Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Tam bir gerizekalı gibi ucuz diye 5 tl lik cant şeridi taktık motora.ertesi gün şerefsizin malı hemen çıktı.kalan parçaları çıkarırken jantın boyası kalktı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spreyle hallettim şimdi hiç farkedilmiyor.ama uzun vadede sprey çıkar mı ? ne yapmalıyım bana bir çare çıldıracam.

motor ybr jantlar döküm daha 2 aylık motor

sakın ucuz diye salak salak çin malı şeritleri falan takmayın kafamın içine ta s.ç.ym.

şimdi ne yapacağım ben ? ===== soldaki çizgiler kadar bir alanın boyası gitti.

abi bu resimde 110 kg falansın burda pek kötü durmamiş ama şimdi binersen kesin kaybolur :cherry:

evet kanka aynen 108 kilo dolduğum dönem...nerden bildin kankoş...:)

O makina bana da lazım. İşin bitince 1-2 haftalığına ödünç verirsin di mi? :wiinkk:

yok abi kusura bakma...emanet malın canı .ötünde olurmuş...sonra papaz oluruz 3 kuruşluk zımbırtı yüzünden...

hacı 89 lira...medıa marktda...canon pıxma mp140 aldım...yazıcı scanner ne ararsan var...canaver gibin bişet...kartuşları ful ...çok kolay kullanımı var...ama dediğim gibi sendne kıymetli olmadığını biliyorsun...ama huyum değil inan...güzel planlarım var...aile albümü yapıcam...sülalemin fotoları sülalemde yok alayı bizde onları yüklücem...tüm foto arşivimi pcye kaydedicem...sonra akrabalarıma tek tek yollıycam netten vs..aslında kızımın bebeklikten şimdiye kadar olan tüm fotolarını albüm yapma niyetindeyim...amacım bu...2009 içinde yıllık iznimi kullanıcam sırf bu işe günlerimi ayırıcam...ilerde güzel bir hatıra olur...

38 taksak hız artar bılıyorumda cok eksisi olurmu ?

arka 45 iken 3. vitese tak kalkış yap motorla. nasıl oluyor bi gör kararını ver 38 dişliyi takınca 1. viteste motordaki kalkış ile aynı olucak. :cat: dişli değiştirerek hız kazanamazsın. Tek kişi kullanıyorsan ön tarafı 15 veya 16 yapmanı tavsiye ederim. Arka dişlinde sorun yoksa hiç elleme ona.

Son düzenleme:
Yahu ybr süper motor bozulmuyor etmiyor diye kunuşuyordum bugün kaldık.:mrgreen:

Bir süredir vardı aslında.Bazen kontağı açtığımda ateşleme olmuyordu (lambalar, boş lambası falan yanıyor sadece ateşleme yok). Kontağı açıp kapatınca çalışıyordu.

Bugün nereden aklıma estiyse kontaktan içeri "kontak spreyi" sıktım.Normalde iyi gelmesi lazım ama yaramadı demek ki bu defa.

1-Bujiyi söküp ateşlemeye bakıyorum- ateşleme yok (topraklama yapıyorum elbette)

2-Debriyaj manetini çekip bakıyorum (debriyaj müşiri sağlam mı acaba diyerekten)-yok

Bir kere çalıştı yine, sonra bir daha ateşleme gelmedi.

Benim hemen ilk teşhisim kontak oldu.

Ateşleme bobini bir çalışıp bir çalışmama yapmaz dı, di mi?

Buji kablosu, pipo ve görebildiğim tüm soketkleri kontrol ettim.Hepsi tertemiz, sağlam.

Tüm bu bilgiler ışığında uzaktan arıza tespiti yapılmaz elbette.500 küsur sayfayı da araştırmaya gözüm yemedi, kusura bakılmasın lütfen.

Sorum şu: Daha önce kontak değişimi ile ilgili bilgi girişi var mı, varsa hangi sayfada?

Teşekkür eder, saygılar sunarım...

göstergelerin altındaki jakları bir kontrol etmeni tavsiye ederim. görüyorum genelde orda bir jakın eridiğinden bahsediliyor.

motoru yıkadınmı jawa dostum ? kontağın içinde oksitlenme oluyor. ordan değmeyen yerler vardır mutlaka. başıma geldi ordan biliyorum:cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:39 ----------

YBR Kortejdeydi :bounce:

IMG_1178.jpg

arkadaşlar 2 gün önce temizlerken farkettim bizim motorla gelen (en azından benim :mrgreen: 2009 model) D.I.D. o-ringli zincir var üstünde yav Japon amcalar çinde üretmeyi biliyor ama masraftan da kaçınmıyor :)

arkadaşlar 2 gün önce temizlerken farkettim bizim motorla gelen (en azından benim :mrgreen: 2009 model) D.I.D. o-ringli zincir var üstünde yav Japon amcalar çinde üretmeyi biliyor ama masraftan da kaçınmıyor :)

hepsinde bu zincir yokmu zaten:silent::silent::silent:eek:-ringlli bi zincir var bunu biliyormda...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar