Deli_Mavi ve Eşine Allah'tan şifalar diliyorum

Murat arkadaşım ve eşine Allah şifalar versin inşallah tekrardan birbirlerine sağlıklı olarak kavuşurlar.

Hayır halen müdahale edilmemiş, öncesinde kalçasından ve parmaklarından amelyat olmuş, dize müdahale için doktorlar müdahale şekli konusunda karar aşamasındalarmış, bana bu denli kritik bi konu ile ilgili neden ve neye karar verilirken bu kadar bekletiliyor anlamış değilim, onlarda anlamış değiller zaten ama, işte dediğim gibi her şey para olmuş artık memleketimizde. Allah yataklara düşenin yardımcısı olsun.

SAYIN arkadaşlar bu yazıyı yazmadan önce topiğin tamamını okudum ve düşündüm şuan çocuk hast. nöbetindeim ve vakit buldum,,Bişeyler yazmaya karar verdim ama GECENIN BU SAATINDE SIRF SIZLERLE PAYLAŞMAK İÇİN özenerek yazmaya çalıştım farkındayım uzun oldu ama LÜTFEN TAMAMINI OKUYUN İSTİYORUM,,,,arkadaşların hassas olmasından ve de muhtemelen yeterli açıklama elde edememiş olmalarından kaynaklanıordur durum die tahmin ediorum,,,vE OKUDUKLARIMDAN ASLA GOCUNMADIM VE KÖTÜ BİR ŞEY YAZILDIĞINIDA DÜŞÜNMÜYORUM AYNI ŞEKİLDE YAZIMIN OKUNURKENDE TAMAMEN TEMİZ BİR NİYETLE YAZILDIĞINDAN EMIN OLUNMASINI İSTİYORUM-------okuduğum çok yanlış ifadeler vardı; gerek tulay kardeşimizin geçirdiği beyin ameliyatı(yamuk yerleştirilmesi (ki vida değil ki bu) böle bi durumda doğrudan ölürdü-ALLAH UZAK ETSİN OLMADI) gerek besmeleler(hiç daha sesli dua okuyarak operasyona başlayan duymadım ama gayet alkolik bi arkadaşım var o bile aynen bahsedildiği gibi besmele çekmeden cilde neşter dokundurmaz keza ben aynen--haa bu herkes böle yapıor manasına gelmior ama o herkesin kendi manevi dünyasıdır kimisi dua eder kimisi başlamadan bi kola içer ,sigara,annesini arar,eşini arar,çocuğunu arar vs.vs.bilimum çeşidine şahit oldum----önemli olan içerdeki masada yatan şahsın sağlığına kavuşmasıdır kim nasl konsantre olursa bırakın olsun---- öyleyse hiç amerikada filan ameliyat olmayalım,hristiyan yada yahudi olma ihtimali var) gerek murat kardeşimizi olay yerinde iç kanama geçirior dedi die azarlamalar---orda zaten olay yerine gelen sağlık ekibi olayın vehametini emin olun farketmiştir ve önemli olan muratın daha çok heyecanlanmaması ve efor kaybetmemesidir)daha çok şey okudum ama aklımda kalmadı,,kalmasında zaten HİÇ BİRİNİN KÖTÜ NİYETLE YAZILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM)
HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNEREK BİRİSİ ÜZERİNDEN DE AYRINTILI AÇIKLAMA YAPMAK İSTİYORUM;;;;;
arkadaşlardan bazıları neden DİZE müdahale bu denli gecikior acaba mesele paramı? yazmışlar ama arkadaşların hassas olmasından ve de muhtemelen yeterli açıklama elde edememiş olmalarından kaynaklanıordur durum die tahmin ediorum,,,çünkü arkadaşlar özellikle trafik kazaları sonrasında yapılacak ortopedik müdahaleler aceleye getirilmez,, çünkü ortopedi ameliyatları örneğin bi mide-bağırsak ameliyatına göre gayet ciddi derecede kanlı gecer-(ünitelerce kandan bahsediorum 3-5 ünite değil) ve zaten bünyesi taze travma atlatmış bir kişide bu ciddi sorunlara yol açabilir(ameliyat esnasında ani ölüm-şok vs),,ayrıca kardeşimizin bir çok yerinde majör kırık var bu kırıklar dışarı yapmasa bile içe doğru ummayacağınız kadar(1-1,5 lt) kan kaybına neden olur hele ki bi kalça kırığından bahsediliyor illa ki olur...bu sadece sebeplerden bir tanesi ayrıca birden çok ortopedik müdahale isteyen bir travma var ortada bu ameliyatların tamamı arka arkaya imkanı yok yapılamaz.Geciktiği düşünülen diz ameliyatı da aynen yapıldığı gibi normal alçıya alınıp bekletilir ve dizi vereceği tepki beklenir.... daha doğrusu===diz aceleye getirilemez===birincisi zaten ölümcül bir bölge değil,,ikincisi arkadaşlar hiç bi izlem yapılmadan bir diz ameliyatını yapmak o kişinin yürüme uzvuyla resmen oynamak demektir,, kişinin ömrü boyunca bidaha o dizinden aşağısını kullanamamasına neden olabilir ve bu çok ama çok ciddi bir durumdur,,yani yapmadan önce defalarca yöntemini ölçüp biçersiniz aklınıza yatmazsa biraz daha düşünürsünüz.Ayrıca prosedürde avrupada da olsa böledir,,,Beklem süresince dizin verdiği iyileşme reaksiyonlarına göre(kırığın yerinin santimetresi ve belli noktalara uzaklığı bile yöntem değiştirebilir); total protez,,osteosentez,,semi protez,plak-vida osteosentez,illizarov,,ortez ki kaç çeşit... ve daha bu saatte aklıma gelmiyen bir sürü alternatifi olan seçenekli yöntemlerle o hasta için hangisi daha kullanışlı olacaksa ve yaşına,cinsiyetine, dizini ne kadar aktif kullandığına,mesleğine vs gibi bir sürü kritere bakarak karar verilir

Anlayışınıza sunuyorum,,,,hekimlik sanatı arasında art niyetli insanları elemeye endeksli bir otokontrol mekanizmasına sahiptir ve sizlerden hekimlere guvenmenizi istiyorum,,
emin olun o anda size hangi mudahale yapılıyorsa o anda o gereklidir ve ondan dolayı o yapılıyordur..
Sağlıcakla kalın,,gece gece kafanızı şişirdim..
Murat ve Tülay kardeşimizede yeniden acil şifalar diliyorum.....
iNŞALLAH bu Kaza Son Olur.....

Sayın DR.TOLGA
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederken her meslek dalında olduğu gibi hekimlik dalında da bazı PARAGÖZ insanların olduğunu bilmekte yarar var. Yani hastanın sağlığından önce onlar için sadece PARA önemlidir. Tabii her doktoru suçlayamayız İYİ olanları da var.

Bunu yıllar önce bizzat yaşadık. Biladerimi çalışmış olduğu tomruk deposunda ayağına kamyondan tomruk düşmesi sonucu İZMİT Devlet hastanesi Ortopedi bölümüne kaldırdık. Ben refakatçıydım iki gün geçti onunla ilgilenen doktora durumunu sorduğumda benim muayenehanem var dedi hiç ilgilenmedi başından savdı baktık bu böyle olacak değil en sonunda meşhur muayenehanesine gittik ücreti ödedik.
Ertesi gün hafta tatili olmasına rağmen koşa koşa geldi hemen yardımcısını alarak biladerimin ayağında birikmiş olan kanı ufak bir operasyonla dışarı çıkartarak olası bir KANGREN olayını önlemiş oldu.
Eğer biz onu görmeseydik hiç umurunda olmayacak ve büyük bir ihtimalle biladerimin ayağı kesilecekti. Hadi buyurun bakalım? Kime inanalım kime güvenelim bu durumda?
Buradaki arkadaşlarımızın anlatmak istediği durum bu olsa gerek. Keşke bütün doktorlar aynı olsa ve hastanın cebinden önce sağlığıyla ilgilenmeyi bir BORÇ bilse...:cat:

haklısın zaten ben yazdığım metinde arkadaşları her zaman çok gömlek üstte tuttum öncelikle meslek bir yana ben de bir insan ve motorcuyum....yanlızca anlayışta teraziyi kuaralım istiyorum...zaten bu gidişle ben de yalnızca motor kazalarına bakan bi klinik kuracam bu gazla gidersem....

Geçtiğimiz aylarda eşi ile kaza geçiren Deli_Mavi Murat kardeşimiz ameliyata girecektir.Ameliyat için en geç bu akşam veya yarın sabaha kadar 2 ünite A RH+ kana ihtiyaç vardır kan vermek isteyenler için iletişim.

Tel:MURAT 0544 412 36 98 numaralı telefondan ulaşabilirler

Not:Murat kardeşimin tüm dostlarına sevenlerine eşe dosta merak edene sorana çok selamları var...

Allah yardımcısı olsun ikisininde her ne kadar kendilerini tanımasamda içim burkuldu bende eşim ile motora biniyorum kendimi Murat kardeşimizin yerine koydum bir an,çok kötü oldum inşallah ikiside sağlıklarına bir an önce kavuşurlar Allah tüm motor camiasını kazalardan korusun

slm arkadaşlar, uzun zamandır yazamıyordum arkadaşlarımızın durumları hakkında, şimdi biraz bilgi vereyim son durumlarını,

murat arkadaşıımız sorunsuz şekilde ameliyatlarını atlattı ve şuan fizik tedavi görüyor hastanede iyiye gidiyor durumu,

tülay'ın ise bugün yanına gittim şuan gölcükteki evinde ve yanında annesi babası ablası eniştesi var, durumu çok fazla bişey hatırlamıyor, kelime tekrarı yapıyor devamlı yani aynı şeyleri tekrarlıyor, hafıza harıiç bütün fonksiyonları normal, yemek yemiyor bide zorla yedirmeye çalışıyorlar , aşırı zayıflamış, hafızası da doktorların dediğine göre 3 ay içinde çok fazla ilerleme olacakmış, benim son günlerde gözlemlediğimde her geçengün iyi oluyor, bazı kişileri hatırlıyor soruyor, iyiolacak inşallah ikiside. şimdilik bukadar. saygılarımla

slm arkadaşlar, uzun zamandır yazamıyordum arkadaşlarımızın durumları hakkında, şimdi biraz bilgi vereyim son durumlarını,

murat arkadaşıımız sorunsuz şekilde ameliyatlarını atlattı ve şuan fizik tedavi görüyor hastanede iyiye gidiyor durumu,

tülay'ın ise bugün yanına gittim şuan gölcükteki evinde ve yanında annesi babası ablası eniştesi var, durumu çok fazla bişey hatırlamıyor, kelime tekrarı yapıyor devamlı yani aynı şeyleri tekrarlıyor, hafıza harıiç bütün fonksiyonları normal, yemek yemiyor bide zorla yedirmeye çalışıyorlar , aşırı zayıflamış, hafızası da doktorların dediğine göre 3 ay içinde çok fazla ilerleme olacakmış, benim son günlerde gözlemlediğimde her geçengün iyi oluyor, bazı kişileri hatırlıyor soruyor, iyiolacak inşallah ikiside. şimdilik bukadar. saygılarımla

İnşallah iyileşecek ikiside.:cat::rendeer:

Motosikleti
yok
Allah acil şifalar versin ikisinede daha beterinden korumuş çok çok geşmiş olsun

Kardeşlerimize Yüce Tanrıdan acil şifalar diliyorum. Sağlıklarına ve sevdiklerine kavuşmaları için Tanrı yar ve yardımcıları olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar