Zincir Yağlarkan Kopan Baş Parmak...

babacan allah beterinden saklasın..büyük geçmiş olsun.. sende kafana fazla takma dert veren allah derman da verir..:rendeer:

çok geçmiş olsun fakat kaza geliyorum demez her zaman dikkatli olmalıyız.

Hareket eden hicbir mekanizmaya !! arasina sikisabilecegini düsünerek yaklasmamak gerekir, örnegin bez, kravat , ceket vs vs.. motosikeltimizin asla calisirken zincir disli kismina yaklasmamamiz gerekir, hic fark edilmez aninda kapabilir.
Bazi arkadaslar görünmez kaza felan demisler, hic alakasi yok hersey acik ve ortada,
tecrübesizlik ,dalginlik. Bunun gibi seyleri aci tecrübelerle yasamaya gerek yok oturup düsünmemiz lazim ilk önce, bu is en saglam en tehlikesiz en verimli nasil yapilir diye. Veya bilmiyorsak yardim almaliyiz. Parmagi kopan arkadasimizada cok üzüldüm birdaha kesinlikle böyle bi hata yapmiyacaktir ama neye yaradi giden gitti. O kopan parmak bundan sonra onun hayatini degistirecek. Keske olmasaydi cok gecmis olsun...

Geçmiş olsun kopan parmağıda alsaydın hastane gidip diktirilirdi:cyclopsan

arkadaşa geçmiş olsun,
yalnız bu temizliği yapmak istiyosanız ya zinciri sökünde temizleyin veya zinciri sökmeye zamanınınz yoksa alın temizleme spreyi ve yağını, kıyın 30-40 tl ye elinizi tehlikeye sokmayın sonra ömür boyu acısını çekmektense cebinizden az bi para cıksın ne olur sanki :cat:

olay çok üzücü ama her kötü olayda gene şükredecek bazı şeyler vardır. çok dikkatli olmak boş bulunmamk gerekiyor böyle. herşey biran düşüncesizlikten oluyor.

çok geçmiş olsun arkadaşa allah kimsenin başına vermesin böyle bişey

Gerçekten ders oldu bana..

Hareket eden hicbir mekanizmaya !! arasina sikisabilecegini düsünerek yaklasmamak gerekir, örnegin bez, kravat , ceket vs vs.. motosikeltimizin asla calisirken zincir disli kismina yaklasmamamiz gerekir, hic fark edilmez aninda kapabilir.
Bazi arkadaslar görünmez kaza felan demisler, hic alakasi yok hersey acik ve ortada,
tecrübesizlik ,dalginlik. Bunun gibi seyleri aci tecrübelerle yasamaya gerek yok oturup düsünmemiz lazim ilk önce, bu is en saglam en tehlikesiz en verimli nasil yapilir diye. Veya bilmiyorsak yardim almaliyiz. Parmagi kopan arkadasimizada cok üzüldüm birdaha kesinlikle böyle bi hata yapmiyacaktir ama neye yaradi giden gitti. O kopan parmak bundan sonra onun hayatini degistirecek. Keske olmasaydi cok gecmis olsun...

işin aslı arkadaşlar banada ders oldu...zincir temizlediğimi hatırlamamda yağlarken 1 viteste çalışırken yaparım...birde sağda solda oto tamircilerden aldığım yağdanlıklarla yaparım...insanın canı gibi sevdiği koruduğu motorunun böyle bir olaya vesile olmaıs ne acıdır...birde genc bir arkadaşımız kardeşimiz...genclere hiç kıyamam...önünde güzel günler olacak...

Maalesef oluyor.

2007'nin Aralık ayında benzer olarak yaşadığım olay ve o zaman yazdıklarım,
arkadaşımın başına gelenlerden tek farkı; o an motosiklet çalışmıyordu.
Foto da, o günkü parmağın hali

"Malum havalar iyi gidiyor, ben de motosikletimin bakımını yapayım dedim, boya ve nikaljlı aksamı temizleme ve parlatmaya müteakip, zincirin pis olduğuna gözüm takıldı ve zinciri fırça kullanarak mazot ile güzelce yıkadım, bilahare kuruladım. En son sıvı zincir yağıyla yağladım, fazla yağın sağa sola bulaşmaması için bez kullanarak, yavaş yavaş arka tekeride çevirerek işleme devam ediyordum, ama zincirden çekerek, tekerin dönmesini sağlamak ve yer değiştiren zincirdeki fazla yağı almak o an için daha pratik geldi. Ama ne olduysa o an oldu.... zinciri arka dişli yönünde çekmem nedeniyle sağ baş parmağım bir anda zincir ve arka dişli arasında kaldı ve bir ses...! "CITIRTTT" Sonuç; resimde görüldüğü gibi, baş parmağımın ilk kemiği ve tırnak üç parça. Uzun lafın kısası; zincir temizliği yaparken siz, siz olun Zinciri Arka dişli yönünde çekerek döndürmeye kalkmayın, bir anlık dalgınlık sonucu hiçte istenmeyen bir sonucu yaşamak zorunda kalıyorsunuz."
Arkadaşımızın hissetdiklerini çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun. Lütfen daha çok dikkat.

Baoğachan kardeşim şimdi nasıl parmaklarında sorun varmı...veya yara izi...

Şükür

Baoğachan kardeşim şimdi nasıl parmaklarında sorun varmı...veya yara izi...
Şükür Mete kardeş iyileşti, az biraz his kaybı, birazda The parmak'da genişlememi diyeyim, şişmanlamamı diyeyim bi durum söz konusu.:)
Alçı açıldığında; parmağımı kullanamıyordum ama! Eksersiz topu ve SıkSık denen spor aletini kullana kullana eski durumuna nerdeyse geldi.
Halime şükrediyorum...! Çünkü biraz daha tekeri hızlı çevirmiş olsaydım; çok daha kötüsünü yaşıyor olacaktım. Alet resmen Giyotin gibi. Çok dikkat etmek gerekiyor.

Şükür Mete kardeş iyileşti, az biraz his kaybı, birazda The parmak'da genişlememi diyeyim, şişmanlamamı diyeyim bi durum söz konusu.:)
Alçı açıldığında; parmağımı kullanamıyordum ama! Eksersiz topu ve SıkSık denen spor aletini kullana kullana eski durumuna nerdeyse geldi.
Halime şükrediyorum...! Çünkü biraz daha tekeri hızlı çevirmiş olsaydım; çok daha kötüsünü yaşıyor olacaktım. Alet resmen Giyotin gibi. Çok dikkat etmek gerekiyor.

usta şaka gibi ya...yani bir uzvumu kaybetmeye tahammülüm olamazdı...Allah kimseye vermesin böyle sağlık hastane durumlarını...çok zor...birde kaskın camını kapamakta fayda var...gözlerde çok hassas...o da bende paranoya yapıyor...

usta şaka gibi ya...yani bir uzvumu kaybetmeye tahammülüm olamazdı...Allah kimseye vermesin böyle sağlık hastane durumlarını...çok zor...birde kaskın camını kapamakta fayda var...gözlerde çok hassas...o da bende paranoya yapıyor...
Yazdıklarına aynen katılıyorum Mete_han kardeşim, motosiklet kullanmayı çok seviyorum! lakin her üstüne çıktığımda da; benzer paranoya'ları ben de yaşıyorum.
Zaten işin ustaları hep der;"Motosiklet kullanımında Biraz korku iyidir" diye! herhalde biz de iyi yapıyoruz.:wiinkk:

Arkadaşın durumu çok üzücü gerçekten :cyclopsan Allah beterinden korusun.

Ben 14-15 yaşlarındayken, babam Peugeot 103 mopetimizin atan zincirini takarken işaret parmağını zincir ile dişli arasına sıkıştırmıştı. Parmakta kopma veya sakatlanma olmamıştı ama o ufacık yaradan akan kan hala gözlerimin önündedir. 2 dikiş ile hallolmuştu yara.

Demek ki çok ta bahsedilmeyen parmağı zincire kaptırma durumu değişik şekillerde vuku bulabiliyor. Çok kötü... :( Maksimum dikkat şart.

Son düzenleme:
Yazdıklarına aynen katılıyorum Mete_han kardeşim, motosiklet kullanmayı çok seviyorum! lakin her üstüne çıktığımda da; benzer paranoya'ları ben de yaşıyorum.
Zaten işin ustaları hep der;"Motosiklet kullanımında Biraz korku iyidir" diye! herhalde biz de iyi yapıyoruz.:wiinkk:

Kaza ve belaların en (saçma olacak belki ama) gerçekci kısmı o an ne olduğunu anlayamamak...yani kaza esnasında herşey bir anda gelişiyor ya ...vücud sıcakken ne olduğunu anlamıyosun şoktayken...normalde iğne battığındacanı yanan biz motosiklet kazalarını ne olduğumuzu bile anlayamadan elimiz kolumuz alçıda bir şekilde farkediyoruz...

Çok geçmiş olsun kardeşimizin gencecik yaşta dikkatsizlik sonucu düştüğü duruma bak...hız yaparlar,kasksız gezerler vs kaza olur anlarım kendi hatalarıdır ve bedelini öderler ama böyle masumca bir durumda olmasına çok üzüldüm gerçekten:pale:ibret olsun denilmez de tecrübe olsun diyelim aman dikkat!!!

Gerçekten çok üzücü.

geçmiş olsun. :salut:
ah be arkadaşım hiç çalışan motorda bu tür şeyler yapılır mı yaa üzdün herkesi, kendine de zara verdin :salut:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar