Burgmanın yedek parça servis hizmetleri oldukça pahalı, bu konuyuda es geçmeyelim. Bütçeniz kaldırıyormu ? Araştırdınız mı ? Yani demem o ki. Motoru almakla iş bitmiyor. Eğer ki senede 15-20 bin km yaparım ben gezerim kardeşim diyorsanız daha da iyi araştırmalısınız. Sadece yaktığı benzini hesaplayıp işin içinden çıkılırsa, ekonomi hesapları böyle yapılırsa hatalı davranılmış olur. Bu konuda yaptığım araştırmaya göre sym gts 250, 250 cc grubunda da bakım maliyetleri, yakıt tüketimi en düşük 250 cc scoo.. Çin malı ve 150 cc kategorisi apayrı bi kategori, bence karşılaştırılması bile yersiz. Ama Burgman 400 e altrernatif 250 cc grubu olarak düşünülebilir.
Burgman forumuna girin, eski kullanıcılara sorun. Sıfır alan arkadaşlara. mesela 30000 km kullanmış bi arkadaş diyelim. İlk aldığı günden beri, periyodik bakımlarına hangi km lerde girmiş, ne kadar ödemiş. Bence iyi bi araştırın. Marka modeller arasında bakım ve yedek parça maliyetleri çok oynuyor. Bu konuda da bi araştırma yapın, en azından fikrini olur. Ortalama 20 binde bir değişmesi gereken kayış artı varyatör kiti nin maliyetinin 700-800 tl olduğunu duymuştum. Bu km içersinde bir veya iki kere dış lasatikler takım halinde değişmiş olsa..Bi burgman kullanıcısı arkdaşım 10 binde bi lastik istediğini söylemişti. belki sadece kayış varyatör dış lastik 20000 km de 1500 tl yi bulucak. Kabaca bi hesapla. Diğer bakım maliyetlerini katmıyorum bu arada.. yağ buji balata hava filtresi vs vs..
Bu arada şunuda söyliyim. Elbette ekonominizde sorun yoksa, bütçenize uygunsa. Burgman 400 sınıfında bir numara.