Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

parana yazık olmuş...yan sanayi diye bişey var......

inanın aklıma bile gelmedi yan sanayi olayı.ama onlarda hiç alternatif sunmadılar.ayrıca motoru sadece periyodik bakımlarının haricinde tamirciye götürmedim.bilmiyorum bu işleri.yani anlayacağınız demek ki böyle tecrübe kazanılıyor.sabah işe giderken olduğundan araştırma fırsatımda olmadı.neyse olan oldu artık.

benim motor daha 19 000 de.

inanın aklıma bile gelmedi yan sanayi olayı.ama onlarda hiç alternatif sunmadılar.ayrıca motoru sadece periyodik bakımlarının haricinde tamirciye götürmedim.bilmiyorum bu işleri.yani anlayacağınız demek ki böyle tecrübe kazanılıyor.sabah işe giderken olduğundan araştırma fırsatımda olmadı.neyse olan oldu artık.

benim motor daha 19 000 de.

benim motorda o kmlerde sorun olmuştu ama ben uzun yola gitmekten bozuldu diyodum meger alakasi yokmuş:cherry: Abicim servis sana dermi 6 lirayada var diye:cherry::cherry: bide servis o 6 liralik şeyide 60 lira der sen yine yari yariya kardir deyin 60 i secerdin:wiinkk: Bence böylesi daha iyi hiç olmazsa korka korka degil gönül rahatligiyle gidersin gidecegin yere... şunu merak ediyorum stop ettikten sonra tekrar çalişmamişmiydi motor

bobin değilde, umarım kronik gösterge altındaki jaktan dolayı olan sorun değilmiştir. (kimseye güvenilmiyor) elektrik tamamen gitmişse jaktan, kontak acınca elktrik var fakat motor çalışmıyorsa bobindir. Sen söyle bakalım hangisiymiş.

Ybr n,n tekerlek rulmanlarinin kodunu numarasi bilen varmi veya rulmancidan nasil isteriz gerci osmaniyeli kardesimiz var kapi gibi ama:mrgreen:

dün 1000km yağını değiştirdim benim YBR nin yalnız usta çok bilmiş olmanın da verdiği dikkatsizlikle 10w 50 castrol power1 racing koyacağına 10w 40 castrol power1 scooter yağı koymuş ben iş bittikten sonra boş kutuyu görünce farkettim :( uzun yola çıkıcam yaklaşık 1500 km usta problem olmaz dedi ama bildiğim kadarıyla yazın kalın olması sebebiyle 10w 50 veya 15w 50 yağ tercih ediliyor.acaba problem olurmu özellikle de yazın ve uzun yol sebebiyle?

Merhaba Arkadaşlar. Dun akşam YBR si olan bir arkadaş Motoruna performans eksozu takmak istedigini soyledi. Ben her ne kadar motorun orjınalini bozma desemde dinlemiyor. İllaki takacak... Biraz ses ve Racign görüntüsü istiyorum. Yakıtın artması veya motor ömrünün kısalması önemli degil diyor... Sizden ricam YBR 'ye nasıl bir modifiye yaparak Racing havası estirebiliriz. Yardımlarınız için simdiden tesekrler...

Bizim soru arada kaynamış gitmişşş. Bilgi verirseniz sevinirim... TEŞEKKÜRLER:

Bizim soru arada kaynamış gitmişşş. Bilgi verirseniz sevinirim... TEŞEKKÜRLER:

hocam şahsi düşüncem ybr ye ne yaparsan yap yarış motoru havası veremezsin performans egzoz a da çok inanmıyorum bizim motor için 2 beygir artırıyor diyorlar ama bu ybr için %20 lik bir performans öyle birşey olsa herkes taktırırdı herhalde arkadaşının parasına yazık harcayacağı paraya bir çinli yarış motoru alsın daha sonrada parasını denkleştirir büyük bir makineye geçer saygılar.:wiinkk:

dün 1000km yağını değiştirdim benim YBR nin yalnız usta çok bilmiş olmanın da verdiği dikkatsizlikle 10w 50 castrol power1 racing koyacağına 10w 40 castrol power1 scooter yağı koymuş ben iş bittikten sonra boş kutuyu görünce farkettim :( uzun yola çıkıcam yaklaşık 1500 km usta problem olmaz dedi ama bildiğim kadarıyla yazın kalın olması sebebiyle 10w 50 veya 15w 50 yağ tercih ediliyor.acaba problem olurmu özellikle de yazın ve uzun yol sebebiyle?

Olur kardeş olur hemen boşalt o 10/40 ucubesini ..
10*40 koymak hata bu sıcak havalarda .. 15*40 castrol kullanabilirsin :cat:

bi sorun olmaz ama yazın 15-50 daha iyi tabi....Uzun yolda süpaplar sakirti yapabiliyor ince yag oldugunda...GErci ben 20-50 koydugumda bile şakirti yapmişti uzun yolda:cherry::cherry::cherry:

hocam şahsi düşüncem ybr ye ne yaparsan yap yarış motoru havası veremezsin performans egzoz a da çok inanmıyorum bizim motor için 2 beygir artırıyor diyorlar ama bu ybr için %20 lik bir performans öyle birşey olsa herkes taktırırdı herhalde arkadaşının parasına yazık harcayacağı paraya bir çinli yarış motoru alsın daha sonrada parasını denkleştirir büyük bir makineye geçer saygılar.:wiinkk:
Onu ben de soyledim ama dinletemedim. YBR gibi konforlu bir motordan sonra cin işi almam diyor. Baktım ki kesin kararlı. Yapması gerekenleri soyle siraladım.
1: Ön amörtisoru biraz indireceksin
2: Gidonu degiştireceksin
3: Arka camurlugu keseceksin veya sokeceksin.
4: Uygun bir perfoemans egzosu bulup takacaksın... Sanırım en uygunu CBR nin Tiger markası olur dedim...

Ybr n,n tekerlek rulmanlarinin kodunu numarasi bilen varmi veya rulmancidan nasil isteriz gerci osmaniyeli kardesimiz var kapi gibi ama:mrgreen:

öyle numara ile felan rulmancıdan tam olarak bulamazsın. Yamaha servise gitsen ne istesen verirler ama...
Rulmanı sök rulman elinde rulmancıları dolaş. Belki uydurabilirsin.

ön teker rulman kodu (2 adet var önde) : 93306-202Y4
arka teker rulman kodu(2 adet var arkada) : 93306-301Y6

Son düzenleme:
@Sedat 57

2 adet 6202 olması lazım istersen göndereyim sana hediyem olsun

adresini özelden at bugün akşam ya da yarın öğlene doğru kargoya vereyim

Son düzenleme:
evet bugün itibariyle benim motor iyice şaşırmaya başladı. motor ısındığı halde düşük devirde gaz yememeler, vites geçişlerinde çippuuvv çippuuuv egzost patlatmalar.

buji ve hava filtresini değiştiricegim hafta sonu. bir de supap ayarı yapmak gerekiyor. sorum işe şu:

sentil miydi neydi, şu boşluk ölçüsünü ayarladığımız cetvel kılıklı zımbırtıyı nerede alacagız? istanbul'da mecidiyeköy, kadıköy, bostancı civarılarına yakın bir yerde varsa gidip hemen alacağım. nerede var bu?

evet bugün itibariyle benim motor iyice şaşırmaya başladı. motor ısındığı halde düşük devirde gaz yememeler, vites geçişlerinde çippuuvv çippuuuv egzost patlatmalar.

buji ve hava filtresini değiştiricegim hafta sonu. bir de supap ayarı yapmak gerekiyor. sorum işe şu:

sentil miydi neydi, şu boşluk ölçüsünü ayarladığımız cetvel kılıklı zımbırtıyı nerede alacagız? istanbul'da mecidiyeköy, kadıköy, bostancı civarılarına yakın bir yerde varsa gidip hemen alacağım. nerede var bu?

Teknik hırdavatcılarda bulabilirsin. Oto sanai civarında bol miktarda bulunur. 5-10 Ytl arası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar