Arkadaşlar evet şuan 3 motosiklet seçeneği var önümde sizce hangisini seçmeliyim? sizlere göre artı ya da eksi yönleri nelerdir?
Benim görüşlerime gelince(bazı ufak detaylara da dikkat çektim) :
yzf 125r : oldukça şık bir motor, adı üstünde yamaha

fakat iş performansa gelince istediklerimi veremiyor. Bu açıdan bakınca da 125cc bir motora 250 cc motor parası vermek hiç de mantıklı gelmiyor.
ninja 250r: moto yzf125 e kıyasla biraz görüntü açısından düşük diye düşünüyorum ben. hele o göstergeleri yok mu? oldukça çirkin(yalan olmasın 2009 modelinin göstergelerini bilmiyorum, ama dijital gösterge varsa kawasaki düzeltmiştir gibime geliyo) performans? istediklerimi tamamıyla veriyor. bir sorun göremiyorum. fiyat açısından da bir 250cc motor için uygun olduğunu düşünüyorum.
Hyo Gt 250r: görünüş açısından biraz fazla kaslı gibi geldi bana. yani biraz kaba kaçıyor. ayrıca selesi pek hoş deil bana göre. hem selede kullanılan malzeme çizilebilir cinsten. bu da pek hoş olmamış. göstergeleri ise bi harika

ama performans açısından da hiç bir şey söyleyemem bu motoya. istediklerimi çok fazlasıyla yerine getiriyor. e bu da biraz gereksiz gibi geldi.
sonuç olarak hyo her yönden benim için biraz abartılı kaçtı. Ninjanın performansı bana uygun ama görüntü pek yok motosiklette. yzf 125 alırsam da kendimi kazıklanmış gibi hisstecem biliyorum

neden diye sorabilir bazı arkadaşlar. çünkü piyasada bu fiyata 250lik o kadar motor varken bunu almak...

ayrıca bana bu 125lik motor yaklaşık 6 ay sonra yetmeyecek, sonra bunu aldığım fiyattan çok aşağı bir fiyata veremeyeceğim bunu da biliyorum...
bir de bende marka takıntısı var yalan olmasın

mesela beni o motorda gören ve motordan hiç anlamayan biri bile "vaaaow motora bak, hem de yamaha! " demeli

tabiki bu yamaha kısmı sadece örnekti. kawasaki de olur neden olmasın

en tanınmışı yamaha yalnız...
biraz da siz görüş belirtirseniz sevinirim arkadaşlar... :rendeer:
NOT: düşersin kalkarsın, motoru devirirsin, sonra düzelttirmesi tuzlu olur gibi görüşlere gerek yok. çünkü ucuz başka bir motorla (örn. 2.el) acemiliği atacağım. en azından planlarımda bu var.