Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Uğur abi balataları değiştirmenin belli bi km si varmı yoksa ses çıkarıp haber veriyomu bu arada benim motor 1250 km de sanırım daha var :silent:

bu arada gunaydın abı

Tamemen kulanıma bağlı belli bir km yok ben değiştirmem gerekiyordu hondanın balatasını tavsiye ettiler taktım orjinalinden daha çok randıman aldım

Yoğun PM lerden dolayı eklemek istedim.

57691462733380347889630.jpg
57691462733430347889630.jpg
57691462733630347889630.jpg
57691462733680347889630.jpg

57691462733780347889630.jpg
57691462733730347889630.jpg
57691462733880347889630.jpg

Sağlıcakla.

ARBETUS kardes gayet güzel olmus emeklerıne saglık :queen: ama ne bilim zevk meseleside ben bu motora bu kadar masrafı ugrası cok goruyorum belkıde benı yolda bıraktıgından kızgınım ona ama ne bılım bu benım düşüncem

bide ben eşimle genelde gidip geliyorum ondan sebep ben ole yapamam :salut::salut::queen::queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:38 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:36 PM ----------

Tamemen kulanıma bağlı belli bir km yok ben değiştirmem gerekiyordu hondanın balatasını tavsiye ettiler taktım orjinalinden daha çok randıman aldım

ugur abi ben nasıl anlıycam ozaman bu meredi ne zaman degiştiriceğimi ? motorcuya gıt soler dersinde ben kullanıcının bılmesı gerekenler neler onları ogrenmek ıstıyorum

ARBETUS kardes gayet güzel olmus emeklerıne saglık :queen: ama ne bilim zevk meseleside ben bu motora bu kadar masrafı ugrası cok goruyorum belkıde benı yolda bıraktıgından kızgınım ona ama ne bılım bu benım düşüncem

bide ben eşimle genelde gidip geliyorum ondan sebep ben ole yapamam :salut::salut::queen::queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:38 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:36 PM ----------

ugur abi ben nasıl anlıycam ozaman bu meredi ne zaman degiştiriceğimi ? motorcuya gıt soler dersinde ben kullanıcının bılmesı gerekenler neler onları ogrenmek ıstıyorum

Valla bende Eş meş yok. ondan rahatım.Zaten 2. bir aletim var :) çok da masraf yaptığım söylenmez. elimden geliyor bu işler. Bir çok parçayı alakasız markanın uymaz dedikleri parçasından yaptım :) balata olayına gelince eğer iki kişi kullanıyorsan kalkışlarda titreme. motorun fazla bağırıp gitmemesi. ani gaz açmalarda motorun boşa dönmesi geç tepki vermesi temel balata sorunlarındandır.

Sağlıcakla.

Fiyat güzel
Yapacağın masraf :Arka jant tellerini komple değiştireceksin rahatın için
İlerde Debriyaj balatalarını değiştireceksi hondanın ki ile Rahatın ve yumuşak bir kullanım için .
İkinci vites dişlisi biraz sorunlu nadirende olsa birden ikiye geçtiğinde boşa düşer ama sorun olmuyor nadiren atıyor
İlk zamalarda titreşim fazla daha sonra rahatlıyor.
Yedek parça bol ve ucuz
Alternetör kapağının ordan hafif ya sızıntısı var çok basit bir şekilde hallediliyor
http://www.mondialmotor.com.tr/MODELLER/MODELLER/TUM-MODELLER.html

Peki sıfır aldığımda rahat etmek için neleri değiştirmem gerekir?
gene bu yazdıklarını mı?

Peki sıfır aldığımda rahat etmek için neleri değiştirmem gerekir?
gene bu yazdıklarını mı?

Belkide hiç birini değiştirmen gerekmiyecek beni biliyorsun kilolu olduğum için birde E5 te motor kullandığım için o zamanlar tarla gibiydi çatır çatır çant teli kırılıyordum büyük ihtimalle cant telleri gereğinden fazla sertleştirilmiş.
Altı adet kırık tellede gittiğimi biliyorum telleri kendim değiştirdiğim için zamanla akort da bozuldu sonunda hepsini değiştirdim 7 aydır çok şükür kırılan yok .
Trafik yoğun olduğu zamanlarda dur kalklarda hele o okmeydanı ranpalarında motoru oldukca zorladım büyük olasılıkla debriyajı o ranpalarda heba ettim.
9000 binde debriyajı bitirdim hondanınkini taktım 21000 yim sorun yok.
Motoru sıfır aldığında değiştirmen gereken parça yok ilerde çok çok bu sorunlarlan karşılaşırsın demek istediğim bu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:18 PM ----------

Arbetus Motorun güzel olmuş
Emeğine sağlık ta normalde ben yağışlı havalarda çamuru tepemde görüyorum sen ne yapaçaksın onu merak ediyorum

Belkide hiç birini değiştirmen gerekmiyecek beni biliyorsun kilolu olduğum için birde E5 te motor kullandığım için o zamanlar tarla gibiydi çatır çatır çant teli kırılıyordum büyük ihtimalle cant telleri gereğinden fazla sertleştirilmiş.
Altı adet kırık tellede gittiğimi biliyorum telleri kendim değiştirdiğim için zamanla akort da bozuldu sonunda hepsini değiştirdim 7 aydır çok şükür kırılan yok .
Trafik yoğun olduğu zamanlarda dur kalklarda hele o okmeydanı ranpalarında motoru oldukca zorladım büyük olasılıkla debriyajı o ranpalarda heba ettim.
9000 binde debriyajı bitirdim hondanınkini taktım 21000 yim sorun yok.
Motoru sıfır aldığında değiştirmen gereken parça yok ilerde çok çok bu sorunlarlan karşılaşırsın demek istediğim bu.

Sende beni biliyorsun abi bende tombikim :)
O nedenle jant teli ve debriyaj sorunlarına kafam takılmıştı..
O zaman ben bir süre için motorun orjinal parçalırını kullanayım..4.000 de falan o değişimleri yapayım..
Birde aldığım gibi zincirini o-ringli olanla değiştirsem mi? Bu değişim zincirin sürekli gevşeyip korumaya çarparak sese neden olmasını engeller sanki..
Varmıdır kullanan o-ring?

bendede origli zincir var kulanıyorum kendi zincirinden çok daha konforlu bir müddet orjinali kullan sonra onuda değiştirirsin

Motosikleti
Hyosung GT 250 Comet, Aprilia Scarabeo 200ie
Barışım motor bayağı bir şekil olmuş, gören birçok kişiyi çatlatacak seviyede:)
Sana tavsiye olarak sissy barı iptal et desem ve eğer boya tutuyorsa motor bloğunu da komple mat siyaha boya desem ne dersin?
Bu arada arka çamurluğu biraz daha uzun tutsan daha mı iyi olurdu acaba diye düşünürken ön çamurluğun çok hoşuma gitti, eğer aynısından yapmak istesek nereden bulacağız ve herhangi bir tadilat gerektirmeden takabiliyor muyuz dostum?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:37 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:29 AM ----------

Osbourne merhabalar..
Motoru aldıktan sonra ilk yapman gereken şey koruma demiri takmak olsun bence. Ondan sonra tavsiye olarak acilen çantalarını değiştir (orjinal çantalar motoru iyi göstermiyor) ve sissy barı yükselt derim. İlerleyen zamanlarda kullandıkça kendine göre yapman gereken değişiklikleri yaparsın zaten, şimdiden aramıza hoşgeldin..

Barışım motor bayağı bir şekil olmuş, gören birçok kişiyi çatlatacak seviyede:)
Sana tavsiye olarak sissy barı iptal et desem ve eğer boya tutuyorsa motor bloğunu da komple mat siyaha boya desem ne dersin?
Bu arada arka çamurluğu biraz daha uzun tutsan daha mı iyi olurdu acaba diye düşünürken ön çamurluğun çok hoşuma gitti, eğer aynısından yapmak istesek nereden bulacağız ve herhangi bir tadilat gerektirmeden takabiliyor muyuz dostum?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:37 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:29 AM ----------

Osbourne merhabalar..
Motoru aldıktan sonra ilk yapman gereken şey koruma demiri takmak olsun bence. Ondan sonra tavsiye olarak acilen çantalarını değiştir (orjinal çantalar motoru iyi göstermiyor) ve sissy barı yükselt derim. İlerleyen zamanlarda kullandıkça kendine göre yapman gereken değişiklikleri yaparsın zaten, şimdiden aramıza hoşgeldin..

Abi ilk iki önerinde zaten aklımda. biliyorsun blok çatlaktı benim. onu yaptırmak için söktüğümde boyayacağım komple. dıştaki mondial yazılarınıda kapatıcam. senin için çamurluğa bakarım. ama bulamasam bile kendi çamurluğumu söker sana veririm. Senden değerli mi :) sissi barı yaylı sele alınca iptal edicem.

Arbetus Motorun güzel olmuş
Emeğine sağlık ta normalde ben yağışlı havalarda çamuru tepemde görüyorum sen ne yapaçaksın onu merak ediyorum

enseme bandana takıyorum :D

Motosikleti
Hyosung GT 250 Comet, Aprilia Scarabeo 200ie
Abi ilk iki önerinde zaten aklımda. biliyorsun blok çatlaktı benim. onu yaptırmak için söktüğümde boyayacağım komple. dıştaki mondial yazılarınıda kapatıcam. senin için çamurluğa bakarım. ama bulamasam bile kendi çamurluğumu söker sana veririm. Senden değerli mi :) sissi barı yaylı sele alınca iptal edicem.

enseme bandana takıyorum :D

Barış çok sağolasın dostum; çamurluğunu bana vermiş kadar oldun.. Sakın motorundan çamurluk sökmek gibi birşey yapma ama :)

Osbourne merhabalar..

Merhaba, evet ilk işim motor koruma demiri olacak aklımda..
Çantalar da aynı şekilde..
Ama ben daha çok teknik sorunların önüne geçebilmek için yapmam gerekenleri sormuştum..

Hoşbulduk :rendeer:

Merhaba, evet ilk işim motor koruma demiri olacak aklımda..
Çantalar da aynı şekilde..
Ama ben daha çok teknik sorunların önüne geçebilmek için yapmam gerekenleri sormuştum..

Hoşbulduk :rendeer:

Engın motorunu aldınmı hayırlısı olsun ALLAH kaza bela vermesın resımlerını ekle üzerındede sen ol bakalım yakışmışmı :rendeer:

Engın motorunu aldınmı hayırlısı olsun ALLAH kaza bela vermesın resımlerını ekle üzerındede sen ol bakalım yakışmışmı :rendeer:

Yakışır yakışır engine :rendeer:
Enginle yan yana gelelim motorun üstünde
Cazcı kardeşler gibi dururuz birde Güzel bir poz veririz :p

Yok daha alamadım..İş güç var abi hafta sonu ancak bakacağım işte..o da anca öbür haftaya kalır..Fotoları hemen ekleyeceğim zaten merak etme :mrgreen:

ugur abi senle çektirelim yanyan hakikatten koyalım albüme..blues brothers..

engın ikinci elmi bakıcan sıfırmı burda yanımda bitane siyah var temız 1800 e satıcam dıyor ama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar