MT03 Alacağım ???

evet bir babayim...kizim ellerinden oper 6 yasinda...motor surus stilimi bildigim icin 4 ay once elime gecen 9250 tlyi bir 600 cc ye baglamaktan kacindim korktum...ne kizimi babasiz birakmaya niyetim var ne de onu gelinlikle gorecegim gunlerden kendimi mahrum birakmaya...hayat sen ve ben icin biraz daha degerlidir muhakkak...3 yildir cbfye biniyorum...kotu sert bir surucuyum...bu motorla ciddi anlamda 2 kazam var ve maddi olarak bu kazalarin maddi agirligin uzerimden atabildim...en son motoru sifirladim mekanik anlamda...kendi capimi biliyorum...bu arada diger tum motorlar hakkinda sanaldan degilde inceleyerek bilgi sahibi oldum...olmayada devam ediyorum...fazerle dustum arkadasim sagolsun onemsemedi...gsr 600 yere yatirdim Zeytinburnunda yine sagolsun arkadaslarimin hosgorusu sayesinde bu sikintilarida astik...sunu bunu kullandim demekde cocukca..soylemeye calistigim bizimde kendimizce tecrubelerimiz var...bizim dusuk cc de TVS apacheler var bilirsin titresimden keyif vermeyen bir makina...o ccde ise yerini yurdunu konumunu bulamayan bir model oldu MT03...ice sinmedi...kafalar hep karisti..tutunamadi...piyasaya gore hareket etme bir luks degil sanat...yasama varolma sanati...eger aklimi kullanmayacaksam duygusal davranacaksam paramin karsiligini alamayacaksam neden gireyim bu ise...

bak onemli bir detayi atladin...ben guce para ver demedim...o guce zamani gelince ihtiyacin olacak dedim..bir naked makinadan neden performans beklensin ki...naked gonul isidir...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:12 ----------

bak mesajimda burada...kimseye hiz yap demedim...elinin altinda guc olsun dedim...sadece bu...

Kawa er 6 f'ndne inip gunluk bir gezide arkadasinin cbr 600 fine binip ertesi gun sahibinden.coma satilik ilani veren kisilerde var burda...bence sende bir 1200 cc ye hep binmek isteyeceksin...basmak icinmi...hayir...o guce hukmetmenin verdigi keyifi yasamak icin...

TVS Apache yerini yurdunu bulamayan bir makina oldu diyorsun , tamam YBR'nin daha çok kullanıcısı var CBF'in daha çok kullanıcısı var ama nedense benim motoruma CBRcılar , YBR'ciler bindiğinde çok seri motor süper biz bunu böyle bilmiyorduk diye yorumlar yapıyorlar ; Piyasada iyi bir yerinin olmamasının nedeni iyi reklamının yapılamamasıdır kalitesi değil.Hangi ustaya gittiysem kalite olarak YBR'yede CBF'de bin basar şeklinde yorumlar alıyorum.Sanırım ustaların acemiliği:)
Sen CBF gibi afedersin kalkışta kağnı gibi , tipide dede motoru olan bir motordan keyif alıyorsan , TVS ile uçarsın merak etme :)

Şimdi asıl başka bir sözüne yorum getirecektim burayada çıktı ;
Bir motoru hakkında bilgi sahibi olmak için sahip olmak mı tanımak mı gerekir dedin ya , bence sahip olmadığın motorlar hakkında fazla yorum yapma , MT03'te dahil :wiinkk:

TVS Apache yerini yurdunu bulamayan bir makina oldu diyorsun , tamam YBR'nin daha çok kullanıcısı var CBF'in daha çok kullanıcısı var ama nedense benim motoruma CBRcılar , YBR'ciler bindiğinde çok seri motor süper biz bunu böyle bilmiyorduk diye yorumlar yapıyorlar ; Piyasada iyi bir yerinin olmamasının nedeni iyi reklamının yapılamamasıdır kalitesi değil.Hangi ustaya gittiysem kalite olarak YBR'yede CBF'de bin basar şeklinde yorumlar alıyorum.Sanırım ustaların acemiliği:)
Sen CBF gibi afedersin kalkışta kağnı gibi , tipide dede motoru olan bir motordan keyif alıyorsan , TVS ile uçarsın merak etme :)

Şimdi asıl başka bir sözüne yorum getirecektim burayada çıktı ;
Bir motoru hakkında bilgi sahibi olmak için sahip olmak mı tanımak mı gerekir dedin ya , bence sahip olmadığın motorlar hakkında fazla yorum yapma , MT03'te dahil :wiinkk:

ya ne kadar hassasınız motorlarınıza laf edildiğinde...motorlarımız öncelikle bir halta benzemeli tasarım ödülü falan olmalı efsane olmalı en az 20 yıl üretimde olup bir kültürü bir geçmiş olmalı...YBR...CBF...ve TVS motosikletten saymanın bir mantığı yok...commuter denen günlük kullanımlarda işe yarayan sağlamlığı markanın yatırımlarıyla alakalı düşük ccnin başlangıc ve tırmalama motorları hepsi...bizim motorların işçiliği zayıf ve düşük maliyet nedeniyle olması gereken önlemlerin alınmadığı basit mekanik şeyler...herhangi bir elektronik donanımı bulunmayan kendi halinde yaratıklar diyelim...

aralarında en şık doğal olarak bizim cbfler...bu zorunuza gitmesin...

işçilik ve kalite babında 1 numara YBR dir...üzerine tanımam...2 numaraya TVS apaçi oturur...3 numaraya cbf...zaten yarışta başka rakip yok...:)

bana motorunu övme...motorunun övülecek bir yanı yok..o vibrasyonla o el ayak uyuşmalarıyla sadece zayıflarsın motordan soğursun...alışınca yoksaymanın da anlamı yok...işçilik olarak çok harika motor...mesela gidon en basitidinden hepsinden sağlam bir gidonu var Tvs nin...

cbf tvs 5 para etmez düşük ccde...cbf yağ yakıp tvsda henüz kendisini geliştiremediği için piyasa doğal olarak ybrye kalıyor...ve ybrde kendini gerçekten ispatlamış sadece kalıbı ve torku nedeniyle eleştirilebilecek bir motor...ciğeri ciğerdir...+10 km hız farkı için TVS alıyorsun ve ani hızlanmaları için...başka bir artısı yok...biraz daha seri olması benim umrumda değil..olgun motor kullanıcılarınında pek umrunda değil...ama 17-24 yaş arası tekere meraklı sert makina kullanan gencler için birebir TVS...

beni 130 la geçmişsin çok umrumda değil...veya kalkışta kırmızıda sollamışsın bunlar boş işler...yanlışmıyım...biz aştık artık bunları...kağnı gibi kalksın benim cbf dedi motoru gibi olsun...sende aş bunları ...ama ybr ile sağlamlık konusunda tvs veya cbyi kıyaslama...

bak çok basit bir tablo sana...bu bilgiler sadece bende vardı burada paylaştım...

ybr ile cbfnin satış rakamlarına bak...geçen senenin ilk 10 ayı bunlar...dur sana İsotlarıda bulmaya çalışayım...bunların 5 te veya 4 te biri galiba sadece...

kaynak...Motosiklet Endüstrisi Derneği...

Son düzenleme:
ya ne kadar hassasınız motorlarınıza laf edildiğinde...motorlarımız öncelikle bir halta benzemeli tasarım ödülü falan olmalı efsane olmalı en az 20 yıl üretimde olup bir kültürü bir geçmiş olmalı...YBR...CBF...ve TVS motosikletten saymanın bir mantığı yok...commuter denen günlük kullanımlarda işe yarayan sağlamlığı markanın yatırımlarıyla alakalı düşük ccnin başlangıc ve tırmalama motorları hepsi...bizim motorların işçiliği zayıf ve düşük maliyet nedeniyle olması gereken önlemlerin alınmadığı basit mekanik şeyler...herhangi bir elektronik donanımı bulunmayan kendi halinde yaratıklar diyelim...

aralarında en şık doğal olarak bizim cbfler...bu zorunuza gitmesin...

işçilik ve kalite babında 1 numara YBR dir...üzerine tanımam...2 numaraya TVS apaçi oturur...3 numaraya cbf...zaten yarışta başka rakip yok...:)

bana motorunu övme...motorunun övülecek bir yanı yok..o vibrasyonla o el ayak uyuşmalarıyla sadece zayıflarsın motordan soğursun...alışınca yoksaymanın da anlamı yok...işçilik olarak çok harika motor...mesela gidon en basitidinden hepsinden sağlam bir gidonu var Tvs nin...

cbf tvs 5 para etmez düşük ccde...cbf yağ yakıp tvsda henüz kendisini geliştiremediği için piyasa doğal olarak ybrye kalıyor...ve ybrde kendini gerçekten ispatlamış sadece kalıbı ve torku nedeniyle eleştirilebilecek bir motor...ciğeri ciğerdir...+10 km hız farkı için TVS alıyorsun ve ani hızlanmaları için...başka bir artısı yok...biraz daha seri olması benim umrumda değil..olgun motor kullanıcılarınında pek umrunda değil...ama 17-24 yaş arası tekere meraklı sert makina kullanan gencler için birebir TVS...

beni 130 la geçmişsin çok umrumda değil...veya kalkışta kırmızıda sollamışsın bunlar boş işler...yanlışmıyım...biz aştık artık bunları...kağnı gibi kalksın benim cbf dedi motoru gibi olsun...sende aş bunları ...ama ybr ile sağlamlık konusunda tvs veya cbyi kıyaslama...

bak çok basit bir tablo sana...bu bilgiler sadece bende vardı burada paylaştım...

ybr ile cbfnin satış rakamlarına bak...geçen senenin ilk 10 ayı bunlar...dur sana İsotlarıda bulmaya çalışayım...bunların 5 te veya 4 te biri galiba sadece...

Şimdi burda bana tabloları göstererek en çok satan motorun en iyi motor olacağını ifade etmek istiyorsan saçmalıktan öte gitmez.Kawasaki ve Suzuki neden Türkiye'De Yamaha kadar tutulmuyor ; nedeni basit Servis ağı olsun yedek parçası olsun ve ayrıyetten ilgili firmaların ilgili modellerinin reklamını iyi yapamamış olması içten.

Şimdi farkettim biraz sinirlenmişsin yazdıklarıma ; TVS ile titreyerek anca zayıflarsın diyorsun biz genciz biz fazla hissetmiyoruz yaştan olsa gerek seni biraz rahatsız edebilir :wiinkk: Ama doğru birşey söylemişsin 17 / 24 yaş arası agresif kullanıma hitap eden bir motor.
Sen CBF gibi fazla agresif gitmesinmi istiyorsun , tak 15 dişliyi o zaman bak gidişine :wiinkk:

Ayrıca son hızdan bahseden kim ? Ben öyle birini göremedimde kalkıştan bahsettim evet kalkış ile son hız ayrı şeyler bildiğin gibi , evet kalkışı kağnı gibi bir apache kullancısı olduğum için YBR ' de CBF' de ağır kalıyor bana:) O yüzden dede motoru dedim :) Ayak marşı , devir göstergesi olmayan motordan ne beklerim ki zaten :)

Hassas olacağım bir taraf yok bende CBF alıcaktım vazgeçip Apache almıştım Apache'yi görünce afedersin ama çok tipsiz bir motor Apacheye göre CBF.
Sadece kalkış , görünüş olarak bakma diyorsan başka açıdanda bakalım;

Tork olsun , Yakıt olsun 80-90 Krş yakan bir makina , Sağlamlık desen forumda kullanıcılarımız var doğru düzgün kronik bir problemini yazan şimdiye kadar yok.Yağ akıtma gibi bir sorunuda yok.Uzun lafın kısası TVS ' yi YBR ile kıyasla , CBR ile kıyasla ama CBF değil:)

Birşey daha ekliyeyim , yaşım kaç olursa olsun seri motor isterim , sürat isterim bunun yanında diğer unsurlarada tabiki bakarım.
Hız tutkunu olmak yaşın gerektirdiği birşey değil kişinin yapısıdır;) O yüzden ben bunları aştım biz büyüdük olgunlaştık falan bırak bunları.

Dezavantajı yokmu motorumun var ; Satarken rezilllik çekiyorsun satmakta çok zorlanıyorsun çünkü piyasası yok ama başka artılarıyla kapatıyor bunları.

Son düzenleme:
isotlargrubun satışını bulamadım...halbuki bana gelen mailde hepsi vardı...sayfa sayfa gezdim ama bulamadım...bunlarıda mdde açmıştım ordan buldum...yoksa ayıpsın rakamda veriririm..istatistik bazen gerçekleri anlatır...en azından piyasayın dilidir...Kawanın ve Suzukının 125/150 ccde commuteri varmı yok...olsa servis ağı falan bir anlamı yok...bu millet servis ağı olmadığı halde veya mahalle arası serviscilerin varlığını bildiği halde ne çayna makinalar aldı almayada devam ediyor...en azından biz ybr tvs ve cbf seçerk ayrıcalıklı olduğumuzu biliyorum...

kızmadımda kardeşim uzun yoldaki durumlarımız malumun...resmen tırmalıyoruz yolda...amac bir yerlere ulaşmak oluyor hep...ben halime şükrederim...motorum olmadığı zamanlar oldu...sadece bu yazdığın şeyleri 95 lerde tattım...mobiletle herkese kafa tutardım...ama gel görki ilerleyen zamanlarda sende güvenli sürüş peşinde olacaksın...serilik falan hepsi hikaye gelecek...

bende yaşım kaç olursa olsun güce hükmetmek isterim...1000 RR alıp redlıne gezecek halimde yok tecrübemde...sadece bi 600 cc zamanı geldide geçiyor demek isterim kendi adıma...

son hızdan bahsetmedin ama TVS bariz olarak son hızda etkili ve tek...yani sen demedin ama dilden dile gezen şeyler bunlar...Apaçiyle ybrye taktım cbfnin eline verdik diye heryerde yazılıp çiziliyor videolarda bunu destekleyince Apaçinin belli bir yaşta hayran kitlesi oluyor...yahu beni geçen YBR oldu halende geçerler...

benden geçti derken 130 köklediğim videolarımda var...3-4 aylık...nadirende olsa yolumuz bulduğumda bende gazlarım...makinanın yapabildiği hızı bilmek bunu test etmek eş dostla paylaşmak güzel şeyler...

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-videolari/61611-cbf-150-top-speed-iman-gucuyle-130-a.html

Ayrıca son hızdan bahseden kim ? Ben öyle birini göremedimde kalkıştan bahsettim evet kalkış ile son hız ayrı şeyler bildiğin gibi , evet kalkışı kağnı gibi bir apache kullancısı olduğum için YBR ' de CBF' de ağır kalıyor bana:) O yüzden dede motoru dedim :) Ayak marşı , devir göstergesi olmayan motordan ne beklerim ki zaten :)

ya bu ayak marşı ne işine yaradı ? yada hiç kullandınmı ? Ayak marşı ya akün bitecek yada motorun marş arızası yapacak anca o zaman işe yarar...Büyük makinaların hiçbirinde yok ayak marşı (250 cc ve üstü)...Anca cross makinalarda olur dağ tepe gezindikleri için...

ya bu ayak marşı ne işine yaradı ? yada hiç kullandınmı ? Ayak marşı ya akün bitecek yada motorun marş arızası yapacak anca o zaman işe yarar...Büyük makinaların hiçbirinde yok ayak marşı (250 cc ve üstü)...Anca cross makinalarda olur dağ tepe gezindikleri için...

Ayak marşının bir işe yaramayacağını savunan tek kişisin sanırım.Altımızda büyük makina olmadığına göre orası bizi ilgilendirmez :wiinkk:
İşime yaradımı ; Motorumun marş rölesi arıza yaptı (su kaçırdığından yıkatmalarda ) ve 2 gün parça beklediğimden ayak marşından çalıştırdım.
Sanırım tam yerine oturdu ayak marşı işi :p
CBF'de ayak marşı bulunmamasından şikayet eden CBF kullanıcılarıda var unutma.Sen şimdi dersin devir göstergesini napıcaksın diye beklerim :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:06 ----------

isotlargrubun satışını bulamadım...halbuki bana gelen mailde hepsi vardı...sayfa sayfa gezdim ama bulamadım...bunlarıda mdde açmıştım ordan buldum...yoksa ayıpsın rakamda veriririm..istatistik bazen gerçekleri anlatır...en azından piyasayın dilidir...Kawanın ve Suzukının 125/150 ccde commuteri varmı yok...olsa servis ağı falan bir anlamı yok...bu millet servis ağı olmadığı halde veya mahalle arası serviscilerin varlığını bildiği halde ne çayna makinalar aldı almayada devam ediyor...en azından biz ybr tvs ve cbf seçerk ayrıcalıklı olduğumuzu biliyorum...

kızmadımda kardeşim uzun yoldaki durumlarımız malumun...resmen tırmalıyoruz yolda...amac bir yerlere ulaşmak oluyor hep...ben halime şükrederim...motorum olmadığı zamanlar oldu...sadece bu yazdığın şeyleri 95 lerde tattım...mobiletle herkese kafa tutardım...ama gel görki ilerleyen zamanlarda sende güvenli sürüş peşinde olacaksın...serilik falan hepsi hikaye gelecek...

bende yaşım kaç olursa olsun güce hükmetmek isterim...1000 RR alıp redlıne gezecek halimde yok tecrübemde...sadece bi 600 cc zamanı geldide geçiyor demek isterim kendi adıma...

son hızdan bahsetmedin ama TVS bariz olarak son hızda etkili ve tek...yani sen demedin ama dilden dile gezen şeyler bunlar...Apaçiyle ybrye taktım cbfnin eline verdik diye heryerde yazılıp çiziliyor videolarda bunu destekleyince Apaçinin belli bir yaşta hayran kitlesi oluyor...yahu beni geçen YBR oldu halende geçerler...

benden geçti derken 130 köklediğim videolarımda var...3-4 aylık...nadirende olsa yolumuz bulduğumda bende gazlarım...makinanın yapabildiği hızı bilmek bunu test etmek eş dostla paylaşmak güzel şeyler...

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-videolari/61611-cbf-150-top-speed-iman-gucuyle-130-a.html

İman gücüyle resmen koptum konuya :mrgreen:
Uzun yolda resmen tırmalar dediğin doğru kıvranıyor altımızdaki motorlar adeta patlıcak gibi oluyor haliyle ufak cc makinalar zaten : ) Kawasaki ile Suzuki piyasası zayıf tamam alan var servis ağı çok iyi olmadığı halde fakat çoğunluk tercih etmez çünkü satışını düşünür gider FZ6 Fazer alır mesela.Bunu demek istedim çok tercih edilen her zaman en iyisi değildir diye aynı düşüncedeyiz.

Ayak marşının bir işe yaramayacağını savunan tek kişisin sanırım.Altımızda büyük makina olmadığına göre orası bizi ilgilendirmez :wiinkk:
İşime yaradımı ; Motorumun marş rölesi arıza yaptı (su kaçırdığından yıkatmalarda ) ve 2 gün parça beklediğimden ayak marşından çalıştırdım.
Sanırım tam yerine oturdu ayak marşı işi :p
CBF'de ayak marşı bulunmamasından şikayet eden CBF kullanıcılarıda var unutma.Sen şimdi dersin devir göstergesini napıcaksın diye beklerim

işte fark burada, Hondaya binseydin motorunun marş rölesi arıza yapmazdı :p

22bin km CBF kullandım ne devir göstergesine ihtiyacım oldu nede ayak marşına, 20bin kmdir Kawasaki Er-5 kullanıyorum devir saatine hiç bakmıyorum...

Senin motorunda güzeldir, diğer commuterlerde...Hiçbiri satınca cebime parada girmiyor...Ama değindiğim 2 konu (ayak marşı-devir saati) bir motorda olmazsa olmaz parçalar değil...

Ayrıca altında büyük makina olmaması önemli değil, ben ayak marşı gerekli olsaydı bütün motorlara koyarlardı anlamında söylemiştim...ybr,apaçi ve bazı skutırlarda var sadece.

Kazasız belasız

Son düzenleme:

22bin km CBF kullandım ne devir göstergesine ihtiyacım oldu nede ayak marşına, 20bin kmdir Kawasaki Er-5 kullanıyorum devir saatine hiç bakmıyorum...

Senin motorunda güzeldir, diğer commuterlerde...Hiçbiri satınca cebime parada girmiyor...Ama değindiğim 2 konu (ayak marşı-devir saati) bir motorda olmazsa olmaz parçalar değil...

Kazasız belasız

Birincisi; marş rölesinin arıza yapmasının nedeni ; Defalarca motorumu tazikli suyla yıkatmam akü bölümüne defalarca su girmesindendir.
İkincisi; Şimdiye kadar marş rölesi arızalanan forumdaki tek kullanıcı benimdir Apache'si olupda marş rölesi arızalanan gelsin yazsın :wiinkk:
Üçüncüsü ; Honda'nın marş rölesi arıza yapmaz diye bir garanti veremessin :wiinkk:
Dördüncüsü; Devir saati olmayan bir motor bana zevk vermez kusura bakma
Beşincisi; Yolda kaldım malesefki CBF'min ayak marşı olmadığından çekici çağırmak zorunda kaldım diye yakınmalar forumda mevcut okuyabilirsin :wiinkk:
Olmazsa olmaz parçalar demedim , ayak marşı zor durumda bahsettiğin arızalarda iş görür dedim.
Madem Honda TVS karşılaştırmasına döndü iş benim motorum senin motoru döver hesabı ; senin motorun marş rölesi arıza yapmıyorsa benim motorunda kronik olarak yağ akıtma problemi yok :mrgreen:
Oldumu:) Koskoca Honda'nın yaptığı motor yağ akıtırmı ya hiç arıza yapmaz Honda bir numara ama nasıl oldu anlamadım bende :p

Bu mete_han yüzünden bunlar zaten...iyiki motoru bakımdan bakıma 50 gram yağ eksiltti :p hemen cbf in adını çıkarır yağ yakıyo diye sonra bide cbf savunmaya kalkar :p:queen:

@sysroot; Ben CBF kullandığım süre içinde yağ yakma problemi yaşamadım hiç. Ama kullandığım süre içinde sürekli basınçlı suyla yıkattım hiç marş rölem arıza yapmadı. Olayın Honda-tvs karşılaştırmasına dönmesine imkan yok, dünya biliyor HONDA yı :p

Neyse ben kawacıyım zaten, ne Hondadan cacık olur ne başka markalardan :mrgreen:

Bu mete_han yüzünden bunlar zaten...iyiki motoru bakımdan bakıma 50 gram yağ eksiltti :p hemen cbf in adını çıkarır yağ yakıyo diye sonra bide cbf savunmaya kalkar :p:queen:

@sysroot; Ben CBF kullandığım süre içinde yağ yakma problemi yaşamadım hiç. Ama kullandığım süre içinde sürekli basınçlı suyla yıkattım hiç marş rölem arıza yapmadı. Olayın Honda-tvs karşılaştırmasına dönmesine imkan yok, dünya biliyor HONDA yı :p

Neyse ben kawacıyım zaten, ne Hondadan cacık olur ne başka markalardan :mrgreen:

Valla motorumu ucuza almadım ki veya çin malı değil ki fanatiklik yapim.3 motor arasında gidip geldim alırken CBR , CBF , YBR 4,5 milyara peşin aldım Apache'yi Honda'nın daha çok kullanıcısı var savunman doğal ama genelde CBF 150 lerin yağ yaktığını bu forumda kullananlardan okudum :wiinkk: Ama Apache'de kronik olarak marş rölesinde bir arıza duymadım şimdiye kadar.
Kalite konusunda @mete_han 'da YBR 'yi ilk sıraya Apaçiyi 2. Sıraya CBF ' i son sıraya yazmış kendi görüşü.Bir motoru Honda üretiyor diye mükemmel olucak anlamına gelmez.Antalya'daki Nebioğulları Yamaha Servisi bile TVS Apache modelini övüyor işçilik olsun kalite olsun.Araştırdıkda aldık motorumuzu hediye gelmedi o yüzden kullanmadığın motor hakkında yorum yazma :wiinkk:

sysroot;

sen neye alındınki ben apaçi hakkında yorum yazmadımki zaten, benim konuştuğum konu ayak marşı olayı...Ben senin motorun hakkında kötü bişey de demedim veya cbf daha iyi de demedim...Benim ilk mesajımı tekrar okursan benim bahsettiği şey bambaşka, ilk mesajımda herhangibir motor markası veya modelinden bahsetmişmiyim ?

Devir saati konusunuda kendin açtın...CBF ve apaçi kıyaslamasına konuyu taşıyan sensin yani :wiinkk: yoksa benim ne umrumda olacak cbf satalı 2 sene olmuş:queen:

Kimse motorunu bedavaya almıyor veya motorunu savundu diye firmadan para almıyor, alınmana gerek yok...Kazasız belasız keyifle bin motoruna :wiinkk:

Son düzenleme:
Süper Moderatör (BBRR)
Kalite konusunda @mete_han 'da YBR 'yi ilk sıraya Apaçiyi 2. Sıraya CBF ' i son sıraya yazmış kendi görüşü

Len metehan motordan anlamaz anlasa cbf 150 kullanmaz ... gider ybr 125 alır .. metehan otorite olduya başımıza taş yağacak :p

İman gücüyle resmen koptum konuya :mrgreen:
Uzun yolda resmen tırmalar dediğin doğru kıvranıyor altımızdaki motorlar adeta patlıcak gibi oluyor haliyle ufak cc makinalar zaten : ) Kawasaki ile Suzuki piyasası zayıf tamam alan var servis ağı çok iyi olmadığı halde fakat çoğunluk tercih etmez çünkü satışını düşünür gider FZ6 Fazer alır mesela.Bunu demek istedim çok tercih edilen her zaman en iyisi değildir diye aynı düşüncedeyiz.

bence bizim makinalar 100 ü geçmemeli...bende Kawa ile Suzuku neden 125 cc comuter getirip satmıyor o mevzuyu merak ettim...madem asıl satışlar kazanc ve servis bu makinalardan geçiniyor...:pale:

cbflerimizin marş motorunun içi zamanla toz alarak işlevsiz hale geliyor...kontakda hidrolikle yağlanmazsa çok yakın bir zamanda direksiyon kilidinde kalıyor...servise bu şekilde gidebiliyor...garantide ise şanslısın...:p sen yaşamamışsın ama servislerdeki istatisitiklere gelen motorlardaki genel arıza durumlarını sorarsan anlarsın...ben yaşamadım demek olmaz...:rendeer:

Oldumu:) Koskoca Honda'nın yaptığı motor yağ akıtırmı ya hiç arıza yapmaz Honda bir numara ama nasıl oldu anlamadım bende :p

yeni kasa 1000 RRında yağ eksilttiği düşünülürse...bu hususta Honda mekankierleri özel eğitimlere tabi tutulursa...müşterinin 1000 kmdeki motoru Honda Fabrikada Honda neden yağ eksiltir diye örnek olarak ders konusuysa bu hususta Hondaya söylenecek fazla söz kalmaz...

:p yok abi 2000 de 400 grla servise gittiğim günleri biliyorum...200-300 gr standart yağ eksiltmesi yani...:p

Kalite konusunda @mete_han 'da YBR 'yi ilk sıraya Apaçiyi 2. Sıraya CBF ' i son sıraya yazmış kendi görüşü.Bir motoru Honda üretiyor diye mükemmel olucak anlamına gelmez.:

Titandan sonra (Brezilya yapımı) gelmiş geçmiş en sağlam moto blok YBR de...özellikle 2005 te gelen yebereler inanılmaz sağlam çıktı...

ybrdeki blok...apaçideki tork ve serilik...cbfdeki konfor ve granaj olsa dadındna yünmez...:p

Len metehan motordan anlamaz anlasa cbf 150 kullanmaz ... gider ybr 125 alır .. metehan otorite olduya başımıza taş yağacak :p

hah...bi hyosung 125 birde cometle sen doğuştan motorcu oldun demi...yav seni taşıyacak motör yok şu an piyasada...:queen:

Herkese iyi akşamlar :D ben motoru buldum ama hala topic canavar gibi devam ediyor :) :D

Herkese iyi akşamlar :D ben motoru buldum ama hala topic canavar gibi devam ediyor :) :D

hacı beni ateşe attın...motoru kaptın...:queen: çok mutlu oldum...şu dohtordan olan fazermi...peki bişey sorucam...ya dohtor Kadın Doğumcuysa...nasıl kullancan o motoru nasıl tutcan o gidonu...miden nasıl dayanacak...:queen:

hacı beni ateşe attın...motoru kaptın...:queen: çok mutlu oldum...şu dohtordan olan fazermi...peki bişey sorucam...ya dohtor Kadın Doğumcuysa...nasıl kullancan o motoru nasıl tutcan o gidonu...miden nasıl dayanacak...:queen:

Sonunda aldırdın Fazeri :cherry: Rahat uyursun geceleri :p Şaka tabi :p
Bende 2 aydır ER5 peşindeyim bi alamadım :pr: Söylemesemiydim ER5'ten vazgeçirirsin şimdi beni :mrgreen:

ER5 kampanalı biliyomusun...:queen:gönlünde yatan aslanı bilene diyecek bişeyim yok...benim işim bilmeyenlere aslan bulmak....:cherry:

ER5 kampanalı biliyomusun...:queen:gönlünde yatan aslanı bilene diyecek bişeyim yok...benim işim bilmeyenlere aslan bulmak....:cherry:
Biliyorumda , GS500 düşünebilirim bir diğer motor olarak Gönül ister CBF500 ama o parayı vermem 500lüğe :cherry: Yine MT03'e dönücek :mrgreen:
GS500'de Hava Soğutmalı birde benzin göstergesi yok diye (çakmak ile kontrol ediyoruz sanırım:cherry:) ayrıca :cherry: sesi hoşuma gitmiyor diye .. diye diye.. almak istemiyorum.
Bakalım nolucak :cherry:

Biliyorumda , GS500 düşünebilirim bir diğer motor olarak Gönül ister CBF500 ama o parayı vermem 500lüğe :cherry: Yine MT03'e dönücek :mrgreen:
GS500'de Hava Soğutmalı birde benzin göstergesi yok diye (çakmak ile kontrol ediyoruz sanırım:cherry:) ayrıca :cherry: sesi hoşuma gitmiyor diye .. diye diye.. almak istemiyorum.
Bakalım nolucak :cherry:

hah...şimdiii geldikkk zurnanın zırt deliğine...

usta MT03 sıfırı 10.000 gayme olsaydı ...2.elleri 7-8000 tl olsaydı sen mt03 almazmıydın...

yani piyasa uçuyor vergilet uçuyor yamaha uçuyor olan bize oluyor...anlaıyosun değilmi beni...derdim dünyadan büyük...bu bizim ahlaksız ticaret anlayışımız bu açgözlülüğümüzün son nreeye kadar gidecek...

hah...şimdiii geldikkk zurnanın zırt deliğine...

usta MT03 sıfırı 10.000 gayme olsaydı ...2.elleri 7-8000 tl olsaydı sen mt03 almazmıydın...

yani piyasa uçuyor vergilet uçuyor yamaha uçuyor olan bize oluyor...anlaıyosun değilmi beni...derdim dünyadan büyük...bu bizim ahlaksız ticaret anlayışımız bu açgözlülüğümüzün son nreeye kadar gidecek...

Hocam şimdi ben senin yazdıklarına katılmıyor değilim bana kalsa bende gider Fazer alırım o iki motora bakıcak olursak Silindir farkı , Güç farkı tabiki arada fark var en önemlisi satarken kolayca elden çıkabilecek bir motor Fazer.

Ama kişinin parası çok olur sırf zevk için gider MT03 alır o ayrı , bütün Fazer kullanan arkadaşlar yazınca sanki MT03 kalitesiz bir motor gibi gözüktü MT03 kullananlar azınlıkta 2-3 kişi yazmış işçiliğinden ve kalitesinden bahsetmiş.
Tabiki motor alırken herşeyi düşünmek gerekiyor bu yüzden Fazer her türlü ideal MT03e göre ona bi sözüm yok :)

Bu arada Fazerin Naked modeli çok hoşuma gidiyor diğerine para vermem :mrgreen: Kızmayın :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar