Serden Hocam ben Kaldera beyefendiye genelde katılmasamda bu sefer onun fikirleri ile hem fikirim...
Çünkü ben 3800 km lik Güney Doğu Gezisinde aynı şeyi Urfa Hyosung Servisi de söyledide onun için...
Sanki Kaldera onun sözlerini çalmış gibi.. Aynısı...
Hatta ben ısrar ettim, değiştir ustam olsun dedim..
O da bana yahu senin yağ şu an tam kıvamında napıcan demesine rağmen yağı boşalttırdım.. Ve yağ Balparmak Çicek Balı gibi tertemiz çıkmıştı. Ve en az 4000 km likti. Bence en az 4000 daha giderdi dedim ve usta o yağı boş bir yağ kabına aldı... Bence bu sefer Kaldera bey haklı gibi.. İşin içine ticari kaygılar giriyor dikkatli olmak gerek...
urfa servisi hem teknik olarak hemde iş ahlakı olarak size doğrusunu söylemiş.Anadolu insanının bir takım değerlerine hala bağlı olduğunu görüyoruz.Aynı yaklaşımı büyük şehirlerde pek göremezsiniz.
Ancak belirtilen konuda bana hak vermenizi başka koşullarda kabul edebilirim, böylesini değil.Siz bana yine hiç bir konuda katılmayın..
Bu aynı zamanda iyi eğitim almış kişilerin ayırt edilmesinde çok yardımcı olur....!
Genel olarak tartışmaların onda dokuzu tartışanları kendi düşüncelerine daha çok bağlanması ile sonuçlanır.Sizin doğru bildiklerinizi teknik olarak ifade edemeyip kabul ettirmek istemeniz, bir bakıma fikslemek gibi..
Benzer bir konuda daha öncede belirttiğim gibi hiç bir tartışmayı kazanamazsınız..
kaybedersenız kaybettiniz demektir.ama kazanırsanız kendinizi nasıl hissedersiniz.?
karşınızdakini haksız olduğuna kanıtlamanız, bunu başarmak içinde onun inandığı şeylere saldırmışsınız demektir aynı zamanda.
karşınızdaki kırılmış,incinmiştir.şimdi kendinizi tartışmayı kazandığınız için iyi hissedebilecekmisiniz..?
anlaşmazlıklara hep olumlu bakın..
Eğer tartışır başkalarının görüşlerine karşı çıkarsanız belki bazen bişeyler kazanabilirsiniz ancak bu boş bi zafer olur hiç bir zaman karşınızdakinin iyi niyetini kazanamazsınız.
Kararı siz verin. Akademik yada teatral bir zafermi yoksa bir insanın iyi niyeti mi ? tercih sizin.
bir çift hep aynı görüşte ise biri gereksiz demektir bu durumda.
ama birinin farklı bir görüşü varsa diğeri bunu duymaktan mutlu olmalıdır.çünki bu farklı görüş onu hatalı davranışlardan koruyabilir..
Burada en doğru davranış öğrettiğinizi belli etmeden
insanlara ulaşmak ve bilinmeyen şeyleri unutulmuş gibi sunmaktır.
Tartışmaktan en iyi sonucu almanın bir yoluda uslüptur,seviyeyi düşürmemektir.
karşınızdakinin yanıldığını düşünüyorsanız (bakın ben böyle düşünmüyorum,yanılmış olabilirim şöyle olsa daha iyi olmazmı) gibi
ifadeler kullanmak bir çok tartışmadan mutlu ayrılmanıza vesile olur.
Bu tür yaklaşımlar genellikle tartışmayı yumuşatır ve karşınızdakini daha adil düşünmeye zorlar.
nezaket dolu yaklaşımların dostça içten tavırların geri çevrilmesi çok zordur..
selamlar.
Kemikli vites geçişleri yumuşadığı gibi seside güzelleşti motosikletin. Yıllarca bilinçsiz yapmış olduğumuz tercihlerden bize kazanımlarıyla yön gösteren ve hatamızı yol yakınken düzelttiren kaldera'ya teşekkürlerimi bir borç bilirim. Saygılarımla. ]
nezaket dolu yaklaşımların dostça içten tavırların geri çevrilmesi çok zordur..
Amaç bilinenleri tecrübeleri paylaşmaktır.
Sizlerde benim kadar doğum gününüzü kutladığınızda sizlerede birileri teşekkür edecektir mutlaka..
Saygılar bizden..