarz bi motora sahip olsam.Mesela benim motorum gv-250 ama 5 kuruş harcamak istemiyorum cunku satmayı dusunuyorum bana da bu motora para harcamak ileriye donuk olmayacak gibi gozukuyor tabiki fikirler zikirler değişik olacaktır ama benim tavsiyem 1-2 ek takviyeyle bu motor cok rahat 100'un uzerine cıkar...
Bu Jawa ile ilgili açılan tüm konuları ilgi ile takip ediyorum. Ancak motorda siyallerin olmadığını şu an farketmiş bulunuyorum :silent:
JAWA karbüretör kiti bulabilirmiyim ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:00 ----------
hayabusa kardeşim bu zamana kadar bindiğim bütün araçlar yazanının en sonunu gördü buda görsün ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:01 ----------
Sen yinede babana bi sor o bilir kaç yapabileceğinieski Jawacılardandı
kartalizma sen kaç senedir motor biniyosun okadar mz güvenme 252lik değil 301 lik olsa ne yazar burda yolların kabadayısı var benim motorum EŞŞİZ 90 akrelik siyah jawa 350 istediğin yolda istediğin avansı veririm sana birde sana 220 sürat garantisi veririm...
benim anlamadığım benim 70 yıllarda kullandığım jawa 130 eğer akıntı olursa 140 zorluyorduabi,
km göstergesinde kaç yazdığını bilmiyorum ama bu model motosikletlerin 100 km hız civarına çıkması bence iyi. 250 cc olduğuna göre şanzıman yavaş kalıyor olabilir bence dişlileri ile oyna,
ayrıca cbr 125 de 200 km gösterge var modifiye yese bile 200 km yapma ihtimali nedir sizce:cat:
benim anlamadığım benim 70 yıllarda kullandığım jawa 130 eğer akıntı olursa 140 zorluyordu
Ah be kardeşim bu modellerde sinyal olmaz ve trafik muayenesinde bile sormazlar
aga 1 2 3 yap salıver tınlasın dursun napacan 100ü geçip
draglaramı kaldıracan makinayı :rendeer: :bounce:
yav cok guzel bir motor insan binmeye kıyamaz buna
ben olsam evin bir kosesine koyardım![]()
abi benzin ve hava memelirini büyüt...aynı seyi kende jawamda yaptım cok farkediyor...ve gene aynı seyi bayramın 2. günü bi abimin jawasına yaptım güç olarak baya bi fark ediyor...ön zincir dislisini 1 dis arttırabilirsin...oda hızı artırır...
aga 1 2 3 yap salıver tınlasın dursun napacan 100ü geçip
draglaramı kaldıracan makinayı :rendeer: :bounce:
Acaba silindirlerde aşınmalar olmuşmudur zamanla yani performansı ne derece etkiler bilmem ama bunuda göz önünde bulundurmak lazım.