Artık bende adanalıyım, bici bici yiyecikk..

Tüm motor severlere slm lar bende bir yıldır adanadayım. Astsubayım, yaklaşık iki ay önce Honda 600 rr aldım . Motosiklet keyfi süper bişey ama şimdilik yalnız geziyorum.. Adanalı motorseverler ile tanışmak istiyorum...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoşgeldin , yerik tabi gardaşım :mrgreen:

başlık süperrr:mrgreen::mrgreen:

1169270196_ced4e958bb.jpg

hoşgeldin :wiinkk:

hoşgeldin piskopat kardeş:rendeer:
formda adana sayfasından tanışabilirsin

Allahın adamıyık , adanalıyık
belde dokuz milim , suratta pala bıyık :mrgreen:

aslında o söz öyle değil ama :)

adanalıyık allahın adamıyık derler
....

vs vs diye gider.. neyse, şimdi biri alınıverir gerek yok :)
ama hakkaten özledim, hele yemeklerini.. güzel şehir gerçekten

Forumdan Uzaklaştırıldı
EFTELYA ; Sen Adanalı mısın :mrgreen:

baba tarafım adanalı ...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:59 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:44 PM ----------

aslında o söz öyle değil ama :)

adanalıyık allahın adamıyık derler
....

vs vs diye gider.. neyse, şimdi biri alınıverir gerek yok :)
ama hakkaten özledim, hele yemeklerini.. güzel şehir gerçekten

tamamını buldum o sözün :)

adanalıyık allahın adamıyık
bici bici yerik ,şalgam içerik
virajda sollarik , duzde basarik
gündüzleri pamuk toplatırık
..................................
..................................(rtük kapatır forumu :p)
ucaga kafa atar ,trene celme takarık
ceketımızı satar ,kaldırımda yatarık
karpuzu kabuğuyla yerik
rakıyı adabıyla içerik
maphıs evimiz kelepçe bileziğimiz
adanalıyık allahın adamıyık
şalvarımızda var allahımız da ...

vayyy gardaşım hoşgelmişsin :queen:
gomşu ilimize :queen: benimde baba tarafı adanalı allahın adamı :queen:

hoşgeldinn..

arkadaşım hoşgeldinn..
bizim hanımda adanalı ama sadece sözde.bici bici yapmayı bile bilmiyo,adanalı arkadaşlara duyurulur sadece yemekle olmazz yapabileniniz varmıı maharet o..
:)rendeer:bu taşlar benim hanıma:rendeer:) çook merak ediyoomm bu bici nasıl birşeyy..

arkadaşım hoşgeldinn..
bizim hanımda adanalı ama sadece sözde.bici bici yapmayı bile bilmiyo,adanalı arkadaşlara duyurulur sadece yemekle olmazz yapabileniniz varmıı maharet o..
:)rendeer:bu taşlar benim hanıma:rendeer:) çook merak ediyoomm bu bici nasıl birşeyy..

bici bici benim fotoda koyduğumu yapmak çok zor. 2 saat ten fazla kol gücü lazım

bici bici

BİCİ BİCİ (ADANA)

BİCİ BİCİ (ADANA)

MALZEME:

Nişasta 1 bardak
Pudra şekeri 1 su bardağı
Su 6 bardak
Gül suyu Yeterince
Bici boyası 1 tatlı kaşığı
Buz Kar şekline getirilmiş

YAPILIŞI:
6 bardak suya 1 bardak nişasta eklenerek pişirilir. Bu arada devamlı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak topaklaşması engellenir. Koyulaşan karışım bir tepsiye dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzerinin kurumaması için bir ıslak bezle örtülür. Dolapta bekleterek dondurduğumuz bici küçük kaselere küp şeklinde doğranır. İçine kırmızı boya ile hazırlanan su, pudra şekeri, kar haline getirilen buz ve gülsuyu eklenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN..

BİCİ BİCİ (ADANA)

BİCİ BİCİ (ADANA)

MALZEME:

Nişasta 1 bardak
Pudra şekeri 1 su bardağı
Su 6 bardak
Gül suyu Yeterince
Bici boyası 1 tatlı kaşığı
Buz Kar şekline getirilmiş

YAPILIŞI:
6 bardak suya 1 bardak nişasta eklenerek pişirilir. Bu arada devamlı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak topaklaşması engellenir. Koyulaşan karışım bir tepsiye dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzerinin kurumaması için bir ıslak bezle örtülür. Dolapta bekleterek dondurduğumuz bici küçük kaselere küp şeklinde doğranır. İçine kırmızı boya ile hazırlanan su, pudra şekeri, kar haline getirilen buz ve gülsuyu eklenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN..

canım çekti çarşıya çıkayım:mrgreen:

Buz Kar şekline getirilmiş kısmı buzu rendelersen kolay olur ama çok güzel olmaz .o kargibi tane tane yapmak için dışı buz kaplı kazanı 2 saat döndürüyorlar o zaman süper oluyor hatay da öyle yapıyorlar osmaniyede de adanada öyle ama artık bazıları buz rendeliyorlar adanada işin kolayına kaçıp

yaf bi gün atlayalım motorlara bici bici yemeğe gidelim... Bici bici ler benden..

merhabalar hepinize.Canım eşim bermanı sürekli pc başında bu sitede birde bana taşlama yaparken görünce bende siteye üye olmaya karar verdim.Haklı bici bici yapmayı bilmiyorum ama yapanlarda doğuştan bilerek gelmiyorlar ya dünyaya dimi ama... Öğreneceğiz artık gülü seven dikenine katlanır... :)

merhabalar hepinize.Canım eşim bermanı sürekli pc başında bu sitede birde bana taşlama yaparken görünce bende siteye üye olmaya karar verdim.Haklı bici bici yapmayı bilmiyorum ama yapanlarda doğuştan bilerek gelmiyorlar ya dünyaya dimi ama... Öğreneceğiz artık gülü seven dikenine katlanır... :)

hoşgeldin yenge :rendeer: bu site bağımlılık yapıyor eşiniz bırakmamakta haklı

Tüm motor severlere slm lar bende bir yıldır adanadayım. Astsubayım, yaklaşık iki ay önce Honda 600 rr aldım . Motosiklet keyfi süper bişey ama şimdilik yalnız geziyorum.. Adanalı motorseverler ile tanışmak istiyorum...

psiko komtan hoşgeldin. dosum sen adana sayfasına hemen yaz adanalı çok iyi yürekli dost olabilecek arkadaşlarımız var.eminimki senide aralarına alacaklardır.iyi arkadaşlıklar edineceginden emin ol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar