Motosiklet Tutkunlarının Selamlaşması

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gündüzleri tek korna,geceleri çift sellektör,anlayana

Daha önce belirttiğim gibi en uygun metalci selamıdır diyorum:bounce:
ayrıca elin iç veya dış tarafıyla verilebilir çok ideal..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ooo metallica,kirk,benim adamım

valla arkadaşlar gerçekten de bir kültür olayı aslında ama ortak birşeyin olması çok güzel olur.

almanyada motorcular genellikle şahit olduğum olay ; genellikle işaret parmağını sol elçikten biraz uzaklaştırarak (Parmak onun motoruna doğru uzatılıyor) birbirleriyle selamlaşmalarıdır. Bence de gayet güzel ve emniyetli.Elini fazla uzaklaştırmadan verilen kısa bir selam şekli.
Ben her gürdüğüm motorcuya o şekiklde selam gönderiyorum. Anlıyorlar genelde ve onlarda kendi tarzlarında selam gönderiyorlar.
????

Bence bu tek parmak

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Degerli arkadaslar;
bir anket hazirlayayim tamam da kafam karisik.
Sizlerin tavsiye ettigi selamlasma sekillerinden bazilari, gurup suruslerinde kullandigimiz isaretlerle ayni.
Nasil ayiklayip, ortak bir nokta bulabilecegimizi bilemedim.

Emomen bazi resimler asmis goruyorsunuz yukarida.
Aynisi bizim motosiklet dunyasinda da var.
Simdilik uzerinde anlasilmis, uluslararasi kabul gormus isaretler, toplu surusle ilgili.
Belki bugun toplu surus henuz yayginlasmamis oldugundan bundan haberiniz olmamasi normal.
Ama forumumuzda da bu isaretler asilmisti diye hatirliyorum.
Bu isaretlerden herhangi birini selam olarak seçemeyiz.
Bu nedenle su an sadece iki seçenegimiz var.
Bir sol el yere paralel ya da ileri dogru iki parmak açik V seklinde selamlama.
Ya da yine sol el yere paralel ya da ileri dogru iki parmak ya da uç parmak bitisik selamlama.

Ya bu ikisinden birinde uzlasacagiz, ya da bir seçenek daha bulmak için bekleyecegiz.

Oneride bulunmak isteyen arkadaslar için tekrar etmek istiyorum.
Onereceginiz isaret sol elle yapilacak.
Elde eldiven oldugu unutulmayacak. Yani eldivenle kolayca yapilabilecek.
Baska bir gurubun kendini tanimlamak için kullandigi isaretlerden biri olmayacak.

Hadi kolay gelsin...:cat:

Olabildiğince selam vermeye çalışıyorum.Çoğu selam alıyor bazılarıda öööyle bakıyor ne diyo bu diye :)

İşaretlere takılmamak lazım ama bu yan v coq gösterdiği Türkiyede pek anlaşılır olmaz karşı taraf iki parmak yerine tek parmak algılarsa sorun yaşanır.:mrgreen:

Örnek

Bence en iyisi böyle teyzeninki gibi selamlaşma.

d663412165_b.jpg

:mrgreen::mrgreen:

benim fikrim geldi:mrgreen: şimdi sol elin serçe parmağı ve onun yanındaki yüzük parmağı içe katlı diğer orta parmak işaret parmağı ve baş parmak açık yere paralel olması.sizce???

coq abi nedersin seçenek olarak kabul görürmü?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bahsettiginiz, isaretler, toplu suruste, hizlan ve yerde tehlike var anlamina gelen isaretler.
Hayalperestin yaptigi isaret, yerde tehlike var anlamina geliyor.
Dragstar senin yaptigin isarette yavasla anlamina gelen isaretle karistirilabilir.
El yumruk yapilip havaya kaldirilirsa, dur anlamina gelir.

Yani pek fazla seçenek yok.
Sanirim V ya da parmaklar bitisik isaretlerden birini seçecegiz.
Kafaniza yatiyorsa, bu iki seçenek hakkinda bir anket yapabiliriz.

Bir de su isaret var ya. :cat:

Bunu Refah partililer yapiyor.
Yani osuruktan nem kapiyozya, onun için hatirlatayim dedim.:p

Eller elçikte işaret parmağını kaldırıp kornaya hafif dokunmak güzel bir hareket olabilir. ,)

abi ozaman bece ankette

1) parmaklar açık yere paralel ''V''

2) parmaklar kapalı yere paralel ''bitişik işaret ve orta parmak''

3) yumruk halindeki el ''baş parmak yukarı:cat:''

Mersin İl Temsilcisi
Bahsettiginiz, isaretler, toplu suruste, hizlan ve yerde tehlike var anlamina gelen isaretler.
Hayalperestin yaptigi isaret, yerde tehlike var anlamina geliyor.
Dragstar senin yaptigin isarette yavasla anlamina gelen isaretle karistirilabilir.
El yumruk yapilip havaya kaldirilirsa, dur anlamina gelir.

Yani pek fazla seçenek yok.
Sanirim V ya da parmaklar bitisik isaretlerden birini seçecegiz.Kafaniza yatiyorsa, bu iki seçenek hakkinda bir anket yapabiliriz.

Bir de su isaret var ya. :cat:

Bunu Refah partililer yapiyor.
Yani osuruktan nem kapiyozya, onun için hatirlatayim dedim.:p

benim fikrim bitişikten yana, gerçi teröriste teslim olmama ben ama mersin çok kozmopolit bir şehir, aynı istanbul gibi ve bir provakasyona sebep olmak istemem. hoş terörist olanlar dediğin gibi davul zurnayla karşılar ama mersin'de her şehir gibi çok şehit verdi yanlış anlaşılırsak o kötü... uani hiçbirşey olmasa bile, adım lekelensin istemem... biliyorsunuz, insanlar çok kolay etiketleniyor memleketimizde. ama ben herzamanki gibi ülkeme devam edeceğim... her hain olmayan gibi...:cat:

kısacası, oyum yana iki parmak bitişik. zaten remzi abinin fikriydi. destekliyorum :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu gun firsat bulup eve gidebilirsem, motor ustunde isaretleri gosterip fotograf çekeyim.
Sonra uzerine konusur bir anket açariz.

Ben goruslerinize saygi duyuyorum.
Ustelik Turkiye'de bile degilim.
Bu nedenle hangisi uygun derseniz, onu yapalim.
Yeterki birlik beraberlik saglansin.
Hiç olmazsa bir konuda ortak bir hareket tarzi olusturalim.:cat:

coq abi istersen resimli bi anket hazırla istekler iyice sabırsızlaşmaya başladı:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:40 PM ----------

Bu gun firsat bulup eve gidebilirsem, motor ustunde isaretleri gosterip fotograf çekeyim.
Sonra uzerine konusur bir anket açariz.

Ben goruslerinize saygi duyuyorum.
Ustelik Turkiye'de bile degilim.
Bu nedenle hangisi uygun derseniz, onu yapalim.
Yeterki birlik beraberlik saglansin.
Hiç olmazsa bir konuda ortak bir hareket tarzi olusturalim.:cat:

süper olur akşam resimleri anket sonucunu çok merak ediyorum.sanki genelseçim heycanı gibi oldu buda bee:mrgreen:

she

Selamlaşma için benim teklifimin fotosunu çekip gönderiyorum herhangi bir siyasi işaretde değil . Sol elle yapılabilecek kolay bir hareket

DSCN6627.jpg

COQ

Motosiklet Eğitmeni
she;
motosikletin uzerinde giderken oldukça dengesiz bir hareket olur bu.
Ustelik dogru yapilmazsa, solda tehlike var anlamina gelen gurup surus isaretlerine benziyor.

artık lütfen bir harekette karar kılalım.dünden beri takip ediyorum hala sonuç yok.bence bu uygun:cat: hem tüm dünyaca bilinen bir hareket. kolayda, herşey yolunda mı yolunda hesabı..:cherry:

elinle 2 sanıye o ısaretı yapamıcak adam bıraksın motosıklet binmeyi :D
orta parmak hiç bişi anlamına gelmez orta parmak gostgerelım :p

Gunaydin arkadaslar.

Metehan'in yazisini gorunce aklima baska bir sey geldi.
Once basta Istanbul olmak uzere bir gonullu timi kurup, Metehan'in motordan baslayarak su kornalari kiralim.:)
Bu korna sazanligini baska turlu halledemeyecegiz anlasildi.:p
:

ya usta harbiden yurtdışında yaşadığın belli oluyor...:p Yolda vkorna ile konuşuyor iletiim kuruyoruz...korna olmasa sinkaflı küfürler edilir...:p

Selamlaşma için benim teklifimin fotosunu çekip gönderiyorum herhangi bir siyasi işaretde değil . Sol elle yapılabilecek kolay bir hareket

]

gerçekten komik...biraz gerzekce bir hareket...:phareket gerzekce yanlış anlama sana gerzek falan demedim...

Arkadaşlar halen olayın bilincinde değilsiniz...Selamlaşma fikri sunan abimiz bile farkında değil...Arac kullanmıyorsunuz ki direksiyonu bırakasınız veya tek elle sigara içip bişeyler yiyin...Motordasınız...Gidonu her daim sağlam bir şekilde tutmalısınız...Yani anlık saniyelik bile olsa selam vermek için elini gidondan çekmek hata olur...

Coq usta seçeneklerde eli gidondan hiç çekmemek gerektiği bilinciyle fikirler üretmeni rica ederim...selamlaşmak için o sizin için çok özel hareketi yaparken(her neyse) bir taşa veya çukura dek geldiğinizde ne olacak...motor üzerinde herşeye hakim olduğunuzumu zannediyorsunuz...veya o an önünüze arac kırdı tek elle refleks yapmak zorunda kaldınız...neden bunları kimse düşünmüyor ve ne kadar konuyla alakasız ahmak hereketler öneriyor...

she

gerçekten komik...biraz gerzekce bir hareket...:phareket gerzekce yanlış anlama sana gerzek falan demedim...

Mete-han
Kornaya basmak gerzekçe değil de ters v işareti gerzekçe oluyor öylemi:)
Çok komiksin:queen:
Gerzek demekte geri zekalının kısaltması hatırlatayım dedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar