- Konu Yazar
Arkadaşlar şimdi MD de okudum çok üzüldüm...aman dikkat edin...Görünmez kaza buna derler...Allah korusun...
kahvaltımı yaptıktan sonra her pazar rutin olrak motosikletimle ilgilenirdim.yine bu pazar motosikleti(cbr 125)zincirini temizlemek için sehpaya aldım ve gaz yağı ile temizleme başladım.temizleme işlemi bittikten sonra motoru çalıştırdım ve 1. vitesde rolantide yavaş yavaş dönmeye başladı .baktı ki az biraz yağlar kalmış ve elime bezi dolayıp çalışan zinciri dolamış olduğum parmaklrımın arasından geçirmeye başladım.ne olduysa o anda oldu ve bez zincire sarmaya başladı bir anda parmöaklarım dişliye doğru gitti bezin sıkıçtırması saonucu motor stop etti.
elimi birt çektimki baş parmağım yok o onda şoke oldum koptuğu anda inanın hiç ama hiç acı hissetmedim.(şu an bu yazıları sol elimle yazıyorum açıkcası baya zorluyor)o panikle koptu koptu diye feryat ediyorum.annem babam o an beni gördüklerinde ikiside bayıldı.hani kurban keserken o kan fışkırırya aynen o şekil kan olukl gibi akıyordu.neyse o panikşe kpan parçayı dişlide bulmuşlar ve hızla arkamdan hastaneye ulaştırdılar.hemen ameliyata aldılar ..
2.5 saat süren ameliyat sonrası kopan sağ baş parmağımı yerine diktiler.doktor elimi 24 saat havada asılı kalacak dedi (kan dolaşımı olması gerekiyormuş)neyse her saat başı gelip parmağa iğne batırıyordu ucuna kan geliyormu diye ilk 12 saat kan geliyordubende bir umut oluştu.ama.......
amaa diğer 12 saatin sonunda kan dolaşımı durdu ve doktorun dudakları arasından beni yıkan kelimeler dökülmeye başladı.parmağın tutmadı alcaz dendi ve ben yıkıldım.amaliyattın her ikisifde lokal anestezi uyguladılar.yani uyanıkdım.dopktor bana veda zamanı geldi dedi ve sağ baş parmağımı aldılar.şuan evimdeyimra sıra şiddetli ağrılar geliyor.
18 sene 10 parmaklı yaşadım bundan sonraki hayatıma umarım alışırım.benim başıma gelenle ibretlik olsun ve zincir temizlerken çok mama çok dikkatli olun.bir anlık hatam 9 parmaklı kalmama neden oldu.motosiklete bir daha binermisin diye sorarsanız bilemiyorum direksiyonu tutabilirsem ömrüm yeetikçe binicem çünkü baş parmak bir elin%40 işini yapıyormuş hepine saygılar benden dualarınızı esirgemeyin