Hayır halen müdahale edilmemiş, öncesinde kalçasından ve parmaklarından amelyat olmuş, dize müdahale için doktorlar müdahale şekli konusunda karar aşamasındalarmış, bana bu denli kritik bi konu ile ilgili neden ve neye karar verilirken bu kadar bekletiliyor anlamış değilim, onlarda anlamış değiller zaten ama, işte dediğim gibi her şey para olmuş artık memleketimizde. Allah yataklara düşenin yardımcısı olsun.
SAYIN arkadaşlar bu yazıyı yazmadan önce topiğin tamamını okudum ve düşündüm şuan çocuk hast. nöbetindeim ve vakit buldum,,Bişeyler yazmaya karar verdim ama GECENIN BU SAATINDE SIRF SIZLERLE PAYLAŞMAK İÇİN özenerek yazmaya çalıştım farkındayım uzun oldu ama LÜTFEN TAMAMINI OKUYUN İSTİYORUM,,,,arkadaşların hassas olmasından ve de muhtemelen yeterli açıklama elde edememiş olmalarından kaynaklanıordur durum die tahmin ediorum,,,vE OKUDUKLARIMDAN ASLA GOCUNMADIM VE KÖTÜ BİR ŞEY YAZILDIĞINIDA DÜŞÜNMÜYORUM AYNI ŞEKİLDE YAZIMIN OKUNURKENDE TAMAMEN TEMİZ BİR NİYETLE YAZILDIĞINDAN EMIN OLUNMASINI İSTİYORUM-------okuduğum çok yanlış ifadeler vardı; gerek tulay kardeşimizin geçirdiği beyin ameliyatı(yamuk yerleştirilmesi (ki vida değil ki bu) böle bi durumda doğrudan ölürdü-ALLAH UZAK ETSİN OLMADI) gerek besmeleler(hiç daha sesli dua okuyarak operasyona başlayan duymadım ama gayet alkolik bi arkadaşım var o bile aynen bahsedildiği gibi besmele çekmeden cilde neşter dokundurmaz keza ben aynen--haa bu herkes böle yapıor manasına gelmior ama o herkesin kendi manevi dünyasıdır kimisi dua eder kimisi başlamadan bi kola içer ,sigara,annesini arar,eşini arar,çocuğunu arar vs.vs.bilimum çeşidine şahit oldum----önemli olan içerdeki masada yatan şahsın sağlığına kavuşmasıdır kim nasl konsantre olursa bırakın olsun---- öyleyse hiç amerikada filan ameliyat olmayalım,hristiyan yada yahudi olma ihtimali var) gerek murat kardeşimizi olay yerinde iç kanama geçirior dedi die azarlamalar---orda zaten olay yerine gelen sağlık ekibi olayın vehametini emin olun farketmiştir ve önemli olan muratın daha çok heyecanlanmaması ve efor kaybetmemesidir)daha çok şey okudum ama aklımda kalmadı,,kalmasında zaten HİÇ BİRİNİN KÖTÜ NİYETLE YAZILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM)
HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNEREK BİRİSİ ÜZERİNDEN DE AYRINTILI AÇIKLAMA YAPMAK İSTİYORUM;;;;;
arkadaşlardan bazıları neden DİZE müdahale bu denli gecikior acaba mesele paramı? yazmışlar ama arkadaşların hassas olmasından ve de muhtemelen yeterli açıklama elde edememiş olmalarından kaynaklanıordur durum die tahmin ediorum,,,çünkü arkadaşlar özellikle trafik kazaları sonrasında yapılacak ortopedik müdahaleler aceleye getirilmez,, çünkü ortopedi ameliyatları örneğin bi mide-bağırsak ameliyatına göre gayet ciddi derecede kanlı gecer-(ünitelerce kandan bahsediorum 3-5 ünite değil) ve zaten bünyesi taze travma atlatmış bir kişide bu ciddi sorunlara yol açabilir(ameliyat esnasında ani ölüm-şok vs),,ayrıca kardeşimizin bir çok yerinde majör kırık var bu kırıklar dışarı yapmasa bile içe doğru ummayacağınız kadar(1-1,5 lt) kan kaybına neden olur hele ki bi kalça kırığından bahsediliyor illa ki olur...bu sadece sebeplerden bir tanesi ayrıca birden çok ortopedik müdahale isteyen bir travma var ortada bu ameliyatların tamamı arka arkaya imkanı yok yapılamaz.Geciktiği düşünülen diz ameliyatı da aynen yapıldığı gibi normal alçıya alınıp bekletilir ve dizi vereceği tepki beklenir.... daha doğrusu===diz aceleye getirilemez===birincisi zaten ölümcül bir bölge değil,,ikincisi arkadaşlar hiç bi izlem yapılmadan bir diz ameliyatını yapmak o kişinin yürüme uzvuyla resmen oynamak demektir,, kişinin ömrü boyunca bidaha o dizinden aşağısını kullanamamasına neden olabilir ve bu çok ama çok ciddi bir durumdur,,yani yapmadan önce defalarca yöntemini ölçüp biçersiniz aklınıza yatmazsa biraz daha düşünürsünüz.Ayrıca prosedürde avrupada da olsa böledir,,,Beklem süresince dizin verdiği iyileşme reaksiyonlarına göre(kırığın yerinin santimetresi ve belli noktalara uzaklığı bile yöntem değiştirebilir); total protez,,osteosentez,,semi protez,plak-vida osteosentez,illizarov,,ortez ki kaç çeşit... ve daha bu saatte aklıma gelmiyen bir sürü alternatifi olan seçenekli yöntemlerle o hasta için hangisi daha kullanışlı olacaksa ve yaşına,cinsiyetine, dizini ne kadar aktif kullandığına,mesleğine vs gibi bir sürü kritere bakarak karar verilir
Anlayışınıza sunuyorum,,,,hekimlik sanatı arasında art niyetli insanları elemeye endeksli bir otokontrol mekanizmasına sahiptir ve sizlerden hekimlere guvenmenizi istiyorum,,
emin olun o anda size hangi mudahale yapılıyorsa o anda o gereklidir ve ondan dolayı o yapılıyordur..
Sağlıcakla kalın,,gece gece kafanızı şişirdim..
Murat ve Tülay kardeşimizede yeniden acil şifalar diliyorum.....
iNŞALLAH bu Kaza Son Olur.....