Castrol'da çalışmıyorum:queen: ama seminerlerine katılmışlığım yok değil![]()
benim zamanımda katkı maddesi diye bir kavram yoktu...bence bunlar artan teknolojik gelişmelere paralel olarak tüketim çılgınlığına neden olan işe yararlığı tartışılır tuzak kimyevi maddeler...işe yaramadığınıda ispatlayamam...açıklamam duygusaldır...piyasaya olan güvensizliğimle alakalı bir durum...yoksa bor konusunda düşüncelerim farklı...
Borun kimyada yapıştırıcılarda ve her çeşit malzemeye katılarak dayanımını arttırmada kullanıldığını biliyorum. Castolgibi sadece yağla uğraşan devlerin Bor üzerine çalıştıkları doğru, son derece gizli formülleri Bor esaslıdır.
Ekstra katık ne zaman işe yarar:silent: motor yağ yakmaktadır o zaman:cat:
başkan şu KATKI olayına KATIK niye diyosun yav...![]()
paranıza yazık vitesleriniz geçmez baskı balta yağın içinde
paranıza yazık vitesleriniz geçmez baskı balta yağın içinde
merakla bekliyorum metecim sana güveniyorum lütfen ne ise onu yaz boşuboşuna para verdirme bana bayağı kafamı kurcalıyor
bu arada hacoli şimdi benim makina 2000 de bir 150-200 gr arası yağ eksiltiyor ...de demek oluyor ki yaza ayvayı yidik...bu dalga yağından kullansak bu tarz kayıplara etkisi olur mu...
44.444 yaptın belki garibanım motor sekman istemektedir. yakıt tüketimi artmışsa bence bir sekman atmak gerekebilir. düşük hızlarda motor sekmanları daha az km de bitirebiliyor. Honda ama İstanbul trafiğinde düşük hızlarda en az 100 kg taşıyarak 44.444 yapan bir motorun sekman istemesi bence normaldir.
Kısaca sekmanlar aşınmışsa yağ yakar çok yakar motor yağını çabuk kirletir.
bizim cbfci dostlar almışlar ortak deneme aşamasındalar...ama bir efsane geyik var dünyayı kurtaran katkı maddesi diyebakacaz okuycaz usta...:rendeer:
dostum ben 40.000 de zaten krankı vs herşeyi sıfırladım...aslında piston sekamn atılacaktı krankıda değişelim fantazisi yaptılar bende tamam dedim ...
Metehan kardeşim,
Konunun başından bakarsan ben dahil denemiş kişilerin görüşleri var.
Arkadaşlardan genel bir ricam var.Teknik konularda laf olsun diye mesaj yazmamaları.Burada geyik yapmanın veya ahkam kesmenin kimseye yararı olmaz.Hepimize faydası olacak bir konuda deneyim paylaşması yapalım.
O zaman ybr al :queen:
Sen Boru 3-5 maddeye ayristirabilirken, Amerika 100 çesit madde uretiyor.
Ben o yagin içindeki bor maddesinin Turkiye sartlarinda ayristirilip, kullanildigina inanmiyorum.
(yukarida yazdiklarimin hiç bir bilimsel degeri yoktur.
Ya da aliniz, arastiriniz)
Metehan Kardeşim,
Demek istediğimde bu zaten.Senin ifade tarzına alışık olmayanlar geyik yaptığını sanıyorlar.Bu konunun güncelliği elbet çok önemli.Genç kardeşlerimiz için kısaca açıklayayım.
Pazarlamacıların bazı özelilkleri (reklamları inceledikten sonra) şişirdikleri görülüyor.Bu ürün bizim kullanımımızda mucize bir ürün değil.Yüzde 2-20 arası yakıt tasarrufu sağlar diyor. Yüzde bir bile sağlasa olağanüstü.Bu değerleri kullanıcının istatiksel olarak hesaplaması olası değildir.Ancak ve Ancak laboratuar ortamında sonuç alınır.
Bu ürün yağlayıcı,kayganlaştıcı değil KAYDIRICI dır.Misal;evinizdeki büfeyi salonun diğer köşesine çekmek istiyoruz.Ne yapmalıyız? Beş kişi toplanıp hep beraber itmeye çalışırız,baktık parke çiziliyor,ön tarafına zeytin yağı dökeriz.Olur mu?yeri yağladık ve kayganlaştırdık.Belki biraz daha kolay itilir.
Peki,birkaç tane yarım parmak su borusu veya tahta süpürge sapı bulsak,büfeden biraz geniş,büfenin ucunu iki kişi kaldırıp biri ayağıyla bunu büfenin altına koysa,sonra biri arkadan iterken diğeri bu silidir parçaları önden beslemeye devam etse ve arkadan çıkanı öne tekrar koyarak devam etse,
daha kolay olmazmı?Ne yaptık ağır bir kütleyi yer ile araya küçük yuvarlaklar yuvarlaklar koyarak daha az güç ve emek harcayarak KAYDIRdık.
Nanometrik BOR tanecikleri de aynen böyle çalışıyor.İçinde bulundukları motor
yağını kendilerini taşıtmak için kullanarak girdikleri her iki metal (metal-mantar arası değil)arasında sürtünmeyi kolaylaştırıyorlar.İtmek için gereken güç miktarı ve yüzey aşınması azalıyor.Yakıt tasarrufunu hesaplamak zor daha önce dediğim gibi,ama,yüzey aşınmasının azalmasının motorun ömrünü çok uzatacağını test raporlarından anlayabiliyoruz.Kullanım klavuzunda da yazdığı gibi belirli bir ömrü tamamlamış motorlara litreylede koysak faydası olmaz.Rodajı bitmiş motora koymak en idealidir.Rektefiye zamanını öteler.Baştan 50-60 lira gibi bir yatırımla 40.000 yerine 60.000 kullansak %50 tasarruf etmiş olmazmıyız?
Metehan Kardeşim,
Demek istediğimde bu zaten.Senin ifade tarzına alışık olmayanlar geyik yaptığını sanıyorlar.Bu konunun güncelliği elbet çok önemli.Genç kardeşlerimiz için kısaca açıklayayım.
Pazarlamacıların bazı özelilkleri (reklamları inceledikten sonra) şişirdikleri görülüyor.Bu ürün bizim kullanımımızda mucize bir ürün değil.Yüzde 2-20 arası yakıt tasarrufu sağlar diyor. Yüzde bir bile sağlasa olağanüstü.Bu değerleri kullanıcının istatiksel olarak hesaplaması olası değildir.Ancak ve Ancak laboratuar ortamında sonuç alınır.
Bu ürün yağlayıcı,kayganlaştıcı değil KAYDIRICI dır.Misal;evinizdeki büfeyi salonun diğer köşesine çekmek istiyoruz.Ne yapmalıyız? Beş kişi toplanıp hep beraber itmeye çalışırız,baktık parke çiziliyor,ön tarafına zeytin yağı dökeriz.Olur mu?yeri yağladık ve kayganlaştırdık.Belki biraz daha kolay itilir.
Peki,birkaç tane yarım parmak su borusu veya tahta süpürge sapı bulsak,büfeden biraz geniş,büfenin ucunu iki kişi kaldırıp biri ayağıyla bunu büfenin altına koysa,sonra biri arkadan iterken diğeri bu silidir parçaları önden beslemeye devam etse ve arkadan çıkanı öne tekrar koyarak devam etse,
daha kolay olmazmı?Ne yaptık ağır bir kütleyi yer ile araya küçük yuvarlaklar yuvarlaklar koyarak daha az güç ve emek harcayarak KAYDIRdık.
Nanometrik BOR tanecikleri de aynen böyle çalışıyor.İçinde bulundukları motor
yağını kendilerini taşıtmak için kullanarak girdikleri her iki metal (metal-mantar arası değil)arasında sürtünmeyi kolaylaştırıyorlar.İtmek için gereken güç miktarı ve yüzey aşınması azalıyor.Yakıt tasarrufunu hesaplamak zor daha önce dediğim gibi,ama,yüzey aşınmasının azalmasının motorun ömrünü çok uzatacağını test raporlarından anlayabiliyoruz.Kullanım klavuzunda da yazdığı gibi belirli bir ömrü tamamlamış motorlara litreylede koysak faydası olmaz.Rodajı bitmiş motora koymak en idealidir.Rektefiye zamanını öteler.Baştan 50-60 lira gibi bir yatırımla 40.000 yerine 60.000 kullansak %50 tasarruf etmiş olmazmıyız?