Selamlar saygılar;
Cbf 150 ile cbr125 arasından seçim yaparak birisini alacam. CBF150: 4000TL CBR125: 5000 TL fiyat farkının önemi yok, hız önemli değil ancak performansın sorunsuz olmasının önemi büyük. Artı ve eksiler nelerdir. Çok uzun mesafelerde olmayan gezilerde kullanabilirim max 250 300 km uzaklıklar.
Saygılarımla,
Uzun yolda konfor ve rahatlık arıyosan cbf almalısın. Aynı günde 500-700 km yaptığım çok oldu. Ayrıca cbf in hava soğutmalı olması seni olumsuz düşündürmesin. Artık yeni nesil hava soğutmalı motorlar su soğutmalıyı asla aratmaz. Çok uzun seyahatlerim oldu 35-40 derece sıcağın altında dahi saatlerce sürüş yaptım. Kesinlikle performans düşmesi şişme vs yaşamadım. Ayrıca cbf in yedek parçası cbr den çok daha ucuzdur. Motor bloğu ve motor yapısı çok basittir. Ülkemizdeki tüm motosiklet tamircileri motorumuzun işçiliğinden anlar ve memleketin neresinde olursan ol, başına bi arıza vs gelirse başın ağrımaz. Yaptırıcak tamirci bulursun. Cbr nin Cbf ten olsun olsun 15-20 km/h maks. hızı yüksektir. Buda devlet yolunda 70 km/h hız sınırı ile otoban dışında işine yaramayacaktır. Cbr uzun yol motoru değil, otorma pozisyonu ve selesi cbf in daha iyidir. Cbf te oturuş pozisyonun cbr a nazaran daha dik ve rahattır.
Eksileri bence.. yani yaşadıklarım..
Jant boyaları bi sene içinde atabilir. Benimkiler ve dayı oğlunundiler attı.
Benzin göstergesinin hassasiyetinden memnun olmayanlar var. Şöyle bi örnek vereyim. benim benzin göstergesi kırmızı cizginin 1-2 mm altına inince yedek depoya geçiyor, dayı oğlununki depoyu fulleyince 150-200 km ibre full gösteriyor. kırmızıya inmeden bi kaç mm önceden yedeğe geçiyor.
Genelde yetersiz olduğu düşünülen far aydınlatması. Ama şöyle bişeyde var. Bizim far, orjinalden biraz fazla yukarı ayarlanmış. Orjinal ayarında kısa far önümü iyi göstermiyor. Uzunları yakıncada ışık tamamiyle dağılıyordu. Farın ayarını biraz öne eğdim ve şimdi kısa far önümü iyi aydınlatıyor ve uzunları yakınca daha önce dağılan ışık şimdi gerçekten bi uzun far şeklinde sağlıklı çalışıyor. Farlarından memnun olmayan ark..lar bi far ayarı yapsınlar
Anahtar göbeği biraz hassas, emmeoğlunun cbf in anahtarı bi ara kilidi çevirmemişti ve çok uğraşmıştık. Biş kaç gün önce oldu. Bu problemin yer yer yaşandığını duymuştum.
Lastikleri Duro, lastik çok sert, kaygan zeminde çok tehlikeli. Kızak gibi kayıyor. Ama ben yağmurda kullanmam dersen sorun yok. Veya verirsin 100-150 tl ön arka iyi bişey alıverirsin sorun kalmaz. Bu arada kuru zeminde problemsiz.
Motor koruma demiri dizayn edilirken ince hesaplar yapılmamış, yolculu ve oldukça yüksek bi kasisten geçerseniz, koruma demiriniz olsada, eğer altı vurursa eksoza denk geliyor. Koruma demiri eksozun bi kaç cm üzerinde. Saçmalık ! Bi kaç mm altından geçseydi dahi eksozu kurtarırdı.
Aküye değilde, şarj dinamosuna bağlı far, arka kırmızı ışık ve gösterge paneli aydınlatması. Direk aküye bağlı yapılmadığı için motor devrine göre ışık şiddeti değişiyor. Sadece rölantide kısık çalışıyor. Motoru biraz devirlendirdiğinizde ful yanmaya başlıyor. Lakin bu şekilde seri üretim yapan başka marka model hiç duymadım. Eski pırpırlar mobiletler haricinde. Sürüşte ve kullanımda pekte problem olmuyor aslında. Ama direk aküden olmasını ve devamlı sabit yanmasını isterdim. Ama daha sonra piyasada direk aküden bağlantı yapıyorlar.
4 lü sinyal yok. Ama arzu edersen piyasada takıyorlar.
Motor kronik yağ eksiltiyor, ama bu kullanıma göre minimuma indirilebiliyor. Rahatsız edici değil, (benim motorum yağ eksiltmiyor) diyenlerde var.
Arka fren kampana. Cbr da nasıl bilmiyorum. Sorun mu bu dersen elbette sorun değil.
Ama yinede ben memnunum, bunları bi sorun olarak düşünmüyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:03 PM ----------
pazartesi servise gittim aşırı sıkıştırıyorum bu aralar sibobları baktırdım. sıkıntı yok .. vtr yi gördüm inceledim üzerine bindim ..
2 artısı var su soğutmalı ve V motor.. başka birşey gözüme çarpmadı. üzerinde biraz oturdum. hafif bir motosiklet.. perşembe günü tireye gittim. orda kask almaya honda servisine ugradım. servis sahibi adam bile bu fiyata satılmaz bu diyordu.
kontak olayına gelince 2-3 ay önce bende de bir anda kontak kapama olayı vardı. anahtar açık halde iken enerji gdiyordu.düşünsenize tam asılmışım gaa solluyorum motor stop ediyor. zamansız bir şekilde. .. kontağa giden kablolardan korkuyordum. iyi bir elektirikçi aradım hatta. ardından km teli koptu servise yolum düştü ustaya anlattım durumu. wd40 sıktı kontağa. yıkarken de su kaçırma fazla dedi şimdilik bir sıkıntı yok 2-3 aydır sorun yaşamadım..
etocum ege bölgesinde başına birşey gelse biz seni bırakmayız. gazete dağıtım işi yapan arkadaşlarımız var balıkesir afyon alanya üçgeninde hergün kamyonlar geziyor. birine atardık motoru.. :cat:
Saol, bi daha o taraflara doğru yolumu düşürürsem haber eder uğramaya çalışırım. Vtr konusunda benim servis aynen şöyle diyor. Bu arada servis Honda Yetkili servisi, Satış+yedek parça (Ben bu kadar parayı bu motora verenin aklına...) anlaşıldı herhalde