selam arkadaşlar. yeni öğrenmiş olduğum bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Motomaxsın genel müdürü değişmiş. yeni genel müdür kuralkandan motorlu araçlardan çıkan. uğur BULUT adında biri olmuş.
eğer bu doğru ise başıma gelen en ufak olumsuzlukta satarım motoru arkadaşlar.
Neden derseniz benim eski motorum kanuni idi ve bu uğur adındaki herif sırf patronuna iyi görünmek için garanti olaylarına sürekli red cevabı veriyordu. ve tahminimce motomax'tada bu olay böyle olacak.
ayrıntı bilgi için biraz araştırma yapıp size bilgi veririm arkadaşlar.
Kazasız sürüşler dilerim.
arkadaşlar. evet söylenenler doğruymuş. arayıp sordum. teknik servis müdürü Uğur BULUT olmuş.
söyleyecek pek birşey bulamıyorum. umarım motomax'ı bozmaz kuralkan gibi.
ancak benim başıma gelecek tek bir olumsuzlukta dahi ben bu motoru satarım arkadaşlar.
Gerçekten üzüldüm ve moralim bozuldu. kanuni kullanırken başıma gelen olumsuzlukları hatırlattı bana birden.
Umarım üzmezler biz müşterilerini.
Kazasız sürüşler dilerim.
valla ben bu motorun garanti kapsamından şüpheliyim benim motorun başına gelenler tamamen kalitesiz malzemeden dolayı olduğu halde motomakstan uğur bey diye yetkili bir şahıs kullanım hatası olduğuna motoru görmeden hükmetti ve gaarnti kapsamına girmeyeceğini servise bildirmiş benim ısrarlı aramalarım neticesi zor ulaşabildğim yetkiliyle yaptığım telefon görüşmesi sonucu parçaları kargoyla gönderirsem gerekli incelemeyi yapıp ondan sonra tekrar karar verecekmiş.
düşünün adamlar kendi servislerindeki ustaya güvenmiyorlar.bence bu firmadan motor alırken daha ciddi düşünmek lazım adamlar verdikleri sözlerin arkasında durmuyorlar.gelecek cevabı bekliyorum gerekirse tüketici derneklerine kadar şikayet edeceğim.:silent:
Uğur Bulut kanuniden malesef motomax'a transfer olmuştu. Gelişi ve yaklaşımları hem tüketicileri hem bayiileri kızdırmıştı zamanında.Hızlı çöküşte etkisi olduğunu zannederim. Şimdi adı yine güncel hayırlısı olsun.:silent:
Sayfaları inceleyerek, bu motosiklet hakkında fikir sahibi olmak isteyenlere yardımcı olabilmek adına...
*100 km de 3.2 litre yakıyor.
*son hızı (pek yapmasam da düz yolda) 130 km/h
*v- motoru sayesinde 100 km/h hıza kadar titreşim yok denecek kadar azdır.
*ön farın aydınlatma kapasitesi zayıf.(Rolesiz olduğundan ampuller patlıyor!)
*sürücü koltuğu rahat,artçı koltuğu pek değil.
*Macar patentli olup,çinde üretilenlerin CE belgeli modelidir.
*Ön lastik 3.00-18 olup, bozuk satıhlarda tepkisi yüksek değildir.
*Yol tutuş anlamında fiziksel hesaplarını viragoda da ispatlamış olup dengelidir.
* Karburatör orijinal Mikuni (Yamaha - Suzuki vb. gibi pahalı 250 cc'lik motorların birebir aynısı ) performans karbüratorü olarak anılıyor ...
* Beyin kesinlikle Suzuki ve Yamaha'nın 1100'lük motorlarına taktığı orijinal Japon ve en kalitelisi (Çelik motorun beyni de uyum sağlıyor)
*CDI ünitesi Suzuki - Yamaha ve Kymco Venox ile aynı marka ve seri ...
*Şanzıman 100% Çin ...
*Bujileri kesinlikle 7 numara NGK iridyum veya platin ile değiştirilmeli.(CR7HIX 7544 NGK IRIDIUM IX). standart bujide resistanslı olan ngk daha uzun dayanıyor (4 ytl)
*Lastikler suda yere sağlam basmadığından, dubless metzeller doğru tercih olacaktır.
*Yağ filtresi olarak suzuki Burman ile uyumludur.(virago 250cc de uyuyor)
*Arka dişli takozları zamanla özelliğini kaybederse,mct 250 takozları ucuz ve uyuyor.
* Görünüş olarak emsal ledow,bisan,monero..vs gibi markalar dış aksam için yedek parça anlamına gelsede motor bloğunu indirdiğinizde 30.000 km de problem yaratacak olan eksantrik zinciri kopyası olan motosikletlere uyum sağlamıyor.
(A dan Z ye uysaydı keeway pahalı parçalarına yatırım yapmazdı mantığı burada başlıyor.)
yedek parça için
http://www.tumopar.com/category.asp?c_kod=020,10&sira=2