Arkadaşlar, yorulara şöyle bir göz gezdirdim, onun için yazdıklarımda tekrara girersem kusuruma bakmayın...
Bende bir xt 125 r var 2006 model kendisi ve ilk sahibi benim:
(yukarıdaki kendisi, fotoğrafı wikipedia'dan aldım ne varki orayada ben yüklemiştim

)
Hız olarak 135 km gördüm (düz yolda), daha doğrusu kadran öyle belirtti, zaten bu tür motorsikletlerde hızda yüzde onluk bir hata payı beklemek normal diye düşünüyorum.
İstanbulda yaşıyorum ve şu ana kadar bir parça sıkıntısı çekmedim (motorum 2500 km'de), unutmayalımki motoru ybr ile aynı olduğu için bu konuda sıkıntı çekilmiyor.
Tabii yürüyen aksam dışı parçalarda sorun yaşanıyor olabilir bu konuda bir şey söyleyemem.
XT 125'inn üretim kalitesi bence sınıfı için gayet iyi (gerçi fiyatıda ona göre yüksek).
Motor istop sorununu bir ara bende yaşadım, servise gitti buji değiştirildi, hava filtresi temizlendi (bu direkt sorunla alakalı değil ama tozlu yollarda kullandığım için filtre bir hayli kirlenmişti ve karbüratöre hava akımını bir hayli etkiliyordu) ve kontağa WD 40 püskürtüldü, sorun şimdilik hallolmuşa benziyor.
Tek silindirli olduğu için 95 km/s üzerinde titreşim tabiiki bir hayli artıyor, ve rüzgarlığı olmadığı için uzun yollarada rahat olduğu söylenemez ama bunlar tahmin edilebilinir şeyler.
Benim kişisel bir şikayetim üzerinde yeterince ip, bungee cord vs bağlayacak yer olmaması, bu konuda sıkıntılıyım.
Orijinal olarak üzerinde bence gayet kaliteli olan pirelli scorpion lastikler vardır , fren tutuşuda muadili motosikletler için kabul edilir düzeydedir.