Ben de yaklaşık 10 aydır 2000 model F650 GS kullanıyorum. Aşağı yukarı 10 yaşındaki motosikletim hala canavar gibi ve daha uzun süre de öyle olacak gibi. Herşeyinden çok çok memnunum. O kadar ki, motosikletimi değiştirmeyi düşünürsem, sadece daha yeni bir modeli ile değiştiririm. Daha büyük ya da daha hızlı makinalarda gözüm yok. Boyu boyuma, huyu huyuma uygun bir motor F650 GS.
Kesinlikle pahalı bir motosiklet değil. Tamam ortada bir borusan faktörü var ama borusan'ı aşmak için çeşitli yollar da var. Onun dışında bakım da çok problem değil, çeşitli motosikletçiler birçok sorununu halledebiliyor. Yine de en güzeli, her kullanıcının bakımını elinden geldiği kadarı ile kendisi yapması, bir debriyaj telini, bir patlamış lastiği değiştirebilmesi. Ki bu lastik tamir/değiştirme işi, bizim gibi şambrelli lastik kullananlar için çok önemli. Ayrıca, parça siparişi için yurtdışındaki sitelerden de yararlanılabiliyor.
Şu aralar ben de yan çanta araştırmasındayım. Benim bulunduğum yerde kendim yaptırmam imkansız gibi. Paraya kıyıp hazır almayı da düşünüyorum ancak, yılda bir ya da iki kere çıkacağım uzun gezilerde kullanacağım çantaları ve o kadar para verip yılda iki kere kullanmak da bana saçma geliyor. Bu konuda çok kararsız kaldım. Bakalım nasıl olacak...
Bir de titreşim konusu var kişiden kişiye göre değişen. Valla 3500-5000 devir aralıklarında kullandığımdan, rahatsız olmuyorum. Daha hiç, ulan şu motor biraz az titrese keşke dediğimi hatırlamıyorum.
Motosiklet almayı düşünen, aldığımı uzun süre kullanırım diyenlere tavsiye ederim. Başka bir motor alıp 2 sene sonra hurdaya ayıracağınıza, üstüne biraz koyup 2.el bir F650 GS alabilirsiniz. Haaa, öyle janjanlı, hava atılacak bir motorsiklet değildir, çoğu kişiye hitap etmez. Belki öyle olduğu için de seviyorum motorumu.