Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar depo sorunu zenlerde depo full oldugunda da sona dayanmıyor gördüğüm zenlerdede öyle bunu sorun olarak görmiyelim zaten arkadaşlar:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:11 PM ----------

ZENCİ DOSTLARIM GEÇENLERDE BİR ARKADAŞ SÖYLEMİŞTİ MOTORUNDA ÇEKME HALATI BULUNDUR DİYE... BENDE GÜLMÜŞTÜM AMA ALDIM:)

GİDERKEN Bİ AMCAYA RASTLADIM ELİNDE MOTOR YANAŞTIM SORDUM BENZİN BİTTİ İSE GİDİP ALALIM DİYE:bounce: YOK DEDİ BURALARDA TAMİRCİ WAR MI DEDİ WAR AMA UZAK DEDİM TARİF ETTİM O SIRADA AKLIMA ÇEKME HALATIM GELDİ:) ÇIKARTTIM ÇEKME ŞAŞIRDI AMCA:) 700-800 MT ÇEKTİM TAMİRCİYE KADAR ÇOK SEWİNDİ

SİZDE KALSANIZ BAŞKASIDA KALSA AYNI ARKADAŞLAR İYİLİK YAP DENİZE AT DİYE DÜŞÜNMEYELİM BU BİZ MOTORCULAR İÇİN ASLA GEÇERLİ DEĞİL

ÇEKME HALATI WE LASTİK İÇİN PATLAK GİDERİCİ SPREYİNİZİ AYIRMAYINIZ RUHSAT GİBİ ARKADAŞLAR

KATILAN ARKADAŞLARIMIN YORUMLARINI BEKLİYORUM:cat:

BU ARADA MOTOR HONDA ACTİVA ARKADAŞLAR:queen:

mrb ,benim Zn depoyu fulledğinizde ,ibre en sona dayanıyor yani ibre kusursuz çalışıyor ,mutlaka şamandıra ile ilgili düzeltilmesi gereken ufak bir şey vardır .

Arkadaşlar aynı sorun bndede oldu benzin sürekli full gözüküyo samandıradan sanırım ve bnm motorun garantısı deyok kendim bunu yapabılirmiyim yardım lutfen şamandırayınasıl onarabilirim geçen yolda kaldım:S

Arkadaşlar aynı sorun bndede oldu benzin sürekli full gözüküyo samandıradan sanırım ve bnm motorun garantısı deyok kendim bunu yapabılirmiyim yardım lutfen şamandırayınasıl onarabilirim geçen yolda kaldım:S

Selam arkadaşlar.. Bildiğim kadarı ile bu motorlarda benzin şamandırasının plastik maddeden yapılmış yuvarlak bir parçası var.. Balon görevi görüyo benzin azaldığında seviyeyle beraber aşşağı tam tersi durumda yukarı cıkıyo ve bu parça dayanıksız oldugu ıcın zamanla deforme olup ıcıne benzın aldıgından dolayı benzını fullesenız dahı sona vurmuyo.. Full gösterenler ıcınde bı takılma soz konusu biraz elle oynayarak şmandıranın sıkıştıgı yerı kurtarabılırsınız ama nasıl bı cısımle ıcerı uzanırısınız onu bılmem... Bunun her yerı sorun olsa bıle can sıkıcı bı durum deıl en basıtı ıyı bı şamandıra alır koyarsınız oda çok makul paralara hallolur gıbıme gelıyoo..

Çok sagol hocam fakat bize en yakın motorcu 15-20 kmde ve 50lık bır motorla buyol zor gıbı kendım yapmaya calısıcam:cat:

valla oturduğum yerin yakınlarında bir servis olsa sırf zevk için alıcam bir zn

Çok sagol hocam fakat bize en yakın motorcu 15-20 kmde ve 50lık bır motorla buyol zor gıbı kendım yapmaya calısıcam:cat:

tıpkım ben ! :cherry:
valla oturduğum yerin yakınlarında bir servis olsa sırf zevk için alıcam bir zn :salut:

Arkadaşlar Selam,

Ben de Mondial kullanıcısıyım, ama internette hiç bir gurba veya forua girmemiştim bu zamana kadar. 2006'da aldım motorumu, şimdilil 7000 km'de. önceleri yetkili servise götürdüm ama ciddi bir sıkıntı yaşattılar bana o sebeple kendi muhitimdeki servise götürmeye başladım. Soracağım şu geçenlerde yolda kayış koptu ve yolda kaldım, motoru çektirdim. Debriyaj baskı balatası, burçları, kayışı değişti 140 TL para aldılar sizce bu para normal mi? 7000'de böyle bir sorun olması normal mi? İst'da Avrupa veya Anadolu Yakası farketmez ama ev 4.LEvent'te o sebeple yakın bir yerler daha iyi olur önerebileceğiniz servis var mı? İnternetten yedek parça fiyatlarına ulaşabiliyor muyuz?

Çok teşekkürler,

Arkadaşlar Selam,

Ben de Mondial kullanıcısıyım, ama internette hiç bir gurba veya forua girmemiştim bu zamana kadar. 2006'da aldım motorumu, şimdilil 7000 km'de. önceleri yetkili servise götürdüm ama ciddi bir sıkıntı yaşattılar bana o sebeple kendi muhitimdeki servise götürmeye başladım. Soracağım şu geçenlerde yolda kayış koptu ve yolda kaldım, motoru çektirdim. Debriyaj baskı balatası, burçları, kayışı değişti 140 TL para aldılar sizce bu para normal mi? 7000'de böyle bir sorun olması normal mi? İst'da Avrupa veya Anadolu Yakası farketmez ama ev 4.LEvent'te o sebeple yakın bir yerler daha iyi olur önerebileceğiniz servis var mı? İnternetten yedek parça fiyatlarına ulaşabiliyor muyuz?

Çok teşekkürler,

Kayışın 5000 km. civarı değiştirilmesi önerilir. Aynı kayış 5000'de de kopabilir, 10000 km sorunsuz da kullanabilirsin. Bildiğim kadarıyla kayışın da kaliteleri var; fiyatı da buna göre az çok değişir. Ortalama kayış fiyatına 50 TL desek, 30 TL işçilik alsa, 60 TL de baskı balata vs kalıyor. Bence çok fahiş bir fiyat değil.
İnternetten yedek parça fiyatlarına ulaşılamıyor bildiğim kadarıyla, ama servisleri arayıp öğrenebilirsin. Doğru fiyat almak adına birkaç servisi aramanı öneririm. 2 sene önceki motorum olduğu için servis vs öneremeyeceğim maalesef.. Arkadaşlar yardımcı olacaktır.

arkadaşlar garanti neleri kapsıyor bilenleriniz yada garanti kapsamında yaptırabildiğiniz bir durumla karşılaştınız mı serwiste ?

Arkadaşlar Selam,

Çok teşekkürler,

mondial yedekparça.com

arkadaşlar bursadan zenci arkadaşlarım yok mu ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:05 PM ----------

Zenci arkadaşlarım 10-40 yağ haricinde zenine farklı yağ koyan war mı ??

cagdas bursadan var zenci ama ben bursada deılım su an ıst dayım geldıgımde gorusebılırız.

dreamdark hocam kayış değişimi için 5 bin çok erken değilmi en az üzerindeki 8 bin gider ...

tamam tugay arkadaşım zenci arkadaşları bursada bulmak bu kadar zor mu anlamadım:) gelince görüşmek üzere kardeşim allaha emanet ol

Arkadaşlar Selam,

Çok teşekkürler,

arkadaşım ödediğin fiyat oldukça yüksek.benim zen im 7500 km de 1 senedir kullanıyorum.km den de anlaşılabileceği gibi motorumu hiç yatırmadım.kayışı daha yeni değiştirdim.çıkardığımda o kadar da yıpranmamıştı.fiyatı 35 tl aldığım kayışın.ayrıca hava filtresi ve yağını da değiştirdim.hepsine 25 tl işçilik ödedim.ve bunların hepsini mondial yetkili servisinde yaptırdım.hava filtresi 10,yağı 15 tl.senin ödedğin miktar çok fazla.ama baskı balata fiyatları hakkında bi bilgim yok.yinede bi düşün motor kaç para ki bakımı o kadar çok tutsun???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:23 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:21 PM ----------

arkadaşlar garanti neleri kapsıyor bilenleriniz yada garanti kapsamında yaptırabildiğiniz bir durumla karşılaştınız mı serwiste ?

far veya stoplar,frenler ve balatalar vb. hiçbirşey garantiye dahil değil.motorun bazı bölümleri girebiliyor garantiye.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:30 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:23 PM ----------

arkadaşlar garanti kapsamı veya yedek parça fiyatları gittiğiniz servise göre değişebiliyor dikkat edin

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:30 PM ----------

arkadaşlar şuan safranbolu'dayıım ve yarıın ankara'ya geçeceğğim.burayada amasradan geldim bu sabah.yakıında fotolarıı koyarıım.görsünler bakalıım yola çııkmaya korkan endurocular,touringciler yol ansııl yapıılıırmıışş.hepinizi selamlarıım.hörmetler.buralarda olan varsa beklerim.
kardeş uzun yolda motoru kaç saatte bir dinlendiriyorsun?ve ortalama kaç km hızla seyrediyorsun?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:33 PM ----------

arkadaşalr size foumun aşlarında sölemişti mznyi aldığıdm modifiye yapıcam die br om otoru modifiye ettim 1 ay oldu zn alalı sibop kapaları sekmanları pistonları kayışı değişti özle hava filtreleri taktım 125 cc olan zn şu anda maxsimum 250 cc gücünde 12 km düz yol testi yapıldı 160 görüyor savrulmasını önlemek için destek takozları şase gücleniriliyo özel goodyer llastiker takılıcak egsoz söküldü akropoviç small takılıcak titanum kaplama tahmnen bitmesi 1 ayı bulucak tüm parçarın takılmasıyla ilk hız testini geçti 160 sorunsuz gördü bittiğidne yarışmaya sokucam onu bitmiş halinin resmlerni ve çalışma sırasındaki resimleri isteyen arkadaşalra eklerim yakında canavar uynamk üzere ilk testi geçti

160 km gerçek hız mı yoksa zn nin km sine göre 160 mı?

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.125 ZN almayı bende düşünüyorum fakat sizinde yardımınıza ihtiyacım var.+ ları ve - leri nedir bu motorun ve yakıt oranı nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar