abi keeay sl150 vereyim sana
ee hani satmayacaktın motorunu, bir sürü değişiklik yapacağım diyordun
O motorun cc si bana az gelir.
abi keeay sl150 vereyim sana
yav bu başlık ne kadar çabuk gerilere düşüyor öyle..
sevenleri azaldımı macit in nedir![]()
seveni tabi azalır, en basidi bugün hyosung 250 lik yanaştı yanıma bi benimkine baktım bide ona, benim bindiğimin choper olmadığına karar verdimr:
Herhalde ki chopper değil..Çünkü cruiser..Bu işin latifesi ama bir gerçek var ki 250 lik en cüsseli ve en uygun fiyatlı cruiser da 250 mct..
Herhalde piyasadaki japon/çin hemen hemen tüm 250 liklere binmişimdir..içlerinde en kaslısı hyo ama sonrasında gelen motor bu..hyo ya güç yetmeyince geriye tek seçenek kalıyor..
Bu arada eklemeden geçemeyeceğim, eğer 150 zat varken gittiğim servisimden bu kadar memnun olmasam kesinlikle bu kadar üzerinde durmazdım bu mondial 250 mct nin..
bu haftasonu bir tane bakmaya gideceğiz ugurapay ile..bakalım hayırlısı..
Orası öyle, hem fiyat hemde görünüm olarak diğer çinlilerden daha ii bence.Ama işte ne biliyim , içim bi ezildi hyo nun yanında:salut:
Anlamadığım bu motor 250 cc ve 20 bg hız olarak 130 en fazla görüyor ve Km de 150 bin lira yakıyor.
önceceki motrum 100 cc lik yarıotamatik motordu ve 7 bg 70 binlira yakıyordu 120 km hız görüyordu.Yaa arada kocaman bii 150 cc var bunun hıza yansıması gerekmezmiydi.Kg olarakta arada 30 kg var.BEn bu farkı bi türlü anlamadım..Gerçi yapanlar çinli değil mi? adamlar bizim kadar yer ama güç olarak bizden daha zayıflar :queen:
mondialı tercih edyorlar çoğunlukla ama bnce sen keeway sl150 al çnkü hm ii hm ucuz hemde çin değil macar malı ben satıyorum istersen görüşelim yada bak chooper modelleri paran varsa da suzuki maruder gibi chooper varondanal
Ben bu motoru aldıktan sonra bir iki ayda bir 800-1000 lira verecebilecek durumum yok öğrenci olduğum için beni küçük masraflarla kurtarması gerekiyor. Bu miktarları verebilseydim zaten şimdi yamahanın forumuna bakıyor olurdum![]()
Ömercim dişli büyütmyi bilmem neyi araştırıyorsun da neden bu konularda aratşırma yapmıyorsun? öncelikle neden iki motorun 120 yaptığına değinelim.
öncelikle her iki motoru yan yana 120 ile giderken gördün mü? Göremezsin. inatla hala söylüyorum ki küçük hacimli motorlarda hız arttıkça km saatindeki yanılma oranı artıyor. Örnek vereyim Ramzeyi 150 cclik maxi scooterı yer gemlik yalova yolu benim hız göstergem 90, Ramze 120 km. 2. örnek yer izmit gebze otobanı konvoydayız gösterkem sallana sallana 120 ye dayandı. Arkamdan gelen shadow bana denk gitmeye çalıştığında göstergesi 140 daydı.
Sana şunu söyleyeyim Ömer sen o cubla benim arkamdan gelemezsin bu Kadar açık konuşuyorum.Elin çinlilerine gelince. Çinli amcaların elit sayılabilecek kalitede motorları da var. Hatta 4 silindir 500-600 cclik motorlarıda var. Ama elin çinli motorunu bizim Türkler ithal etmiyor. Mct nin full touring versiyonu var. çelik jant arka topcase orijinal devir göstergesi sis farı çamurluk koruma demiri. Hiç gördünüz mü tr de? Göremezsiniz Çünkü gelmedi. Ama avrupada var. inanmayan araştırsın yabancı forumları.
Tork ve beygiride araştırıver ömercim bi zahmet. Hyosung a gelince. o motorun temelinde Suzuki yatar. Suzukinin eski motor mühendisleri tarafından yapılan bir motor. 250 cc v twin 27 beygir.
Sağlıcakla
peki sissy bar veya egzost olarak ne önerirsiniz gerçi sissy bar vibrasyon yapıyomus contaları gevşetiyomuş bu doğrumu yada egzost olarak ne taktırsak motorun motor olduğunu anlarım..:bounce:
Arkadaşlar az önce Mondial bayiisinden geldim..
Artık benimde bir 250 mct'm var
Sıfır aldığım gri motosiklete ruhsat işlemleri dahil 2.000 peşin + 1.100 TL taksit şeklinde para verdim..1 hafta içinde bende olacak..
Fabrikadan grisini getirtiyor bayi..Şuanda piyasada sadece kırmızısı kalmış..
Kampanya dahilinde motosikletin yanında verilen kask,zincir ve çantasını almayıp iki yanına armode marka deri çanta ve ön tarafa sosis taktırıyorum 40 TL fark vererek..
Bununla birlikte 60 TL ye koruma demiri taktırıyorum..
Şuanki masraflarım bunlar..
Şu jant teli kopmasıyla ilgili epey şey okudum burada..alır almaz yapacağım bir müdahale varmı bu jant tellerine?
Yoksa ilk bakımda mı bi el atsak?
öncelikle hayırlı olsun.Rabbim kazasız belasız kullanmanı nasip etsin:rendeer:
tellere gelince, teller kolay kolay kırılmaz ve kırılmadan yapılacak bişeyde yok.Ben 1200 km dir kullanıyorum mümkün olduğunda çukurlara girmemeye özen gösteriyorum ve sorun yok şimdilik:bounce: