viceroy hocam, hoşbulduk. cevabın için çok teşekkür ederim

forumu baştan sona okumaya çalışıyorum ve özellikle sizin o değerli bilgilerinizi bu kadar cömertçe paylaşmanıza hayran kaldım. mrock, ledo ve haluka28 arkadaşlarımızın da çok büyük katkıları var bu foruma, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. gördüğüm kadarıyla çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. gv250 forumunda da böyle bir ortam vardı zaten, orası da bu bakımdan gayet dostane bir yer. oradaki arkadaşlara da selam ediyorum buradan
gittiğim servis edirne'de değildi hocam, istanbul'da zeytibnurnu'na giden sahil yolundaki bir suzuki servisiydi (adını unuttum) oradaki genç bir arkadaş söyledi bana bunu. tabi bu forumu okudukça, gözlerim kilometre sayacı problemi gibi bir şeyler aradı ama kimsenin böyle bir problemi olmadığını gördüm sayfalar ilerledikçe. sanırım bu sorun sadece benim motorumda var. bunun sebebi ne olabilir ki? ve nasıl çözebilirim? km sensörünü temizlesem ya da değiştirsem acaba hallolabilir mi diye düşünüyorum.
gaz kesme problemi de halloldu. ya kirli, ya da sulu benzin yüzündenmiş. sonuçta istanbul'dan aldım benzini ve pek güvenemiyorum istanbul'a.
bu arada, titreşime alıştım bile

gv250 gibi sıfır titreşimli bir makinadan inince ilk başta baya garipsiyor insan ama şimdi pek de rahatsız etmediğini farkettim.
tekrar teşekkür ederim viceroy hocam, keyifli sürüşler dileğiyle
öncelikle hoşgeldiniz.En güzel günlerde gaz açmanızı temenni ederim.Sorduğunuz sorulara gelince GV650 gerçekten şaşırtıcı bir makine. 1 yıl boyunca uzun yol ve şehir içi tecrübeme rağmen her defasında farklı yönlerini tanıyorum bu makinenin.
Sizin gibi bende GV250 den geçtim bu bu makineye,GV250 yi sattığımda 23.000 kilometredeydi.GV250 den GV650 ye geçişte ilk fark ettiğim şey motorun vuruntusunun hissedilir derecede olmasıydı.Sonradan alıştım bu duruma zira altımızdaki makine büyük silindirli bir V motor.Bu büyük bloktan bu vibrasyon normal düzeyde bence.Ön cam bende çızırdama yapmıyor bence bütün civatalarını tekrardan sıkmanız gerekiyor.
Dijital gösterge konusunda bir sorun yaşamadım ben,km ve hız sayacı hiç bir problem yaşamadım.Yaşadığım en büyük sorun konjektördü ve şuanda sorun çözülmüş gibi gözüküyor.Ama hala aklımda bir soru işareti bulunmakta.Sayfalarıo takip ettiyseniz arıza yapan konjektörü BMW F-650 ninkiyle değiştirdim birebir uyum gösterdi fakat araştımamda konjektörümün diğer motorlara göre çok ısındığını farkettim.Allahtan konjektör rüzgar alan bir yere yerleştirilmişte soğumayı daha kolay sağlıyor.Ayrıca BMW nin konjektöründeki petek sayısı orjinalinden daha fazla bu da daha soğumasına yardımcı oluyor.Ama hala ısının fazla olduğunu düşünüyorum.Viceroy hocamında dediği gibi 2006 model GV650lerde bu problem mevcut.Elimdeki konjektör 5 aydır görevini yerine getiyor ama bundan sonra gene arıza yaparmı tam kestiremiyorum.İnşallah bir daha bu sorunla uğraşmam.
Motorunuzdaki gaz kesme durumuna gelince bi dönem bende yaşadım bunu hatta buna ek olarak rolantide dalgalanma ve yüksek ısıda stop etme sorunu yaşadım.Problemi çözmem uzun sürmedi.Arkadaki karbüratörün manifoldu kelepçesinden çıkmış ve motor fazla havadan dolayı boğuluyor ve gaz kesiyordu.Kelepçe tam oturtulup sıkıldıktan sonra problem çözüldü.Sizin sorununuzda bu olabilir.Manifold hortumunuzu kontrol edin yuvasından çıkmış olabilir veyahut manifoldunuz çatlayıp hava alıyo olabilir.Başka bir sebebide kötü yakıt sonucu karbüratörün kirlenmesi daha başka bir sebebide ömrünü dolduran bujiden kaynaklanabilir.NGK CR8E ix iridyum bujisini kullanmanızı tavsiye ederim.
GV650 piyasada efsane olarak konuşulan ve bazı kişilerce marka korkusundan dolayı tek kalemde silinip atılan rakipsiz bir motor.Gün geldi choppercı ağır abilerle toplu sürüşler yaptım.Gün geldi yolda beni ateşleyen hızlı motorculara race makinelere,maceracı enduroculara kafa tuttum.
Frenleme ve hızlanma konusnda kategorisinde alternatifi yok.Ağır bir şaseye yerleştirilmiş kalın spor arka teker ve cruiser ebatlarında ince bir ön tekere sahip.Süspansiyon gene spor karaterli. GV250 den sonra bana sert gelmişti ama bu süratli canavarın süspansiyonun sert olması çok normal zira yüksek süratlerde motorun yumuşak süspansiyonla kontrolsüz esnemesi denge kaybı sonucunu ortaya çıkarbilirdi.
Bir yıl gibi bir sürede bu motordan edindiğim ve dikkat etmeniz gereken durumlara gelince.
1)kayışınıza çok iyi bakın.Kireç,tuz,yağ ve güneş ışığı kayışın en büyük düşmanı.Kirlenen kayışı suyla yıkadıktan sonra kurulayın ve gerisini fazla kafanıza takmayın.Kullanım şeklşi kayış ömrünü doğrudan etkiliyor.Kayışın çok gergin olması büyük riskdir ve kopma durmuyla karşılaşabilirsiniz.Şuan için bu formadaki aktif üyelerden kayışla ilgili bir sorun gelmedi.30.000 li kmlere kadarda sorun olacağını sanmıyorum.
2) bildiğiniz üzere bizim motorlar kontak ateşlemesine bağlı olarak kısa farlarını açmaktadır.Bu durum az marşa basılan kış şartlarında akünün kendini toparlaması adına sorun yaratabilir.Bence gidon üstüne bir anahtar düğmesi yaparak gerektiğinde kısa farlarınızı kapatmalısız.
3)Elektirik tesisatına ek enerji çeken cihazlar koymanızı tavsiye etmiyorum.
4)Eksoz ve gidon ciatalarınızı 1500 km de bir sıkın
5)Kullandığınız yağın API değerine dikkat edin yanlış yağdan sakının
6)Anitifirizi 2 yolda bir değiştirin motor gerçekten yeniden hayat buluyor
7)Benzin deposunun altındaki krom plastik kapakları çok sıkmayın çatlama ihtimali çok yüksek olabiliyor.
8)Motor park halinde sola yatık durduğunda depo altından geçen şasenin üstünde benzin sızıntısı görürseniz deponuz çatlaktır.Meneteşe bölgesinden çatlayabiliyor.Depo sökülüp kıl kaynak yaptırmak gerekir.Maliyeti düşük bir işlemdir.
9) motorun altı yere çok yakın aslında motor uzun olduğundan kaynaklanıyor bu durum.Tümseklerden geçerken tahtiravalli pozisyonuna düşmemek için dikkat etmek gerekiyor ve geçmek zorunda olduğunuz yüskek tümseklere dik değil parelel olarak girmeye çalışın.
10)motorun ve yolun tadını çıkarın verdiği adrenali,keyif,performans ve dikkat çekiciliğiyle bir tutku yaratır.
Saygılarımla...