Motor çalışmıyor!

Arkadaşlar 150 lik scooterım var çalışır haldeyken stop etti daha çalışmadı yeni beyin+bobin aldım.takıyorum yine çalışmıyor elektrik gelmiyor.nerede sorun vardır acaba yardımcı olursanız sevinirim.herkese tşk...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sarj dinamosunda 2 tane fis olur ..3 lu fis olan konjektöre 2 li fis olanda atesleme sistemine gider onu kontrol et...sağlamsa, akunun ordaki + kutupta 2 kablo olur birisinde sigorta var ona bak...

tşk ederim kontrol edeceğim.yani bu durumda statorda arıza yok ozman değilmi.kablolar görünüşte sağlam acaba içinde kopukluk falanmı vardır

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaşlar 150 lik scooterım var çalışır haldeyken stop etti daha çalışmadı yeni beyin+bobin aldım.takıyorum yine çalışmıyor elektrik gelmiyor.nerede sorun vardır acaba yardımcı olursanız sevinirim.herkese tşk...

Bu durumdayken far yanıyormu?Elektrik bilgin ne durumda?Yanlış anlama,aynı dili konuşabilelim diye soruyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tşk ederim kontrol edeceğim.yani bu durumda statorda arıza yok ozman değilmi.kablolar görünüşte sağlam acaba içinde kopukluk falanmı vardır
o kablolar bağlı old halde elektrk alamazsan o zaman statör( sarj dinamosu) arızalı...onunda sağlam olup olmadiğini....söyle bi yöntemle kontrol et...ayak marsi vardir mutlaka....statörun 2 fisinide cıkart...ayak marsina birisi bassın ve 3 fis olanın 3 kablosuna ayrı ayrı 12 volt lamba bağla...lambanin bi ucu o kablolara değsin diger ucuda şaseye....lamba 1 kabloda mutlaka azda olsa yanarsa statör sağlam...
yada söyle biseyde yapabilirsin.....
konjektörden cıkan (+ , -) 2 kablo var...o kabloyu fisten ayir...eline bi lamba al...1 ucunu + ya ötekini - ye tut ayak marsina bas...lamba hafifte olsa yanarsa sarjda sorun yok....
bilmem anlatabildm mi...:)

Akü veya sigorta bozuk dahi olsa ayaktan çalışması lazım. Ayakla çalıştıramadın mı?

Bu durumdayken far yanıyormu?Elektrik bilgin ne durumda?Yanlış anlama,aynı dili konuşabilelim diye soruyorum.

elektrik bilgim az.far yanıyor.yani şarjda sorun yok.motor stop etti daha çalışmadı.elektrik gelmiyor bobine.akü de marş basmaktan bitmek üzere

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

o kablolar bağlı old halde elektrk alamazsan o zaman statör( sarj dinamosu) arızalı...onunda sağlam olup olmadiğini....söyle bi yöntemle kontrol et...ayak marsi vardir mutlaka....statörun 2 fisinide cıkart...ayak marsina birisi bassın ve 3 fis olanın 3 kablosuna ayrı ayrı 12 volt lamba bağla...lambanin bi ucu o kablolara değsin diger ucuda şaseye....lamba 1 kabloda mutlaka azda olsa yanarsa statör sağlam...
yada söyle biseyde yapabilirsin.....
konjektörden cıkan (+ , -) 2 kablo var...o kabloyu fisten ayir...eline bi lamba al...1 ucunu + ya ötekini - ye tut ayak marsina bas...lamba hafifte olsa yanarsa sarjda sorun yok....
bilmem anlatabildm mi...:)

statorun iki fişi dediğiniz cdı ye takılan fişlermi biri 4lü 3 kablo var.biri ikili 2 kablo var .(cdı ye giren)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sağ kütüklüğün üzerindeki kırmızı büyük durdurma anahtarı ne durumda.Tam kapatmıyor olabilir.

statordan gelen akım yüksek voltaj ve düşük akım(elektronik ateşleme böyledir.)olduğundan lamba yanmaz. Krankı hızlı döndürebilirsen belki. Kabloların içinden kopması zor dışarıdan nasıl görünüyorlar? Bu arada akünün iyice haşat olmadan bir şarj edilmesi gerekiyor. Kontağın bağlı olduğu kabloyu söktükten sonra buji kablosuna elektrik gelip gelmediğine de bakar mısın ? Sehpada müşür varsa su çamur girip kısa devre oluşturabilir. ya da temassızlık yapabilir(mondial lerde fişi sökük çalışırken bisan larda kabloları birbirine bağlayınca ateşleme yapıyor motordan motorsa değişiyor). Sormayı unuttum buji kablosuna elektrik geliyor mu ?

statordan gelen akım yüksek voltaj ve düşük akım(elektronik ateşleme böyledir.)olduğundan lamba yanmaz. Krankı hızlı döndürebilirsen belki. Kabloların içinden kopması zor dışarıdan nasıl görünüyorlar? Bu arada akünün iyice haşat olmadan bir şarj edilmesi gerekiyor. Kontağın bağlı olduğu kabloyu söktükten sonra buji kablosuna elektrik gelip gelmediğine de bakar mısın ? Sehpada müşür varsa su çamur girip kısa devre oluşturabilir. ya da temassızlık yapabilir(mondial lerde fişi sökük çalışırken bisan larda kabloları birbirine bağlayınca ateşleme yapıyor motordan motorsa değişiyor). Sormayı unuttum buji kablosuna elektrik geliyor mu ?

buji kablosuna elektrik gelmiyor.beyin ve buji kablosunu değiştirdim yine gelmiyor.konjektörden olabilirmi acaba

Konjektör akünün şarjını düzenler. Ateşleme devresi ayrıdır. :cat:

Konjektör akünün şarjını düzenler. Ateşleme devresi ayrıdır. :cat:

ama motorunda boğulma ve zor marş alma olanlar konjektörü değiştirdiklerinde sorunun çözüldüğünü söylüyorlar.bendede öyleydi bobini değiştirdim.10 gün sıkıntı olmadı sonra yine çalışmadı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motorunun marka ve modelini tam yazarmısın.Mesela yan ayağı açınca stop etme özelliği varmıydı?Ölçü aleti gerekiyor,elektrik kısmından emin olmak için.

Gidon, kabloları biçmiş olabilir. Dahası gelmiyor aklıma.:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar