Motosiklet kazası yaptık, şimdi ne olacak?

çok geçmiş olsun kazayı kayıpsız kırıksız atlamışsanız geriye kalan cezai işlemler bi şekilde halledilir fazla gözünde büyütme..

@barannet: Sildim sözlükteki entry'mi. Bir yerde haklısın.

Çok sağolun arkadaşlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kız arkadaşınla arandaki sevgiden bahsetmişsin , ancak kızı ne hale getirmişsin.Sana karşı gösterilen tepkilere kızıyosun ancak çok hatalısın.Ben bugüne kadar teyzekızı , ablam ,eşim , ... birçok bayana araba kullanmayı öğrettim.Ancak ilk kullanma denemeleri her zaman trafiğe kapalı alanda olmuştur.Bu kadar zor bişey değil trafik olmayan bir alanda antreman yapmak.Ben eşime defalarca arabamı kullandırmışımdır ancak daha bir kere trafiğe çıkmışlığı yok.Eğer bir insanı seviyosan zaten onu tehlikeye atacak her türlü durumlardan koruman gerekli.Belki de gençliğin verdiği aklı bir karış havadalıkla yaptığın bu bilinçsizlik sizleri ne kadar zor duruma düşürdü.Hem de sizin kullandığınız otomobil değil , motosiklet.Birde sen arkasına oturup ağırlık yapmışsın.Motosiklet kullanmak denge demek.Arkada artçı ile motor kullanmaksa ustalık işidir.İlk defa motor kullanan birine artçılı kullandırıyosun.Helal olsun cesaretine.Cahilliğin ve bilinçsizliğin sonuçları çok vahim.

Alacağın ceza konusuna gelince bu ülke'de yaşayıp da ehliyetsiz araç kullanırken kaza yapan veya sebep olan kişinin başına neler gelecekse senin başına da onlar gelecek.Bence bu ceza da hiç hafif olmayacak.Mahkemede hakimin karşısına çıkmaktan kurtulman çok zor gibi geliyo bana.Gerisi ise hakimin insafına kalmış.Benim bir arkadaş ehliyetsiz bir şekilde adamın birine çarpıp kolunu kırmıştı.Sonuçta adam şikayetçi olmadığı halde mahkemeye çıkmaktan kurtulamamıştı.Umarım senin bu başına gelenler herkes için ibret olur.Hala daha ehliyetsiz motor kullanmakta ısrar edenler kendine bir pay çıkarır.Gelişmelerden ve alacağın cezalardan bizi haberdar edersen ibret alınması için oldukça faydalı olur.

yazdığına göre 3 senedir motosiklet kullanıyorsun fakat ehliyetin yok . Kusra bakma ama çok ayıp şahsen benim böyle bir durumum olsa utanırım hatta yazamam böyle birşeyi . arkadaşına geçmiş olsun.

keske kaçırdık motoru dayımın haberi yoktu deseydim yaklasık 250 tl den kurtulacaktın

geçmiş olsun arkadaşım. çok üzücü bir durum. ben de başta sana "ne diyorsun ayıp bu sorduğun" arkada yaralılar varken diyecektim. ama sayfalar doldukça ve senin gayet aklı başında üslubunu farkettikçe yıkıcı değil yapıcı birşeyler yazmak istedim. maalesef bu konuda olumlu birşey yazmak da zor görünüyor, daha ağır kayıplar olmamasına sevinelim. bundan sonraki hayatında sen ve kız arkadaşım motosiklete nasıl bakacaksınız, bu derece bir sevgiliyseniz sanırım ilerisi için ortak planlarınız da vardır. onlar yıkılmadıysa da hatta aranızdaki bağ güçlendiyse de bazı şeyler unutulmaz. bir gün sen de bu yazdıklarının sıralamasının saçma ve yanlış olduğunu göreceksin.
neyse yorumlara bakılırsa ortada çok net bir süreç veya ceza tanımı yok. haliyle masrafın da belirsiz ama emin ol yüksek meblağlar sözkonusu olacak. karşı tarafın durumu senin için bir şans ama sadece nötr olarak. ben kız arkadaşının o bahsettiğin halini merak ettim; dilerim en az yara kalıcı olacak şekilde iyileşir. ve de dilerim ki sen bundan gerekli dersi çıkarırısın. dayının başı da ağrıyacak elbette.

sonuç olarak ne yaptığını bilen, sorumluluğunun farkında ve sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır, dikkatini toplamış zeki biri olduğun belli. inşallah burada yazılanlar seni motordan soğutmaz, bu tecrübe sana başkalarına doğru yolu göstermen için kılavuz olur. sana kızdıkları halde bazıları da aynı şeyi yapan arkadaşlar vardır mutlaka (acemi arkadaşı kıramamak mevzusunda), buradan herkese mesajı vermiş oldun. inşallah en ucuz şekilde atlatırsın hem maddi, hem manevi anlamda...:cat:

Of dostum naptın sen ya. Biliyorum insan sevdiğini kıramıyor ama her ne pahasına olursa olsun ister üzülsün, kırılsın, kızsın ama ben sevgilimin canını asla tehlikeye atmam. Benim de kız arkadaşım çok meraklı istiyor falan ama trafiğe açık alanda asla vermedim. Trafiğe kapalı alanda montunu giydirdim, kaskını taktım, dizlik ve dirsekliklerin, eldivenlerini taktım öyle verdim. Hatta dururken ufak bi devrilme vakası da yaşadı ama tüm korumaları vardı hiçbirşey olmadığı için komik bir anı olarak kaldı bizim için.

Tabi ki isteyecek, özenecek hatta öğrenecek ama zamanla pratik kazanacak ve ehliyetini alınca kendi motorumu da veririm isterse kendine de motosiklet alır.

Lütfen dikkat edelim böyle konulara. Önce trafiğe kapalı alanda eğitim.

Cezayı mezayı boşver bu sana çok iyi bir ders olmuştur. + Motosiklet kullanmayı bilmeyen ya da daha yeni öğrenen birinin arkadasına oturmak en büyük saçmalık. Dende mi sağlıcak seni mi dengelicek. Direksiyona sen de destek olsan problem olmaz ama bırakılır mı be kardeşim hiç.

Geçmiş olsun.

Ya arkadaşlar niye uzatıyorsunuz.. Çocuk zaten bi kaza geçirmiş ve canı yanıyor kız arkadaşı yaralanmış sizde uzattıkca uzatıyorsunuz, Adam gibi başın sağolsun diyin ve yol gösterin ne saçma saçma yorumlar yapıyorsunuz... Sizene kardeşim ehliyetsiz binmiş ehliyetli binmiş kız arkadaşına vermiş. Siz hiçmi gençken hatalar yapmadınız ? Böyle mal mal yorumlar yapıyorsunuz.. Kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Ne kadar ceza gelir hiç bilmiyorum böyle birşey başımdan hiç geçmedi. Kız arkadaşınada sanada ve karşı tarafada Allah yardım etsin. İnşallah büyük sorunlar çıkmadan olay kapanır :rendeer:

babamında tıpkı böyle bir anısı var.

ben ibret aldığım için asla bu tür birşey yapmam.sende kendine göre bir ders çıkartmışsındır zaten.Allah korumuş , tekrar tekrar geçmiş olsun.

hep gençlikten oluyor.Allah bize akıl fikir versin benimde yaşım 16 sanırım yaşlarımız yakındır.aman kardeşim dikkat , dikkat.

Allah yardımcın olsun.Ama en üzücü kıza atılan dikişler inş iz kalmaz fazla.İlk hedef ehliyet

böylelerine hiç acımıyorum valla. en ağır ceza verilip hem bi daha yapmaması sağlanmalı hemde ibret olmalı. çünkü böyle düşündüğüm halde aynısını bende yaptım. caydırıcılık olmazsa yaparım, yaparsın, yaparlar

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Birde sen arkasına oturup ağırlık yapmışsın.Motosiklet kullanmak denge demek.Arkada artçı ile motor kullanmaksa ustalık işidir.İlk defa motor kullanan birine artçılı kullandırıyosun.Helal olsun cesaretine.Cahilliğin ve bilinçsizliğin sonuçları çok vahim.

ben aktif olarak motor kullandığım halde, halen arkama artçı almaya cesaret edemiyorum. sanırım daha uzun bir süre de artçısız kullanacağım. bu durum tamamen dediğiniz gibi bilinçsizlikten ve gençlik cesaretinden kaynaklanıyor. en iyi öğrenme yöntemi görerek ve yaşayarak öğrenmeymiş. bu örnekte keşke öyle olmasaydı ama en azından ilerisi için çok ciddi bir ders alınmış ve umalım Allah böyle bir kaza sonucu size verdiği bilinçle, belki ileride çok daha ciddi bir riske girme durumunuzu önlemiştir inşallah.

çok geçmiş olsun. yapılanda hoş görülecek ve elle tutulacak sağlam hiç bir taraf yok ama 3 sayfadır gerekenler yazılmış olduğu için artık üstüne daha fazla bir şeyler yazmaya gerek yok. acil şifalar dilerim.

4_kız arkadaşının sabıkasına işlenecek ki en kötüsüde budur.Herhangi bir sabıka kaydı istenmesinde 20 sene sonra bile karşısına çıkacak bu durum

burda bir bilgi düzeltmesi ve ekleme yapmak istiyorum. diğer suçlar için nasıldır bilmiyorum ama yaralamalı trafik kazalarında alınan sabıkalar, 5 yıllık süreyi doldurduktan sonra adli sicile dilekçe ile müracaat edilmesi sonucu, sicilinizden düşülüyor. üniversite yıllarında başıma geldiği için biliyorum...

Son düzenleme:
görünen o ki en çok kız arkadaşın zararlı çıkmış, para cezası bir şekilde halledilir, umarım fiziksel ve ruhsal kalıcı hasarlar oluşmaz.gelmiş geçmiş olsun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:12 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:10 AM ----------

Ya arkadaşlar niye uzatıyorsunuz.. Çocuk zaten bi kaza geçirmiş ve canı yanıyor kız arkadaşı yaralanmış sizde uzattıkca uzatıyorsunuz, Adam gibi başın sağolsun diyin ve yol gösterin ne saçma saçma yorumlar yapıyorsunuz... Sizene kardeşim ehliyetsiz binmiş ehliyetli binmiş kız arkadaşına vermiş. Siz hiçmi gençken hatalar yapmadınız ? Böyle mal mal yorumlar yapıyorsunuz.. Kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Ne kadar ceza gelir hiç bilmiyorum böyle birşey başımdan hiç geçmedi. Kız arkadaşınada sanada ve karşı tarafada Allah yardım etsin. İnşallah büyük sorunlar çıkmadan olay kapanır :rendeer:

dayı sen milleti fırçalıyon ama arada potu kırmışsın, başın saolsun diyerek!

geçmiş olsun allah beterinden korusun lütfen daha dikkatli olun ve tam koruma ile binin yara veya hasarları en aza bu şekilde indirebilirsiniz allah acil şifalar versin.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
İnsanlar şikayetçi olmasa da kamu davası denilen birşey var.

Bu arada, motosiklete binmek bu konuda bilgisi ve tecrübesi olmayanlar için oyuncakla oynamak kadar kolay bir iş gibi görülüyor heralde. Demek istediğim şu, insanlar ehliyetsiz araba kullanmaktan çekinirken, motosiklet sürmeyi bisiklete binmek ile bir tutarak cahil cesareti gösteriyorlar. Kaldı ki bisiklet bile dikkat edilmediğinde insanın yaralanmasına neden olur.

bir musibet bin nasihatten iyidir
laftan anlamadığına göre kesilecek ceza aklını başına getirecektir

cümleten kazasız belasız sürüşler

Siz hiç mi ehliyetsiz kullanmadınız?

Kazayı atlatan arkadaşa geçmiş olsun. Ona verip veriştiren arkadaşların da kötü niyeti yok, ama biraz anlayışlı, biraz insaflı olun.
Siz, hiç tanımadığınız bir kızın başına gelenlere üzülüyorsunuz; o kızın sevgilisi nasıl üzülmez? Hatalı olabilir, ama "yuh sen adam mısın" tarzı eleştiriyi de hak etmiyor.
Aşırı kuralcı arkadaşlara gelince; sormak isterim siz hiç mi ehliyetsiz kullanmadınız? Hiç mi hız sınırını aşmadınız, kırmızı ışıkta geçmediniz, yasak yerden U dönüşü yapmadınız? Hiç mi genç olmadınız?
Bir insan motor kullanmayı nasıl öğrenir? Eğitim, kurs, tamam ama; sonuçta yapması gereken motor kullanmak. Sanki yeni ehliyet almış motorcuyu Zincirlikuyu trafiğine soksan kaza yapmayacak. Yapılması gereken, önce tenha yollarda, yavaş yavaş kendini geliştirmek değil mi? Bu arkadaş da zaten bunu yapıyormuş.

öncelikle geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız her iki tarafında şikayetçi olmaması durumu baya hafifletmiş,sanırım dayına 269 tl ehliyesitsiz kişiye motor vermekten ceza gelir, kız arkadaşını ehliyetsiz kullandığı için savcılığa sevk ederler adli vaka olduğu için ordanda 600 tl gibi bir ceza gelir geriside trafiğe kalmış, ayrıca hapis çıkabilir oda paraya çevrilir 750 civarı bir para cezası gelir yani toplam 1800 gibi hazırlıklı olun bu olaydan da çıkan ders A2 olmadan asla trafiğe çıkmayın

yazdığına göre 3 senedir motosiklet kullanıyorsun fakat ehliyetin yok . Kusra bakma ama çok ayıp şahsen benim böyle bir durumum olsa utanırım hatta yazamam böyle birşeyi . arkadaşına geçmiş olsun.

arkadaş daha reşit olmadığı için ehliyeti olmaması normal

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:41 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:17 PM ----------

öncelikle geçmiş olsun arkadaş.

umarım bu kazadan yeterince ders çıkarmış olursunuz ve bu iki tekerin çocuk oyuncağı olmadığının farkına varmışsınızdır. bu aracı sürerken şansa yer yoktur arkadaş. bütün mesele onu kullanan kişinin tecrübesi ve deneyimine bağlıdır.

3 yıldır motosiklet kullandığı, motosiklet kullanmasını bildiğini söylüyorsun ama ehliyetsiz araç kullanmaman gerektiğini bilmiyorsun.

motosiklete daima korumasız binilmeyeceğini bilmiyorsun, eğer ikinizde koruma ekipmanlarını takmış olsaydınız 10mt içinde yapmış olduğunuz kazadan kurnunuz bile kanamadan çıkabilirdiniz.

kız arkadaşın heves etmiş motosiklet kullanmak istemiş tamam kıramamışsın vermişsin motosikleti neden trafiğin olmadığı bir yere gitmeden motosiklete binmesine izin verdin?

kız arakadaşına motosikleti verdin de sen neden arkasına bindin arkadaş? sürsün tek başına. beni yanlış anlama kız arkadaşın motosiklet kullanmasını zaten bilmiyor iki teker üzerinde nasıl denge sağlayacağını bilmiyor bir de sen arkasına biniyorsun ve denge problemi çıkıyor ortaya.

birde karşıdan gelen motosikletin uzun farlarının yandığını ve bunun kız arkadaşının gözlerini aldığı için kazayı yaptığını söylemişsin. hiç bir motosikletin uzun farları gece göz aldığı kadar gündüz göz almaz arkadaş.

sonuçda kazayı kız arkadaşın yaptı ama ona suç bulmuyorum kaza yapması normal çünkü zaten kullanmasını bilmiyor. geriye bütün sorumluluk sana kalıyor.

para konusuna gelincede can a geleceğine mal a gelsin diyorum. başka bir şey demiyorum

bence bu olay site yöneticileri tarafından veya üyleride olabilir ikisinden biri tarafından yazılmş gerçek olmyaan fakat gerçeğe yakın bi olaydır yazılma sebebi insanları uyarmaktır bence bu tür olaylarda önemli olan olayların gerçek olup olmadığı değil olaydan alınacak derstir.... olayın gerçeği yansıtmadığını söylememin sebebi hiç kimsenin yaptığı kazayı bu şekilde anlatacak kadar aptal olmayacağı ve bazı arkadaşlarımızın olayı anlatan şahıs hakkında boş yere kötü söz söylememesini istediğimdendir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar