Yerli üretici kuralkan dizel motosiklet geliştirdi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
YERLİ ÜRETİCİ KURALKAN DİZEL MOTOSİKLET GELİŞTİRDİ
YAKIT TÜKETİMİ SADECE OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNİN HEDEFİNDE DEĞİL.

Ulaşım sektörümüzdeki en büyük gider kaleminin yakıt olduğu ülkemiz hala dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyor. Bir taraftan petrol şirketlerinin satışlarına gelen son düzenlemelerle birlikte ülkemizdeki petrol fiyatları tartışıla dursun yerli motosiklet üreticisi Kuralkan Gurubu 2 yıl önce çalışmalarına başladığı dizel motorlu TİGER D-TECH 350 projesinin son aşamalarına geldi. Geliştirilen dizel motorlu motosiklet başta kuryeler olmak üzere ticari kullanımlar için ezber bozacak kadar iddialı ve sektörün merakla beklediği bir çalışma.

MOTOSİKLETTE DİZEL TEKNOLOJİ GELİŞECEK

Dizel motosikletin geçmişi 1910'lara dayanıyor. Bugüne kadar sayılı Avrupalı ve Japon markalar az adetlerde seri üretimini yaptı ancak benzinli motorlara alternatif olamadı. Ancak son yıllarda artan yakıt giderleri yabancı üreticilerleden sonra yerli üreticileri de tetikledi. 1994'den bu yana yerli motosiklet üreten Kuralkan Gurubu Türkiye'de ilk yerli dizel motorlu motosiklet üzerinde 2 yıl önce çalışmaya başladı. 2 yıl boyunca motosiklet üzerinde yapılan yatırımlarla motosiklet hem motor teknolojisi hem de ergonomik olarak arzu edilen safhaya geldi. Yerli mühendis ve teknikerlerle geliştirilen TIGER D-TECH 350 200 kilo ağırlığında, 8 hp gücünde ve 100 km'de sadece 2 litre dizel yakıt tüketiyor. 18 litre yakıt tankına sahip motosiklet hava soğutmalı ve 350 cc'lik tek silindir 4 zamanlı bir motora sahip.

DİZEL MERAKI SADECE OTOMOBİLLE SINIRLI KALMIYOR
Şirket genel müdürü M. Sait Kuralkan dizel motosiklet üzerinde 2 yılı bulan çalışmalarının son haline geldiğini belirtiyor. Kuralkan '' Türkiye'de yakıt en önemli gider kalemi. Konu motosiklet bile olsa kullanıcılar için ilk kriter yakıt gideri. Petrol fiyatlarının yurt dışına göre Türkiye'de yüksek oluşu nedeni ile yakıt teknolojisine odaklandık. Benzinli motorların yanısıra dizel motosiklet üzerinde çalışmaya başladık. Iki yılda arzu ettiğimiz noktaya getirdik. Bundan sonrasında üretimine yönelik çalışmalar üzerinde duracağız. Geliştirme safhasında yerli ve yabancı tedarikçilerle işbirliği yaptık.''

Motosiklet kullancılarını en çok ilgilendiren kısım fiyat hakkında henüz net bir bilgi vermeyen M. Sait Kuralkan '' Üretim ve geliştirme maliyetleri üzerinde çalışmalar devam ediyor, Aracın fiyatı hakkında şimdilik bir bilgi erken .

KANUNİ TIGER D-TECH 350 DİZEL
Motor Tek silindir, Dört zamanlı Dizel
Silindir Hacmi 347 cc
Silindir Çapı ve Strok 80X69
Sıkıştırma Oranı 21.5
Yakıt Tüketimi 2,0-2,7 lt/100 km
Maksimum Güç 5,4 kw 3600 dev./dk. (7,34 hP)
Maksimum Tork 17,2 Nm 2000 dev./dk.
Ateşleme Sistemi Direkt Enjeksiyonlu
Soğutma Sistemi Hava
Çalıştırma Elektirikli/İpli
Ön Fren Disk
Arka Fren Tambur
Akü 12V/9Ah
Ön Süspansiyon Teleskopik
Arka Süspansiyon Hid.tek Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi 18 Lt
Ön Lastik 110/90-16
Arka Lastik 130/90-15
Boyutları (mm) 2020X900X1120
Ağırlığı 200 kg
Aktarma Zincir

Ekli dosyalar

• kuralkan.jpg
    kuralkan.jpg
    10.9 KB · Görüntüleme: 9,126
Moderatör tarafında düzenlendi:
kuralkana bu yakışırdı.zaten it gibi titriyor motoları dizel olunca da 5 şiddetinde deprem yaşarız:farao::farao:

dizel aracın sıkıştırma oranı çoktur 20:1 gibi bu yüzden hem devirsiz hem sarsıntılı çalışır. devirsiz olduğu için beygiri az olur turbo vb sistemlerle desteklenmesi gerekir. küçük hacimden çok güç almak için motosikletler çok devirlidir. ama dizel araçlar 10000 devir çeviremez.

motora bak 200 kg 350 cc 8 beygir zuhaha. kaç yapıyor bu 70 mi zaten 8 beygir motolar 2 litre yakıyor

honda ile yamaha armut topluyor ya düşünememiş

Son düzenleme:
çok gürültü yapar len dizel.. kulak tıkacı lazım :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
:D:D Zaaaa Yarıldım

çalıştırma ipli demiş ben bunu anlamadım arkadaslar ipli ne?

Çalıştırma Elektirikli/İpli

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu Acaba Agac Kesim Motorumu Yaw ?İple Cekcen Filan?

zıplaya zıplaya gider herhalde:mrgreen: turbo diesel olsa iyi olurmuş..7 beygir:cherry:

KANUNİ TIGER D-TECH 350 DİZEL

Silindir Hacmi 347 cc
Yakıt Tüketimi 2,0-2,7 lt/100 km
Maksimum Güç 5,4 kw 3600 dev./dk. (7,34 hP)
Maksimum Tork 17,2 Nm 2000 dev./dk.
Ağırlığı 200 kg

kanuni
madem boyle bir ise basladin madem mantikli birsey uretemedin
bari gizli yurut:farao:

yukaridaki ozellikler fevkalade kotu
350cc vergiler yuzunden kim alir
hem yakittuketiminden ekonomi yapacan hemde 350cc vergisi odeyecen.
peki agirligi 200kg olup 7.3hp olan motoru kim surmek ister:silent:

bu yakit tuketimine sahip 7-8bg 100-125kg civari motorlar dolu piyasada
ustelik100cc ve vergileri yok
ve en bombasi arizasi bakimi kolay benzinli olduklarindan

aklima takilan soru su
kanuni nin bir bildigi mi var da yapiyor bunu:cherry:
yoksa
kanuni nin bir bildigi mi yok da yapiyor bunu:queen::queen:

son olarak bu isin arge sinde calisan muhendis arkadaslara aciyorum:mrgreen:

Türk firması bişeyler yapmaya çalışıyor diye sevinsemmi, bu kötü teknik verilerden dolayı üzülsemmi bilemiyorum. Bari fabrika çıkışlı LPG li motor yapsalarmış daha çok ilgi çekerdi.

Yakut onu bunu bırakta hani hyolar süper olacaktı Kuralkan'a geçince distribütörlük ? Bol bol atıp tutuyordun, sorunlar baş gösterince birden ortadan kayboluverdin.

350 cc 8 hp nasıl hareket ettirecek 2oo kg lik cüsseyi merak içindeyim

güzel olur dizel motor arkasınada büyük bir mıknatıs yolda giderken artık dökülen parçaları toplar oda

200kg demiş ve 8ph?
sürücüsü + yakıtı ve motor ağırlığı olunca saatte kaç km hız yapar bu makine?

pancar motoru gibi pata pata gider....

kaybolan yok işlerımız yogun

Yakut onu bunu bırakta hani hyolar süper olacaktı Kuralkan'a geçince distribütörlük ? Bol bol atıp tutuyordun, sorunlar baş gösterince birden ortadan kayboluverdin.

kayboldugum yok.. bu kadar gaddarlıgada gerek yok.. ulasmak ıstersenız maıl ve web adresınden ulasabılrısınız. ayrıca sizi bilmem işleriniz ne kadar yogun ama benim epeyi bir yogunlugum var. yazdıklarımın kişişel görüşlerimin arkasındayım. global motor ıcınde yazdıklarımızın cıkması artık boyle demıstık dedıklerımız cıktı demenın bır anlamıda yok. kullanıcılar gereklı elestırı ve takdırlerı bıze ıletıyor.

pesın hukumlu olmak fuzulı ısle ıstıgal. alısılmıs bır pesın onyargıyla ınfaz var. sankı global 3 mılyon dolar alsa sız ne kazanacaksınız. ayrıca solemeyecektım ama bılgınız olsun global mahkemeyı kaybetti temyız asamasında su an bu sebeple bu bılgı sıze ozel olsun.

bolgemde hyo ve st ıcın bır sorun yok satıslada iyi hızmette ıyı. ozellıkle hyo verdıgımız parcalardanda musterılerımız memnun.

az daha hos gore ınsanlar buraya cok sık gelemıyorsa nerdesın dıye kadar bır maıl ıle sorularınızı atarsınız. kaybolan yok.işlerimz yogunlugu ve zamansızlıktan bakamıyoruz.

ayrıca dızel motor henuz deneme asamasında hp guclerı ve degerler sureklı degısıyor bu halıyle ben sadece bu bılgı aktarmak ıstedım. ıyı veya kotu kullanıcılar takıp edecektır bu motor bu halıyle henuz uretılmıyor denem asamalrı degerlerınde degısmesıne sebep olur.

bekleyıp gormeye ne dersınız?

Süper Moderatör (BBRR)
kanuni deyince hep bi gülümseme geliyo yüzüme .. yerli üretim masalları. hyo faciası .. yaadamlar metro motordan kabus gibi bi marka aldılar .. 250segmentinde dev bi hale getirdiler .. size geçti hasbelkader mahfettiniz elinize aldığınızda oysa kullanıcı portvöyüde hazırdı..

bu lafı geçen motor zaten sayın Erbakanın ilk koalisyon başbakanlığında (çillerle yaptığı değil) Pancar motor adı altında üretilmişti :p yeni bi pancarmı üretildi şimdi .. 25 sene sonra :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar