Arkadaşlar 150 lik scooterım var çalışır haldeyken stop etti daha çalışmadı yeni beyin+bobin aldım.takıyorum yine çalışmıyor elektrik gelmiyor.nerede sorun vardır acaba yardımcı olursanız sevinirim.herkese tşk...
o kablolar bağlı old halde elektrk alamazsan o zaman statör( sarj dinamosu) arızalı...onunda sağlam olup olmadiğini....söyle bi yöntemle kontrol et...ayak marsi vardir mutlaka....statörun 2 fisinide cıkart...ayak marsina birisi bassın ve 3 fis olanın 3 kablosuna ayrı ayrı 12 volt lamba bağla...lambanin bi ucu o kablolara değsin diger ucuda şaseye....lamba 1 kabloda mutlaka azda olsa yanarsa statör sağlam...tşk ederim kontrol edeceğim.yani bu durumda statorda arıza yok ozman değilmi.kablolar görünüşte sağlam acaba içinde kopukluk falanmı vardır
Bu durumdayken far yanıyormu?Elektrik bilgin ne durumda?Yanlış anlama,aynı dili konuşabilelim diye soruyorum.
o kablolar bağlı old halde elektrk alamazsan o zaman statör( sarj dinamosu) arızalı...onunda sağlam olup olmadiğini....söyle bi yöntemle kontrol et...ayak marsi vardir mutlaka....statörun 2 fisinide cıkart...ayak marsina birisi bassın ve 3 fis olanın 3 kablosuna ayrı ayrı 12 volt lamba bağla...lambanin bi ucu o kablolara değsin diger ucuda şaseye....lamba 1 kabloda mutlaka azda olsa yanarsa statör sağlam...
yada söyle biseyde yapabilirsin.....
konjektörden cıkan (+ , -) 2 kablo var...o kabloyu fisten ayir...eline bi lamba al...1 ucunu + ya ötekini - ye tut ayak marsina bas...lamba hafifte olsa yanarsa sarjda sorun yok....
bilmem anlatabildm mi...![]()
sağ kütüklüğün üzerindeki kırmızı büyük durdurma anahtarı ne durumda.Tam kapatmıyor olabilir.
statordan gelen akım yüksek voltaj ve düşük akım(elektronik ateşleme böyledir.)olduğundan lamba yanmaz. Krankı hızlı döndürebilirsen belki. Kabloların içinden kopması zor dışarıdan nasıl görünüyorlar? Bu arada akünün iyice haşat olmadan bir şarj edilmesi gerekiyor. Kontağın bağlı olduğu kabloyu söktükten sonra buji kablosuna elektrik gelip gelmediğine de bakar mısın ? Sehpada müşür varsa su çamur girip kısa devre oluşturabilir. ya da temassızlık yapabilir(mondial lerde fişi sökük çalışırken bisan larda kabloları birbirine bağlayınca ateşleme yapıyor motordan motorsa değişiyor). Sormayı unuttum buji kablosuna elektrik geliyor mu ?
Konjektör akünün şarjını düzenler. Ateşleme devresi ayrıdır. :cat:
herkes herşeyi söyledi ama bir şey unutuldu sanırım, buji sağlam mı![]()
alarm varmı?