Bende motorumu boyamak istiyorum ama merak ettiğim bi nokta var spray boya ile boyadıktan sonra üstünü hangi boya veya vernikle kaplamalıyım.Tabi spray olarak varsa daha ii olur.geçen karaköyden Akçay marka siyah boya ve vernik aldım ama vernik sakız gibi bişey çıktı.Nasıl bişey yapmalıyım bi yüzeyi korusun ve sert kalsın.
Bende 130 küsür gördüm ama motor beni öldür artık demeye başladı
Evet dostum
Motora boya yapacağın zaman sprey boyayı pek tavsiye etmem.Çünkü satıha atarken bazı yerlere fazla püsküğrtüp bazı yerlere az püskürtürsün açıkları kapatacağım derken ortaya hoş olmayan akıntılı boya görürsün ki bunu istemezsin.Eğer bir boya tabancan varsa kompresörlü , eşit miktarda püskürtme yaptığı için çok daha rahat olur.
Vernik işine gelince;
Elbette boya tabancasıyla atılan vernik makbüldür.Bunun için;100 ml verniğe15ml akrilik tiner 40-50ml de sertleştirici ilave etmen gerekir. İlk kat atarsın ve 2 saat kurumasını beklersin.Kuruma işi bittikten sonra eline 2000 lik bir su zımparası alıraz önce varniği hafif tertip zımparalarsın ki üzerinde pütürler,kıl tüy vs. mikro çıkıntılar gitsin.güzelce siler ve 2.kat verniği atarsın.Kuruduktan sonra tekrar 3.katı atar ve şıldır şıldır bir görüntü elde edersin.Tabancayı lütfen 20-25 cm den fazla uzaktan püskürtmeyin portakal deseni dediğimiz iğrenç bir görüntü olur.Bu anlatığım Tabanvayla atılan vernik ve boya idi.
Eğer ki daha küçüük nesnelerin üzerine vernik atarım diyorsan. Öncelikle CASATTİ marka verniği şidettle tavsiye ederim. Harikabir doku verniği atıyor.
Favorit markadan kesinlikle uzak durun hoşaf gibi yapıyor yüzeyleri..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:02 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:57 AM ----------
Harika olmuş
2 soru sorucam ciddi anlamda
1-) ruhsatıda değiştircende renk bölümüne ne renk yazdırcan ?
2-) Vizeden geçermi motor bu haliyle ?
Şimdi eğer yapılan Airbrush ana renkleri örtmüyor veya baskın gelmiyorsa problem yok...Neticede fabrikadan çıkarken motorların üzerinde bir yığın stikerlar mevcut,bunlara bişi denmiyorda stikerlerin yerine hafifi Airbrush yapmışsın buna mı diyecekler."Fabrika orjinal çıkışı abicim bu" dedin mi "ha öylemi!" deyip tamam diyorlar.Vize yaptırırken Aracın hakim olan rengi baz alıyorlar..ona göre..