(2WD) Çift tekerlekten çekişli Yamaha R1

lüzümsuz bir yenilik. hem ekstra maliyet getirecektir hemde aracın kalkış dışında hiçbir işine yaramayacaktır. böyle bir sistemi uygunabilir bulsa şaftlı motor uzmanı bmw çoktan uygulardı.

tekerde km'lerde gidildiği gibi stopie yapılarakta gidilebilir artık:)

Hem Avantajı Cıkar Hem DezAvantajı Bunun sonu Geliceqi kesindir böle sekilde .. Ben belki cok sey anlamadım ama biraz acaip qeldi bana xD

Hem hızlanma, hem frenleme açısından avatajlı olacağını düşünüyorum.
Ancak dünyada ilk kez denenen bir sistem geliştirilmesi için zamana ihtiyaç var.
Avantajları ve dezavantajlarını kıyaslama için bence çok erken.

teknoloji bu alışmak zor olacak
işe yaramasa yapılmazdı. nice mühendis kafa yormuştur bu işe

tamamda biz arka tekere gerek olduğunda kompresöre bindiriyoruz ve ister istemez kilitlenmeler yaşanıyor böyle bir kompresyonda ön tekerinkilitlenmesi bana hiç mantklı gelmiyor...yada zemini ıslak bir yolda çekiş olan ön teker patinaja düştüğünde kolay toplanırmı arka teker gibi?...(HAYIR) ben ön tekerden çekiş sistemini mantıklı bulmuyorum zaten güç verilmeye başladığında motorun ağırlık merkezi arkaya kayıyor.ön tekerdeki gücün aşaırı fark yaratacığını düşünmüyorum fakat yanılıyorda olabilirim. Ama benim düşüncem günümüz yollarında hiç mantıklı değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
helal olsun sana

r1 i tasarlıyanlar bunu nasıl dusunememiş..
virajda ve kalkışta avantaj sağlayacağı görüşünde değilim
çünki kalkışta ön tekerlerdeki ağırlık en az seviyeye iniyor dolayısıyla sürtünme dolayısıla çekiş olarak kayda değer bir özellik olmayacak
4x4 arabaların yokuş yukarı öntekere pati çektirmesi gibi
bir diğer dezavantajda sürtünme
bu şekilde öntekere taşınan güç aktarma sırasında kayba uğrayacaktır
ama cross motorlarda işe yaraya bilir ama sadece crosslarda

MFM

tamamda biz arka tekere gerek olduğunda kompresöre bindiriyoruz ve ister istemez kilitlenmeler yaşanıyor böyle bir kompresyonda ön tekerinkilitlenmesi bana hiç mantklı gelmiyor...yada zemini ıslak bir yolda çekiş olan ön teker patinaja düştüğünde kolay toplanırmı arka teker gibi?...(HAYIR) ben ön tekerden çekiş sistemini mantıklı bulmuyorum zaten güç verilmeye başladığında motorun ağırlık merkezi arkaya kayıyor.ön tekerdeki gücün aşaırı fark yaratacığını düşünmüyorum fakat yanılıyorda olabilirim. Ama benim düşüncem günümüz yollarında hiç mantıklı değil.

evet bunu bende düşündüm özellikle virajlarda arkadan tahrikli bir motorla gazı fazla açtığında seni uyarıyor hemen kendine geliyosun ama aynı uyarıyı ön tekerin yapma durumu olmaz asfaltta biraz ısınırsın sürtünmeyle... ama bunun içinde güçdağılımını otomatik ayarlıyan bi sistem muhakkak geliştiriceklerdir yani bazı spor arabalardaki gibi ister manuel olarak aktarıyorsun ister otomatik.. sanırım böyle bir çözüm olur güvenli sürüş için ozaman belki önüne geçilir patinajın tabi böyle bi durumda teker yapmak ta asr li bi arabayla patinaj çekmek kadar zor olucak ss çi üstatlar adınıza şimdiden üzüldüm :queen::queen::queen: tabi bu sadece bi tahmin bakalım zaman neyi göstericek.

Çok ilginç yorumlar yapılmış:)
Artık burn-out yapamayacağız....
Kompresyon yapamaz,ön teker kilitlenir vs vs...
Bu ürünü icad eden ve geliştiren hatta test edenler her hangi bir sıkıntı ve tehlike rapor etmemişler. Tam aksine fonksiyonel ve güvenli olduğu ifade edilmekte.
Yüksek hızla viraja girildiğinde önden çekişin kesinlikle faydası olacağına inanıyorum....bence gelecekte güzel icat ve eklentiler olacak motosikletlerde bu güzel bir oluşum insan sağlığı bakımından:cat:

Mersin İl Temsilcisi
peki sonuçta neye yarıyor çift çeker motosiklet?
virajlarda desem zaten dönme işi başlı başına bir sorun ön tekerlek için bir de üstüne fazladan iş vermiş oluyor gibi geldi nedense:pçok meşgul olacak bundan sonra ön tekerlekler çooookk.
başka bir şey düşünüp onu desem ona yetecek sürüş deneyimim yok...

komple teorim;
(bence lastik firmalarının icadı olup,ön tekerleklerin daha kolay aşınmasını sağlayarak satış hacmini genişletmek üzerine kurulu bir cinlik projesi bu)

bence onu pirelli angel lastik üreticisi yapıyor. üst melek deseni aşındıkça alttaki şeytan deseni ortaya çıkıyormuş. çok performans ile daha net çizgileri ortaya çıkıyormuş.
çok kullan çok öde, az kullan DOT geçsin :bounce::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar