yani 2 çekişli 2 kat daha fazla güç demek mi?yoksa var olan gücü 2 tekere mi bölüyo??:silent:
virajda ve kalkışta avantaj sağlayacağı görüşünde değilim
çünki kalkışta ön tekerlerdeki ağırlık en az seviyeye iniyor dolayısıyla sürtünme dolayısıla çekiş olarak kayda değer bir özellik olmayacak
4x4 arabaların yokuş yukarı öntekere pati çektirmesi gibi
bir diğer dezavantajda sürtünme
bu şekilde öntekere taşınan güç aktarma sırasında kayba uğrayacaktır
ama cross motorlarda işe yaraya bilir ama sadece crosslarda
tamamda biz arka tekere gerek olduğunda kompresöre bindiriyoruz ve ister istemez kilitlenmeler yaşanıyor böyle bir kompresyonda ön tekerinkilitlenmesi bana hiç mantklı gelmiyor...yada zemini ıslak bir yolda çekiş olan ön teker patinaja düştüğünde kolay toplanırmı arka teker gibi?...(HAYIR) ben ön tekerden çekiş sistemini mantıklı bulmuyorum zaten güç verilmeye başladığında motorun ağırlık merkezi arkaya kayıyor.ön tekerdeki gücün aşaırı fark yaratacığını düşünmüyorum fakat yanılıyorda olabilirim. Ama benim düşüncem günümüz yollarında hiç mantıklı değil.
peki sonuçta neye yarıyor çift çeker motosiklet?
virajlarda desem zaten dönme işi başlı başına bir sorun ön tekerlek için bir de üstüne fazladan iş vermiş oluyor gibi geldi nedenseçok meşgul olacak bundan sonra ön tekerlekler çooookk.
başka bir şey düşünüp onu desem ona yetecek sürüş deneyimim yok...
komple teorim;
(bence lastik firmalarının icadı olup,ön tekerleklerin daha kolay aşınmasını sağlayarak satış hacmini genişletmek üzerine kurulu bir cinlik projesi bu)