bi laf kalabalığı yapayım bari ışıklar falan zayıflıyor diyorsun aküyle ilgili değildir dimi?
bujinin biri patlamıs olabilir...
Memo cuğum ; yolda seyir halindeyken debriyaja basınca stop ediyorsa ve tekleme de yapıyorsa sorun büyük ihtimalle beyindendir...
Beyinden değilse de ikinci tercihim, benzinin bozuk olmasından kaynaklanmıstır. Tüm enjeksiyon sistemini kontrol ettirip, gerekirse deponu da temizletmen gerekecek :wiinkk:
valla pazar günü servise götüreceğim bana 160 kmlik yol göründüale: dediklerin oluyor çok tekleme yağpıyor egzosta patlamalar oluyor ve durduk yere bazen stop ediyor..
Selam arkadaşlar bende naçizane yorumumu yazayım.
Motosiklet konusunda çok tecrübeli değilim ama araba konusunda sürekli al sat bakım yap gibi konularla uğraştığım için yazmak istedim.
Öncelikle yazdıkların 2-3 sebepten kaynaklanmış olabilir diye düşünüyorum. 1 kötü benzin ve buna bağlı olarak vuruntulu çalışma 2 enjeksiyon yada karbiratördeki bir arıza nedeniyle rölantide dengesizlik ve stop etme 3 beyin
Yapabilirmisin bilmiyorum ama motorun egzosuna elini kapattığında motor tekleme yapıyor mu yada vuruntu oluyor mu? Eğer oluyorsa motor ana gövdesi ile ilgilide (yataklar vb) sorun olabilir.
Benim kişisel tahminim beyin ile ilgili olacağı yönünde yalnız söylediğim bu fikirler arabada karşılaştığım sorunların motora uyarlanmış halidir...
umarım en kısa sürece çözersiniz.
Selamlar
arkadaşlar..öncelikle hep birlikte amin deyin...
ALLAHIM HİÇBİR KARDEŞİMİZN SİLİNDİRİNE PİSTONUNA BUJİSİNE TEKERİNE MOTORUNA ZEVAL VERME YARABBİİ.. AMİİİNNN...
arkadaşlar bir saat önce sorunumu hallettim arka silindirin neden çalışmadığını buldum..ben tekleme nedeniyle bujiyi değiştirmiştim ve meğerse bujiyi tam sıkmamışım..buji anahtarını bi taktım ana elimle çevirdim.. çıkarttım temizledim..
taktım sıktım bi marş allahım bu bir mucize makina saat gibi sayıyor ya ne kadar mutlu oldum anlatamam.. şükürler olsun ya rabbim...
hadi gözün aydın olsun mehmet.bu arada sen öteyi beriyi çok kurcalamaya basladın gibi geliyor bana :queen: