Motosiklet Tutkunlarının Selamlaşması

Gidonu her daim sağlam bir şekilde tutmalısınız...

Bu sağlam nasıl bir sağlam?
Yanlış anlaşılma olmasın.

Motosiklette omuzlarımız ve kollarımız gayet rahat olmalı.
Motoru tutmak için kollarımızı değil , bacaklarımızı kullanırız.
Kollarla motoru kontrol ederiz.
Sağlam ve sıkı sıkıya gidona asılmaya hiç gerek yok.
Aksi halde , kollar güçsüz düşer , motoru kontrol etmek zorlaşır.

Ha dersen , ellerimizi gidondan hiç ayırmamalıyız , tamam.
Fakat bir selam veremeyecek kadar ayıramıyorsak bu işte bir terslik vardır derim.
Demişsin , çukur çıkabilir , biri atlayabilir.
Selam veremeyecek durumda tehlike arz eden bir yolda sürüyorsan vermeye zaten gerek yok.

Son düzenleme:
sol elimizi yumruk yapip bas hizamiza getirebiliriz,mesela ben böyle yapiyorum hicbir yanlis anlayanda görmedim...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 PM ----------

TRAFIK-ISARETLERI-EL-KITABI__4211923_1.jpg

Mete-han
Kornaya basmak gerzekçe değil de ters v işareti gerzekçe oluyor öylemi:)
Çok komiksin:queen:
Gerzek demekte geri zekalının kısaltması hatırlatayım dedim.

şimdi korna medeni olan ülkelerde kullanılmıyor bunu kabul ediyoruz...biz medeni bir ülke dğeiliz...kontrollü gitsen bile her an her hareketi yapabilen kişilerin varlığı düşünülürse UYARI aracı olarak veya BEN BURDAYIM babında korna kullanmak yaşaman için bir REFLESK artık buralarda...bu ülkede yaşamıyor gibi davranıyorsunuz ya şaşırıyorum sizlere...gerzek kelimesi rahatsız edici olabilir...SAÇMA dersem daha mı az rencide eder...:cat:

Bu sağlam nasıl bir sağlam?
Yanlış anlaşılma olmasın.

Motosiklette omuzlarımız ve kollarımız gayet rahat olmalı.
Motoru tutmak için kollarımızı değil , bacaklarımızı kullanırız.
Kollarla motoru kontrol ederiz.
Sağlam ve sıkı sıkıya gidona asılmaya hiç gerek yok.
Aksi halde , kollar güçsüz düşer , motoru kontrol etmek zorlaşır.

Ha dersen , ellerimizi gidondan hiç ayırmamalıyız , tamam.
Fakat bir selam veremeyecek kadar ayıramıyorsak bu işte bir terslik vardır derim.
Demişsin , çukur çıkabilir , biri atlayabilir.
Selam veremeyecek durumda tehlike arz eden bir yolda sürüyorsan vermeye zaten gerek yok.

Görkem çok sağlam bir şekilde evet ne kadar sağlam ve sıkı tutarsan ani durumlarda kontrol o kadar sende olur...ben trafikte her türlü tarzanlığı yaparım ama gidon bırakıp selam vermeyi biraz abuk buluyorum...sonucta bizim motot kültürümüzde olmayan bir davranış stili...ha kornayla ve başla yaptığım bir şey zaten...gidon bırakmak(saniyelik bile olsa) ben tuhaf buldum...ama sizi bu ulvi davranıştan alıkoymayayım...yıkıcı olumsuz antipatik mesajlarım yüzünden kısmayınız bana...ama abuk subuk buldum...:p

isteyen amuda kalksın ki bunu Arif Razgatlıdan başka kimse yapamaz...:queen:

Buna kesinlikle katılmıyorum.
Ama cevap da yazamıyorum pazara çıkmam lazım , çoluk çocuk ekmek bekler :p

ya hacı nası katılmıyon...gidona zopa tutar gibi sarıl demedimki...sadece ne kadar sağlam tutarsan refleks halinde kontrol o kadar sğalamlaşır...ya Görkem sen cıbır kullanmış adamsın ss de kullandığın sste kim kime selam veriyor allasen...mümkünmü böyle bişey...altında 600 ve üstüücc olacak 200 kiloluk motor üzerinde gidonu bırakıcan...hadi canım...

Reşat abi bu hususta ne demiş ona bakmak lazım...Reşat abi otoritedir bu konuda...bi inceleyip size dönerim...:)

ben görkemin yerine biraz konusayim evet gidon sert bir sekilde tutulmaz yani cekic tutar gibi degil televizyon kumandasi tutar gibi tutmalisin bi dene sen sürüste anlayacaksin sert degil ama kontrol sende ....

1991 den bu yana gidon tutuyorum...nasıl tutulacağını kimseye öğretecek halim yok ama sizin bunu anladığınızı umuyorum...

Gidonu bırakmak tehlikelimdir değilmidir peki bunu açıklayın...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Metehan;
lafi mabadindan anlayanlar için de bir kelime bul da hitap ederken kullanalim.
Yahu biz size korna kullanmayin mi dedik!
Selam verirken korna kullanmayin dedik.
Lafi nerenizden anliyorsunuz anlamadim:silent:

Tek elle motosiklet kullanma konusuna gelince.
Kullanamiyorsaniz, selam vermeyin kardesim.
Selam verme mecburiyeti mi var.

Yagmurda vizorunuzu neyle temizliyorsunuz siz.
Isiklarda cam silen çocuklara mi sildiriyorsunuz?
Bir yeriniz kasininca falan ne yapiyorsunuz?

Tek elinizi birakmaniz gereken bir çok durum vardir.
Bir de selam oluversin.
Ha dusuyorsaniz, gidin ders alin bisey yapin.
Ya da birakin motoru.
Ya da selam vermeyiverin.
Kanser olacam sizin yuzunuzden yahu.:p

abicim bu selam işini hareket şeklinde yapalım diyen önerilere sıcak bakmıyorum...:)

metehan hakli 2 teker sürücüleri olarak her daim 4 kat daha dikkatli olmaliyiz
ama ben de elle selama karsi degilim

selamı seven biri olarak her durumun spontane olarak kendine göre bir selamlaşması olabilir diyorum. bunu şekle sokmaya çalışmanın çok bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu selamlaşan iki kişinin aynı şeyi hissedip anı paylaşlamalarıdır.
Mesela çok trafik olmayan bir yolda korna ya da sellökter istediğini yap.
Ama trafiğin olduğu bir yerde belki diğer araçları yanıltabilirsin ya da karşıdaki seni bir tehlikeye karşı uyardığı sanar. o yüzden elle selam verirsin. kafanı öne sallarsın.
sokak arasında yavaş giderken bazen bir bakış yeter hisleri anlatmaya : ) :queen:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu mete hiç motür gördümü bilmem :p ama çok armut görmüştür ve de bu sebepten laf anlatması zordur :queen:
ama hayatında ss kullanmadığı için rahatlıkla gidonu bırakıp gidilebileceğinden habersiz.
gidon bırakmak commuterlerde zordur hele bunun cbf 150 pancar motorrad ında ama ss de kolay mesela hyoda (bu arada çaktırmadan hyoyu ss yaptım)
gerektiğinde 2 elimi de bırakıp 100-200 metre gittiğim olmuştur.

bu mete hiç motür gördümü bilmem :p ama çok armut görmüştür ve de bu sebepten laf anlatması zordur :queen:
ama hayatında ss kullanmadığı için rahatlıkla gidonu bırakıp gidilebileceğinden habersiz.
gidon bırakmak commuterlerde zordur hele bunun cbf 150 pancar motorrad ında ama ss de kolay mesela hyoda (bu arada çaktırmadan hyoyu ss yaptım)
gerektiğinde 2 elimi de bırakıp 100-200 metre gittiğim olmuştur.

hiç bir gerçek ss e binmediğin için yazması kolay tabi...ben artcıyken bile yusuf yusuf ederdim...abicim isteyen amuda kalksın isteyen parende atsın bi selam şekli bulun size kolay gelsin...daha ne diyim...moto kültürümüzde olmayan bir nüans...ha olursada mutlu olurum...daşa çukura dikkat edinde o an nereyi tutuyorsanızda tutun ses etmem...gölgede...:p

Coq güzel bir konuya değinmişsin,teşekkürler
Korna kullanmayı hiç sevmeyenlerdenim:)
Biz motosikletliler(asker selamını) sol elle yapabiliriz düşüncesindeyim..

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ben artcıyken bile yusuf yusuf ederdim...

o sensin mete. bu dünyada senden başka insanlar da var, mesela ben
artçısı olduğum adamın 150 kmh üstü hızlarda motoru tekere getirip 1,5-2 km gittiğini bilirim, tırstığımı bilmem :p
hani ezbere bilsen Yasin-i Şerif' i okursun sen bizimki tekeri indirene kadar

nasıl oluyor da oluyor deyip anlam veremeyebilirsin; teçhizat meselesi bunlar :queen:

kitleme faslı bitti konuya dönelim
bu arada ben de asker selamı gibi selam veriyorum ::asker::

Coq güzel bir konuya değinmişsin,teşekkürler
Korna kullanmayı hiç sevmeyenlerdenim:)
Biz motosikletliler(asker selamını) sol elle yapabiliriz düşüncesindeyim..

Güzel, ama o adı üstünde asker selamı !

Bize motorcu selamı lazım :) Yani sadece motosiklet üzerindeyken kullanılacak birşey değil. Sağda solda yayanken alışveriş merkezlerinde çok denk geldim elinde kaskla sırtında montla dolaşanlara. Eğer sadece bize ait bir selam şekli olursa karşıdaki de senin motorcu olduğunu anlar.

Ha çok gerekli mi ? Dayanışma ve kültür açısından güzel olurdu böyle birşey...

herkez istediği selamı versin motosiklet kullanmak yeterince ayrıcalıktır bence:cat:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
herkez istediği selamı versin motosiklet kullanmak yeterince ayrıcalıktır bence:cat:

Ornegin ne gibi ayricaliklari var?
Maddeler halinde sayarsan iyi olur.:)

Abilerim-ablalarim!!!
bize ait bize ozel bir selam diyorum.
Alemin selamindan bize ne?
Saksiyi çalistirin biraz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar