Motosiklet kazası yaptık, şimdi ne olacak?

Motosikletle geziyorduk. Ehliyetim yok, yanımda kız arkadaşım vardı onunda ehliyeti yok. Yaşlarımız 18'in altında. Kız arkadaşım motoru sürmek istedi verdim, karşıdan gelen bir motorla çarpıştık. Arkadaşım şu an hastanede, karşıdaki motordaki 2 kişi yaralı ama hastanede değiller.

Jandarma tutanak tutmuş, kızın motoru kullandığı falan her şeyi yazmışlar. Benden ve karşı taraftan bir kişi ifade verdi, kız arkadaşım hastanede olduğu için veremedi. Motoru dayım vermişti bana, ehliyetsiz birine motoru vermekten ceza yiyecek sanırım.

Karşı tarafın da ehliyeti ve ruhsatı yok sanırım. Bizim ruhsat var. Bu durumda kaç para ceza gelir herkese?

hala kaç para ceza gelir diyorsunuz ya yuh ki ne yuhhhhh
umarım canını öyle bir yakacak para cezası gelir ki aklın başına gelir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:10 PM ----------

Bilgi almak istiyorum arkadaşım, hepsinin durumu iyi o kadar ayı değiliz herhalde.

pardon
bu yazıyı sonradan okudum
yuh lafımı geri alıyorum
ruhsat sahibine de ceza geleceğinden haberin var değil mi
:cat:

Motoru kaçırdım diyemiyorum çünkü motoru arkadaş sürüyodu, ben kaçırdım dersem ben de sürmüş olurum, o yüzden başımız ağrıyabilirmiş biraz daha, o yüzden öyle ifade vermedim.

Burada bir şark kurnazlığı seziyorum da neyse

Aklıma Şener Şenin bir filmi(Banker Bilo) geldi, Şener Şen kaçak yağ işi yapıyordu, bütün defterler İlyas Salmanın üstüne yakalanınca da suçu İlyas Salmanın üstüne atıyordu.

Kusura bakma ama senin durum aynen bu, neresinden tutsan elinde kalır. Dayı suçlu, sen suçlusun, kız arkadaşın suçlu, karşı taraf suçlu bir masum Jandarma kalıyor o da görevini yapmış helal olsun.

Moderatör
Emanet aldığın bir motoru babana bile vermemen gerektiğini geçte olsa anlamışsındır umarım. Ayrıca motoru teslim ettiğin kişi de kız arkadaşın, kendi canını düşünmediğin ortada onu anladıkda o kızcağızın canını da mı düşünmedin ?

İyi haberlerini bekliyoruz kardeşim... Gerçekten zor bir durumdasın... Allah yardımcın olsun... Birazcık sabır ve zamanla her şey düzelicektir emin ol... Sıkma tatlı canını...:rendeer:

Kız arkadaşıma motoru verirken, dayım bana motoru verirken; böyle bir şey olabileceğini hiç birimiz kestiremezdik. O yüzden artık keşke demenin bir manası yok, ölüm olmamasına şükrediyoruz, gelecek olan cezayı biz ödeyeceğiz kız arkadaşımın herhangi bir maddi kaybı olmayacak.

Geçmiş olsun diyen arkadaşlar da çok sağolun. Sizleri gelişmelerden haberdar ederim.

-------
Eğer kazayı daha detaylı bir şekilde okumak istiyorsanız, Uludağsözlük'e yazdığım yazımı yapıştırıyorum alta:
ehliyetim yok. rent a car sahibi dayımdan bir motor istedim, kız arkadaşımla gezmek için. kırmadı beni verdi motorun bir tanesini. büyük bir heyecanla kız arkadaşımı aldım evinin önünden, atladık motora. ilk önce benzin almaya gittik. ardından nereye gitsek diye düşündük... ardından kız arkadaşımdan bir köye gitme teklifi geldi, kabul ettim. bindik motora çıktık yola. vardık köye, dümdüz bir cadde, yaklaşık 1 km boyunca dümdüz... ilerledik yavaş yavaş ve yolun sonuna geldik, döndük.

"dümdüz yol, bir kere kullanabilir miyim?" dedi, ısrar etti. kıramadım, verdim motoru. bende arkasından elimle direksiyonu tutuyodum. o 1 km'lik caddeyi bu şekilde geçtik, ardından durduk ve ben motoru aldım tekrar. "dönelim bir tur daha atayım" dedi. "iyi tamam" dedim, döndürdüm motoru bindi yine. bu kez biraz daha düzgün sürmeye başladığına kanaat getirdim ve ellerimi arkaya aldım. karşıdan 1 motor geliyodu, "ışık yüzüne çarpınca panik yapma, aynı böyle devam et" dedim. karşıdan gelen motor caddenin en köşesinde, neredeyse kaldırıma 0 gidiyor ve hızı 10-15 km falan, biz caddenin diğer tarafındayız, birbirimize gittikçe yaklaşıyoruz. karşıdan gelen motorun uzun farları yakıkmış, far direkt kız arkadaşımın gözüne çarptı ve panikledi. frene basamadı, gaza olabildiğince asıldı ve motoru karşıdan gelen motorun üstüne sürmeye başladı. 10 metre vardı aramızda, 10 metrede ne kadar hızlanabiliyosak hızlandık ve yandan o motora çarptık.

ben bir tarafa savruldum, diğer motorda bulunan 2 kişi başka yerlere, kız arkadaşım başka 1 yere. herkes yerde yatıyor, sadece ben ayağa kalkabildim o an. hemen ayağa kalktım ve kız arkadaşımın yanına koştum. yoldan geçen bir araba durdu ve şoförü yanıma geldi. arkadaşımın kasığında derin ve büyük bir yara vardı, dizi de açılmıştı ve diz kapağı gözüküyodu bembeyaz kemik. kucakladım, arabaya bindirdim. hastane yok köyde, hemen yakındaki bir doktorun evine gittik. doktor en yakın ilçe merkezine gitmesi gerek dedi. 100 km yol, ailelere haber verdik, arkadaşımın babası geldi. hemen arabaya bindik, arkadaşım ve babası arkada, ben önde. beni arabadan indirmek istedi, ama arkadaşım araya girdi ve "onun bi suçu yok" dedi, ardından şoför araya girdi ve "kızınız sürüyomuş motoru" dedi. ondan sonra babası bana tek kelime etmedi, yol boyunca ağladım, arkaya bir kere dönüp bakmadım çünkü gerçekten o an o adamın suratına bakacak yüzü bulamadım kendimde.

en sonunda hastaneye geldik. kasığındaki yarık 1 cm daha içeri girmiş olsaydı atar damar kanamasına yol açacak ve kan kaybından ölecekti. gerçekten ucuz yırtmıştık. 40 tane dikiş attılar kasığına. bağırışları, inleyişleri hastaneyi inletiyordu.

ertesi gün sabah, bacağına pansuman yapmak istemişler ve açmışlar bandajı. bir de ne görsünler, koskoca bir delik ve içinde bir taş. taşı çıkartıp 15 dikiş de oraya atmışlar. gerçekten çok acı.

karşı tarafın durumu da hiç iç açıcı değildi. ilk müdahale sonrasında, bacağında kalçasında ve omzunda kırık var dediler. ama daha sonra hastanede detaylı bir muayeneden sonra kırık olmadığı anlaşıldı. o da ucuz atlatmış.

işte böyle bir şey. biz yine şanslıydık, sadece 1 cm içeri girmiş olsaydı arkadaşımın kasığına giren şey, şu an ölümle sonuçlanan bir motosiklet kazasını anlatıyor olurdum.

şükrediyoruz ölüm olmamasına. verilmiş sadakamız varmış. aman dikkat edin, çok sakat bir şey bu motosiklet.

Son düzenleme:
son yazdığın cümleye katılmıyorum arkadaşım. sakat olan motosiklet değil onu ehliyetsiz süren yada sürülmesine izin veren insanlardır. Ayrıca sözlüğede bu cümleleri yazarak insanların motosiklet hakkında yanlış düşünmesine sebep olmuşsun.

allah akıl fikir versin sende ehliyet yok bide garibim kıza ver onun başını yak anlayamıyorum sizi yaaa canın ayrı bi yancak paran gitcek ne gerekvar yaaa

Ben böyle düşünüyorum. Sözlük nesnel değil öznel görüşlerin yer aldığı bir platform olduğu için bir sıkıntı yok bence.

Edit: Arkadaşlar, daha fazla yüklenmeyin isterseniz. Her şeyin farkındayım. Kimse böyle olsun istemezdi, ama oldu artık yapacak bir şey yok.

allah akıl fikir versin sende ehliyet yok bide garibim kıza ver onun başını yak anlayamıyorum sizi yaaa canın ayrı bi yancak paran gitcek ne gerekvar yaaa

hocam yukarıda motosiklet ehliyetinden felan bahsetmişsin aslında olay ehliyetle felan olacak bişe değil A2 ehliyet alanlar bilir ne kadar kolay alındıgını ben kendimden biliyorum daha hiç motosiklet kullanmasını bilmezken A2 ehliyet aldım uzun lafın kısası olay duyarlılık ve kafayı çalıştırmakla ilgili bişey konu biraz sabtı galiba ama olsun bu konularada değinmek lazım arkadaşada geçmiş olsun diliyorum Allah daha büyük kazalardan korusun

Kız arkadaşına geçmiş olsun.(Hem kaza için, hem de senin gibi bir kişiyle arkadaşlık yaptığı için)

Kız arkadaşını hiç düşünmeden tehlikeye atmışsın. Motoru sür diye vermişsin. Sen ise kaç para ceza alırız diye soruyorsun. Ben diğer arkadaşlar gibi yuh demiyeceğim. Sana ne söylense azdır. Senin herşeyin yalan. Arkadaşın yaralıyken ondan tek kelime söz etmeyip para işlerini sormana "yuh" diyen arkadaşa şu cevabı vermişsin;

"Bilgi almak istiyorum arkadaşım, hepsinin durumu iyi o kadar ayı değiliz herhalde." diyerek olayı hafif göstermişsin.

Bu yazdığından sonra sitedeki arkadaşların içi ferahlamış, sana tekrar cevap vermeye çalışmışlar. Hatta birisi de yuh sözünü geri aldığını yazmış.

Sonradan kız arkadaşın ile ilgili gerçekleri yazmışsın;

"Kasığında derin ve büyük bir yara vardı, dizi de açılmıştı ve diz kapağı gözüküyodu bembeyaz kemik. Kasığındaki yarık 1 cm daha içeri girmiş olsaydı atar damar kanamasına yol açacak ve kan kaybından ölecekti. gerçekten ucuz yırtmıştık. 40 tane dikiş attılar kasığına. bağırışları, inleyişleri hastaneyi inletiyordu."

Ve sen bunlardan sonra gelip sitede kaç para ceza öderim diye başlık açabilmişsin. Kız arkadaşından kaygılanan tek kelime yok.

Bir de "o kadar ayı değiliz herhalde" demişsin.

Sana söyleyecek söz bulamıyorum. Ama kız arkadaşına acil şifalar dilerim. En çok da senin gibi biriyle arkadaşlık yaptığı için geçmiş olsun. Çok daha kötü şeylerle karşılaşabilirdi.

Son düzenleme:
O yazı motor kazasının olduğu gece yazıldı. Dün gittim gördüm ben onu, ve çok iyiydi durumu. Hatta yarın taburcu oluyor. Hiçbir şey bilmeden saçma sapan atıp tutmak çok kolay. Monitörün karşısından olayları istediğin gibi yorumlamak da kolay. Siz bilmiyorsunuz ki bizim nasıl iki sevgili olduğumuzu, neler yaşadığımızı, neler çekerek birlikte olduğumuzu; sadece yazmayı bilirsiniz siz. Bu sorduğum şeyleri sanki arkadaşım merak etmiyor mu? Her saat konuşuyorum onunla, görüntülü konuşuyorum, durumu gayet iyi dediğim gibi ve artık sağlığı düşünmüyoruz çünkü şu an sağlıklı arkadaşım; şu an daha sonra nelerle karşılaşcağımızı düşünüyoruz. Umarım anlatabilmişimdir... Dediğim gibi öyle monitör karşısından, her şeyden bir haber yazmak kolaydır, çook kolay.

Offf offf bir yerde bilinçten bahsediliyor bir yerde bunlar oluyor. Ne kadar kopuk uçuk kaçık işler bunlar. Diğer linkte okul önünden örnek vermiş arkadaşın biri. Okulda verilen eğitimle yetinilmez herkes kendini geliştirecek her fırsatta anne babalar çocuklarını eğitmeye çalışacak. Örnekler verecek bak şu hale sen bunu yapma sonucu şöyle şöyle olur diyecek. Çocuk ya da gençlik aklı yanlış işler yapabilir. Önemli olan onları yanlış iş yapmadan önce engelleyebilmek. Buradaki dayı bilinçli olacak yeğenine motoru vermeyecek yeğeninin aklında kaçırmak varsa kaçırmasına engel olacak şekilde tedbirini alacak.
Belki de en kısacası; herkes üzerine düşeni yapacak, adam sen de demeyecek, bir şey olmaz abi demeyecek.
Ama bunların hepsini herkes birden yapmayacağı için malesef bu tip durumlarla her zaman karşılaşacağız.
Dikkatli olun sevdiklerinizi ve sizi sevenleri üzmeyin...

Doğru söz yemin istemez.
Yanlız dikkatimi çekti bazıları ellerinden gelse başlığı açan arkadaşı idam edecek !

Belliki ortada istenmeyen, hoş olmayan bir durum var. Ve benim anladığım kadarıyla kazayı yapan arkadaş henüz ehliyet alabilecek yaşta değil.
Herşeyden önce zamanı geri döndürebilmek, yaşananları olmamış kabul etmek mümkün değil. Önemli olan yaşananlardan ders çıkarmak, başkalarınında bunu görüp temkinli olmasını sağlamak. Ama burada olan olmuş, geri dönüşü olmayan bir mevzuyu neden bu kadar ağır bir şekilde eleştiriyorsunuz anlamadım ? Yıkıcı değilde yapıcı olmak daha doğru olmaz mı :silent:

Gerçekten ucuz atlatmışsın, o kaza sonrasında çok daha vahim şeyler olabilirdi bunun sende farkındasındır. Benim bildiğim kadarıyla ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezası, mahkeme masrafı vs... diğer masraflarla beraber 1000 lirayı buluyor. Bunun dışında neler olacağını zaten yaşayanlar önceki sayfada anlatmış... Allah sabır versin, yardımcınız olsun. Bu saatten sonra yaşananları geri döndürmek mümkün değil, bunu düşünerek hareket etmeni tavsiye ederim. Kız arkadaşına ve sana geçmiş olsun...:rendeer: Buradaki asıl suç bence sende değil, dayında. Seni sevdiğinden o motoru sana verdiğini, hatta motoru aldığında dayının seni ne kadar çok sevdiğini düşünmüş olabilirsin. Ama istemedende olsa sana iyilik değil, kötülük etmiş :pr: Allah korumuş ne diyelim...

Son düzenleme:
Benim 18 yaşıma 10 gün kaldı. 3 yıldır kullanıyorum motosiklet ve en ufak bir kaza yapmadım, hiç bir şekilde... Dayım bana güvenir o yüzden, tabii bu bir bahane değil ama öyle yani, ben yavaş ve risksiz sürerim. Bir de bulunduğumuz ilçe ufacık bir yer, 4 bin nüfusu var. Çok da garip bir tesadüf, dayım rent a car işletiyor ve elinde motosiklet yoktu. Ben geldim, motor istedim, motor yok dedi, tam bu sıra bir turist kiraladığı motoru geri getirdi, bende o motora atlayıp gittim. Böyle oldu...

Dayım beni kıramadı, ben kız arkadaşımı kıramadım. Keşke ona "hayır" diyebilseydim ama böyle olacağını bilemezdim; dayımda bilemezdi. Artık yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
çok kötü bişey allah kimsenin başına vermesin geçmiş olsun hı bide olayda yaralı var sen cezayı düşünüyorsun yuhhh diyorum başkada bişi demiyorum. allah şifa versin
:silent:

Ben anlatamıyorum galiba; yaralıların durumu iyi. Artık yaralıları değil, önümüzü de düşünmemiz gerektiği için size bu konuda danışmak istedim. Yaralıların durumunu doktora sorduk, daha sonra olacak olanları da sizlere soruyorum. Bu kadar zor olmamalı anlamak.

Sizde haklısınız bir yerde ama dediğim gibi yani durum, kafanızda oluşan profilin farkındayım. Direkt yargısız infaz yapmayın.

Eğer yüksek katlarda oturan bir torpilin yoksa 1600 TL den fazla ceza yiyeceksin. Seni anlıyorum . Bazı ters zamanda kaza yaptığından insan parayı düşünüyor. Şahsen ben A2 ehliyetim olmadığı zaman kaza yapmıştım yaya ya çarpmıştım, düştükten 5 saniye sonra A2 olmadığından tek düşüncem yiyeceğim ceza idi.

Keşke hastanede kaza yaptığını o ceza yimeni isteyen doktora söylemeseydin.

Ama güzel kardeşlerim, bunları da düşünmek lazım bir yerde, sağlık tamam şu an problem yok, sonra maddiyatı düşünüyoruz ve soruyorum yani sadece ne olacağını bilmek için; başa gelen çekilir sonuçta.

Ben böyle düşünüyorum. Sözlük nesnel değil öznel görüşlerin yer aldığı bir platform olduğu için bir sıkıntı yok bence.

motosiklete sakat demekle onları uzaklaştırmaya çalışmışsın fakat sözlükte gerekli tepkiyi vermiş.

geçmiş olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar