Öğrenciyim Bir Model Tavsiye Edermisiniz?

çok merak ettim o 300 tl yi kendinmi kazandın
babamın parası diğil diyosun ya
e biriktirdiysen yne babanın parasıdır
ayrıca 13 yaşında motor neyine?

ya bı fındık gövde mobıllet al yeter sana cırcır eksoz sıtılıne gıder işte kardesım gozun fazla yukseklerde olmasın :):

çok merak ettim o 300 tl yi kendinmi kazandın
babamın parası diğil diyosun ya
e biriktirdiysen yne babanın parasıdır
ayrıca 13 yaşında motor neyine?

okul çıkışları çalışıyodum peugeot servisinde sınavlar başladığı için daha gitmiyorum ama ne kadar olumsuz konuşsanızda daha bi 100-200 biriktirmem gerektiğini düşünüyorum

:cat::cat::cat:
küçük daha orta okul öğrencisi
ehliyet yok ama motorsiklet aşkı var,
ehliyet sahibi olduğun zaman tavsiyede bulunuruz, sana tavsiyem servisle okuluna git.

abi zaten yazında çalıştım motorsiklet üzerine yine ve biliyoruzki çoğu motorsiklet kullanıcılarının ehliyeti yok. Yani bizlerin biz sizin gibi Moto GP falan süremiyoz scooter mobylet falan işte ayrıca yorum için tşk yinede;)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:07 ----------

başın yanabilir dikkat et.

nedenki? :)

abi zaten yazında çalıştım motorsiklet üzerine yine ve biliyoruzki çoğu motorsiklet kullanıcılarının ehliyeti yok. Yani bizlerin biz sizin gibi Moto GP falan süremiyoz scooter mobylet falan işte ayrıca yorum için tşk yinede;)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:07 ----------

nedenki? :)

sen bi yayaya çarptığın yada
herhangi bir arabanın yada motorun kaza yapmasına sebebyet verebilirsin
bi can kaybı olabilir tek sorumlusun sen olursun
onuda geçtm allah korusun sakat kalırsın ondan sonra ne çalışır ne motora binebilirsin
ben 16 yasındayım 2 ay sonra baş vurcam ehliyete
ve kullanmıyorum motru yatıyo aylardır ilk hevesle kullandım ama çok diil ve motor 2 yıllık olcak dha motor 2650 kmde
bidaha düşün derim..

Bu paraya bu yaşına göre sadece sana :wiinkk:( Elektrikli Motosiklet ) kategorisi uyar :cat:
bunlarında tehlikeleri var ama 13 yaşında birinin scooter la dolaşmasından iyidir hem mobilet le uraşmana gerek kalmaz :cat:

sen bi yayaya çarptığın yada
herhangi bir arabanın yada motorun kaza yapmasına sebebyet verebilirsin
bi can kaybı olabilir tek sorumlusun sen olursun
onuda geçtm allah korusun sakat kalırsın ondan sonra ne çalışır ne motora binebilirsin
ben 16 yasındayım 2 ay sonra baş vurcam ehliyete
ve kullanmıyorum motru yatıyo aylardır ilk hevesle kullandım ama çok diil ve motor 2 yıllık olcak dha motor 2650 kmde
bidaha düşün derim..

katılıyorum:cat: ben ehliyete kadar sabrettim sınavıma girdim sonuçlarımı bekliyorum 3-4 sene bekle al ehliyeti sonra ne model istiyosan onu al:wiinkk:

ne diyon moruk sen =)) varmıs işte motorun daha ne bende yazın kullanıyom benimde yaşım tutmuyo yapcagın bişey dua et onu bulabilmissin onu bulamayanlar var leyn 300 milyona bişey alamazsın git kask al kendine mont al adam gibi bişey yap töbe yav bide saygılı konus arkadasım birazcık bende senin yaşlarındayım ama büyüklerimle gerektigi seviye kadar knusuyorum Seviye Saygı SEvgi hoşgörü :p

canım kardeşim ortaokul öğrencisine kim motorunu satar çokkk merak ediyrum... motorsiklet tavsiye etmemizi söylemişsin tahmin ediyorumki bı sitede senin yaşında birine yasa dışı yollardan motor kullanman için öneride bulunmaz..bence sen bisiklet al paranıda biriktir.. zamanı gelince güzel bişeyler alırsın ben 24 yaşındayım kendi motorumu daha geçen hafta aldım sana bi abi tavsiyesi....o praya alacağın motor buyuk ihtimalle çalıntı olur...

Mersin İl Temsilcisi
bence bu topic kilitlenmeli...
ortalık cıvımış ama yağmurdan DEĞİL :farao:

Gülüm gülüm aynı benim gibi:salut: bende todayla bşlamışdım 14 yaşındayken ama okuldan geldikden sonra biniyodum ekmek almya markete fln:cherry: en güzli al bi mobilet bin gitsin pisiklet gibi 20 20 ztn 2 arkadaş alıcakmışsınız düşsende mobilete bişey olmaz sonra kavga çıkar aranızda :queen:senin kadarkende bisikletle en uzakyerlere gidiyoduk arkadaşlarla:queen: salla gitsin ilerde alırsın işe gidip gelirsin negüzel

Eksikler

- EHLİYET ( mutemelen 3 sene daha alman söz konusu değil )
- KASK ( 300 Liraya motor aradığına göre 20 liraya kask bulabilirsin. [Hiç takma onu bence] )
- RUHSAT ( Bu yaşta sana , Motor devir teslimi Yaparlarmı bilmiyorum! Babanın Üstüne Yapsalar bile , O motoru Kullanamazsın ( Ehliyet'in yok ) )

Bu EKSİLERLE beraber, Henüz Bu yaşta bu kadar güvenin olması çok güzel. Erken Yaşta başlamışsın bu sevdaya , İlerde daha büyük hacimli motorlar kullanacağın zaman EKSTRA Tecrüben olacaktır.

Son Olarak , Yaptığını Hİç doğru BUlmuyorum. Baba'nın Bu konuda Bilinçlendirilemsi gerekiyor. Ben Senin yaşında "HAYAT BİLGİSİ" dersinden nasıl 3 ve üstü alırımda babamdan azar işitmem derken , sen Devir-Teslim Motor işleri ile uğraşıyorsun.

Allah Hepimize Selamet Fikir Versin..

okuluna git, derslerine çalış, iyi bir universite kazan, baban zaten alır sana güzel bişi.. daha erken :)

Kardeşim benim içimden sana motor alma demek geçiyor ama Sen ne yapıp ne edip bir motor alacaksın . Eğer motor alacaksan git arkadaşlarımın da dediği gibi mobilet al . Daha büyüme çağındasın fizik gücün bir motor sürmek için yeterli değildir diye düşünüyorum . Allah korusun başına büyük dertler açabilir bu motor aşkı sende . Biraz daha sabırlı ol derim ben sana bir ağbin olarak . Yaşın daha çok küçük kendinin ve en önemlisi aileni düşünüyorsan motor alma sabret derim . Hayat bu oyun değil continue düğmesi yok direk exıt yani . Ne demek istediğimi anlamışsındır umarım .

arkadaşlar karşımızdaki ortaokul öğrencisi ve bir çok kişi motosiklet tavsiyesinde bulunmuş. bir kaç kişi de bu yaşta erken olduğunu falan. sitemizdeki kask, koruma ve ehliyet duyarlılığını düşünürsek bu başlığa yazan herkesin bu öğrenci kardeşimize motosiklet değil bisiklet veya dolmuş, servis tavsiye etmeliydi. sonra da motosiklet için erken olduğunu, ehliyetsiz kullanmanın doğru olmayacağını, kullanmak için kask ve koruyucunun önemini anlatmalıydı. bu çocuk o paraya mobilet ve ya eski de olsa bir motosiklet bulsa ve kaza yapsa vebali var. lütfen yazarken düşünelim. ayrıca burada bir çok yetişkini ehliyetsiz ve kasksız kullandıkları için eleştirdiğimizi de unutmayalım.

sevgili motosiklet heveslisi küçüğüm, içindeki motosiklet sevgisini paylaşıyorum ancak bu sevginin ve paylaşımların devamı ve artması için kurallara ve gerekliliklere uymak çok önemlidir. okuluna gitmek için servis veya başka ulaşım araçlarını veya yürümeyi tercih et zaten kış geliyor bu tecrübesizliğin ile kışın tehlikeler yaşayabilirsin (Allah korusun). sevgi, ehliyet, motosiklet ve kask, koruyucu ve sonra maksimum motosiklet keyfi ...

okul ev arası 600 m . Kaskım var 2 Tane bi hevesle almıştım :) Fiziğim iyi cbr150lileri bile zapdedebiliyorum allaha şükür. tabi ne desem yinede olumsuz yanıt verceksiniz ama benm dikkate aldığım uyarıllarınız ve tavsiye ettiğiniz markalar bir adet mobylet alıcam karar verdim ayrıca sana motor satmazlar demişsiniz bir akraba abimiz var onunla alıcam zaten konu kapanabilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar