Tam tasarruf![]()
yapmışken tam yapsınlar ama dimi...
Tam tasarruf![]()
Yakıt Tüketimi 2,0-2,7 lt/100 km
kanuni deyince hep bi gülümseme geliyo yüzüme .. yerli üretim masalları. hyo faciası .. yaadamlar metro motordan kabus gibi bi marka aldılar .. 250segmentinde dev bi hale getirdiler .. size geçti hasbelkader mahfettiniz elinize aldığınızda oysa kullanıcı portvöyüde hazırdı..
bu lafı geçen motor zaten sayın Erbakanın ilk koalisyon başbakanlığında (çillerle yaptığı değil) Pancar motor adı altında üretilmiştiyeni bi pancarmı üretildi şimdi .. 25 sene sonra :cherry:
Yakut
Banane global motordan. Babamın oğlu mu global motor? Bana ne hayrı olmuş...
Benim kastettiğim şeyin ne olduğunu gayet iyi biliyorsun. Motorlarınızda hyosung'da daha önce görülmeyen kalite kontrol sorunları var. Bu forumda bir arkadaşımız st kanuni gt 250R aldıktan 2 hafta sonra bütün motoru açıldı yapıldı. Geçen sene de yanlış hatırlamıyorsam ilk st kanuniler satılmaya başlandığında bir kurye arkadaşın yeni aldığı motorda büyük sorunlar çıkmıştı. Motorun üzerindeki yapıştırmalar bile soyulmuştu.
Eminim kanuni kullanıcıları kötü günlerinde de sizi yanlarında görmek isterler. Keşke zamanında o başlıklara da yazsaydınız.
ya benim anlamadığım gerçekten çok ters düşünülüyor bazen at gözlüğünden bakış açısı atanlar olmuş 8 beygir diye küçümseyenler
bmw f650'de 50 hp ama makina gidiyor neden torku var
dizel motorun benzine göre artısı neydi daha torklu olmasıydı dimi? bu göz ardı edilmiş sanırım
he 350cc yapılmış olması tabikide bir dezavantaj vergi diliminden dolayı ama 100km'de 2 lt yakıyorsa motor denildiği gibi 18lt yakıtla 900km gidicek demektir bu alet bu kadar uzun km gidebilen varmı aranızda peki bunu size sorarım?
sarsıntı konusuna gelince bencede sarsıntılı bir motor olucak gibi bu görüşe katılıyorum bende ama v2 motor yapısı kazandırılırsa daha etkili olacaktır bence...
satışa sunmadan önce üzerinde uzun bir süre daha çalışılması gerekmekte şahsi görüşüm bu 350cc değilde 250 olması ve motorun v şekilli olabilmesi çok iyi olur bence...
şunuda belirtiyim sizin güçsüz dediğiniz motor bence o kadar güçsüz olmayacak tork olayındanda bahsettiğim gibi
dicovery'de O.C.C (orange country choopers) diye bir dizi var bilmiyorum izleyeniniz varmı özel yapıp chooper üretimi yapıyorlar ve bir bölümde çim biçme makinasının motoru vardı ve gayette güzel gidiyordu :cat:
Ya herkez eleştirmiş eleştirilerde haklıda ama birazda yapıcı olmak lazım ilk araclara bakarsanız şimdikilerden cok cok farklı ve bu konuda bir adim atilmiş olması ve birşeyleri turk mali gibi geliştiriliyor olmalari taktiri hak ediyor bence... kendi bindiğimiz dalı kesmeyelim destek cıkalım herkez oturdugu yerden devlet yönetir bizim ülkemizde ve eminim olumsuz yorum yapan bir çok kişi tornavita tutamazken bunu eleştiriyor...
varsayım arızlarala fıkır yurutmeyın.
Hiçbir kurye 8 beygirlik ve 200 kiloluk dizel motor kullanmaz. O motor yerinden kalkana kadar 10 dakika geçer. Adamcağız 200 kiloluk ve 8 beygirlik makina ile arabaların arasından nasıl geçsin ?
Yakıt sarfiyatına gelince ; cbf 150 , 100 km de şehir içi 3 litre yakıyor. 100 km de sarfiyatı 3,34 tl x 3 =10,02 lira . Bu eşşek ölüsü ise 100 km de 2,7 tl x 2,7 litre = 7,29 lira yakacak. fark 2,73 tl. Kurye yılda 100000 km bile yapsa yapacağı tasarruf yılda 100000x 2,73/100 = 2730 tl . Onu da dizelin bakımına verir.
yerli montajcı kanuniden son düzlükte sprint geldi. Ama yarış biteli çok oldu tabi...![]()
işte olayı özetleyen en güzel msjteşekkürler kanuni teşekkürler Mete_han abi :mrgreen::mrgreen: