vıceroy;531918' Alıntı:
Uğur bulut-hakkı bulut...vs.. farketmez :mrgreen: kimse tc yasalarından daha büyük olamaz arkadaşım rahatına bak. Haklı olduğun her durumda bilinçli tüketici olarak haklarını aradınmı kimse diretemez merak etme. garanti içeriğini bil yeter.
"MALIN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL OLMAK ÜZERE TAMAMI FİRMAMIZ GARANTİSİ ALTINDADIR". Garanti dışı kalan hallere ise şunları not düşmüşler;
- buji
- lastik
- filtre
- yağ
- fren balataları
- debriyaj balatası
- keçeler
- kayışlar
- kumanda telleri
- zincir
- ve kullanımdan dolayı aşınan parçalar.
firma kendisi de belirttiği gibi malın tamamını garanti kapsamında tutmak zorundadır.. Burada dikkat edilmesi gereken husus,yukarıda garanti dışı bırakılan parçaların kullanımla birlikte eskime özelliğine sahip olmasıdır,ancak bunlarda dahi,kullanımdan değil de üretimden veya montajdan kaynaklanan bir hata varsa {misal fren balataları başka modele ait ve yanlışlıkla takılmışsa ve bu sebeple hızla bitmişse} garanti dışı diye belirtmesine rağmen firma değiştirmek zorundadır.. BULUTSUZ VE KAZASIZ GÜNLER DİLEĞİYLE.
Selam arkadaşım.
burda anlamadığın bir olay var.
en altta yazdığı üzere "kullanımdan dolayı aşınan parçalar" diye. Motorda kullanımdan ötürü aşınan bir parçadır. ve arızalanabilir.
Benim Eski motorum Kanuni Hussar 125cc idi ve garantisi vardı. ancak sağolsunlar, bakım kağıdında daha 800km. önce yağı değiştiğini yazan bir damga olmasına rağmen motorun yağsız kaldığını ve bunun garantiye girmediğini söyleyen bir zihniyet olduğu sürece hiç bir hakkın olmuyor.
Ben ozaman nerelere başdum, ancak çok yıprandım ve dayanamayacak vaziyete geldim, sonunda ödedim ücretini aldım motoru. O zaman toplamda 600ytl masraf yapmıştım. Sırf bu tür insanlar yüzünden. Şimdide aynı şeyler olursa hem ürün bazında hemde kişisel olarak mahkemeye veririm hepsini, ancak hepsi birgün yaptıklarının bedelini ödeyecekler, ama hayatta ama diğer tarafta. Ben bu markayı malının arkasında duruyor diye almıştım, şu ana kadar hiçbir kusurunu görmedim ancak birşey olurda kimse yardım etmez ise hukuki yollara başvuracağım. tazminat davası dahi açarım. bunun için yemin ettim.
Eskiden yerli malı yurdum malı diyordum ancak şimdi yerli malına karşı bir insan oldum.
Bugün gidip bir adidas mağzasından bir ayakkabı aldığında o ayakkabıda bir sorun olduğunda 6 ay veya 1 yıl süre ile değişimini yapıyorlar. ancak gidipte bir türk firmasından bir ürün aldığında öyle birşey olmuyor malesef, hepsi menfaatçi, hepsi ceplerini düşünüyor.
Bu gün Keeway birçok ülkede satılıyor. Kanuni gibi türkmalı değil ve diğer markalar gibi dışarıdan getirtilip başka bir isimle satılmıyor. Kendi markası altında satılıyor, burda bir sorun olduğunda yurt dışındaki insanlar ile irtibata geçebilirsin, ancak umarım bunlarla dahi uğraşmak zorunda kalmayız.
Kazasız şürüşler dilerim.