Mondial 100 kh uzun yol deneyimi toplam 551 km kütahya-manisa(salihli)

10.Temmuz 2009 cuma günü öğleden sonra şehir içi kullanım için almış olduğum mondial 100 KH motorumla uzun yola gidip gelebilirmiyim diye düşündüm ve eskiden peugeot 103 ve mobylettelerle yaptığım Afyon-Eskişehir gezileri geldi aklıma dedimki 103le mobyletteyle gittiysem mondiylede hayli hayli giderim:) bu arada sitemizde gezilerini ilgiyle takip ettiğim Ümmet abidende epeyce cesaret aldım:cat: Yollarda başıma gelmesinden en çok çekindiğim ve nefret ettiğim olay olan lastik patlamasına karşı 2adet lastik spreyi aldım ve mondimin en sevdiği benzin olan Ultımate 97 ile deposunu doldurarak ertesi sabah şafak vakti yola çıkmaya karar verdim.
10072009.jpg
Sabahleyin erkenden uyanarak saat 06:35 te marşa bastım
11072009p.jpg
Mondimin yola çıkmadan önceki kmsi 6098 km:)
11072009001.jpg
Yaklaşık 1 saat sonra 55 km gittikten sonra saat 07:36 da ilk molamı verdim
11072009002p.jpg
71 kmde daha gittikten sonra Uşak yakınlarında Yıldız petrole uğrayarak saat 08:59 da ikinci molamı verdim.
11072009006.jpg
.Hastaya ilaç gibi gelen 3 bardak demli çay ve Buz gibi 2bardak meyve suyundan sonra Tekrar yola koyuldum.
11072009005e.jpg
:)
11072009007.jpg
Yolculuğumun 183. kmsinde Kula rampalarını çıkarken mondim acıktığının sinyalini verdi Kütahyadan aldığım benzin bitti ve yedek olarak tedarik ettiğim 0.5 lt petteki benzini koyarak yola devam ettim ve yaklaşık 10 km sonra STR dinlenme tesislerine uğrayarak mondimin karnını bi güzel doyurdum:)
11072009010k.jpg
Yedek petimide ihmal etmedim tabi:) sonrasında mondimi gölge bi yere park ederek kendime demli bi çay söyledim
11072009011.jpg
:) Bu arada saat 11:07 olmuş ve hava sıcaklığı 30dereceye yaklaşmaya başlamıştı Kütahya gibi soğuk bi iklimin insanı olan benim için oldukça katlanılması zor bi durum:mrgreen:
11072009012.jpg
Çayımı içip mondiminde iyice dinlendiğinden emin olduktan sonra yola devam ettim.
11072009013.jpg
Saat 12:05 te güneş tam tepedeyken Salihliye geldim.(Zamanlam gerçekten mükemmeldi):)
11072009014p.jpg
Salihlinin bence konaklanabilecek en mükemmel yeri olan Kurşunlu Kaplıcalarına giderek apart tipi daireme yerleştim ve bi müddet istirahat ettim
1001547x.jpg
:) Dağınıklık için özür dilerim (ee nede olsa yol yorgunluğu):)
1001544z.jpg
Dinlenipte ortalık biraz serinleyince Mondimin 6000 km bakımını yaptırmak vede genel kontrolü için Salihli mondial servisi Hasan ustaya uğrayarak mondimi usta ellerine emanet ettim
1001538.jpg
Hasan usta hakikaten usta gibi usta:) motorsikletlerin dilinden çok ii anlıyor ve servislik hizmeti 10 numara
11072009015.jpg
mondimin zincirini bol bulan hasan usta bir bakla çıkararak kısaltıp ayarlıyor
11072009016.jpg
ve yağımız değişiyor
11072009017.jpg
Hasan usta yolumun uzun olduğu için mondimin motoruna inceden bi sibop ayarı çekip hava ve benzin filitrelerini ve bujisini temizledikten sonra test sürüşü yapmayıda ihmal etmiyor
11072009018.jpg
11072009019.jpg
Mondim Hasan ustanın köpeği ve motoru :)
1001540u.jpg
Hasan ustanın motoru Bisan Falcon 100 sıfır alıp modifiye yaptığını ve çok memnun olduğunu söylemeyide ihmal etmiyor :)
1001539l.jpg
Ustamıza teşekkür edip servis ücretimizi ödedikten sonra acıktığımı fark ederek Salihlinin belkide dünyanın en leziz kokorecini yapan Kanar Kokoreç Abdil ustaya uğrayıp hazırladığı nefis kokoreçle karnımı bi güzel doyuruyorum
11072009020.jpg
Yemeğin ardından Abdil ustayla ısmarladığı çayların eşliğinde koyu bi sohbete dalıyoruz Konu tabiki benim mondiyle cesaret edipte oralara kadar gelmem:)
11072009022.jpg
Kendiside Ramzey Cup sahibi olan Abdil usta Ramzeyle Manisaya(yaklaşık 65 km) gidip geldiğini ve düşük banketler ve kamyonlar yüzünden çok tehlike atlattığını söyleyip dikkatli olmam konusunda beni uyarıyor Abdil ustanın Ramzey ve Mondim
11072009023.jpg
Verdiği öğütlere yaptığı leziz kokoreç ısmarladığı çaylara teşekkür edip mondimle Salihliyi iice bi turluyorum
1001548.jpg
Burası tam bi motosiklet cenneti daha doğrusu CUP cenneti :)
1001536e.jpg
alışveriş merkezlerinin otoparklarında bile motosikletler için özel park alanları var bu çok güzel:cat:
11072009028.jpg
Salihli kipanın en üst katında bulunan cafenin verandasından bi görünüş
1001533r.jpg
Meslek icabımıdır nedir tren rayları her zaman beni çekiyor demir yolunu izleyerek Salihli gara varıyorum:)
1001542.jpg
Buranın motosiklet cenneti olması çok güzelde beni üzen bi olay hiç bi sürücünün kask takmaması:pale:
1001541.jpg
Hava karardıktan sonra yorgunluk kendini iice hissettiriyor ve kaldığım kaplıcaya dönüyorum.Mondimi (uzun uğraşlar sonucu kaldırıma çıkarıp) kaldığım apartın dibine park ederek dinlenmeye bıraktıktan sonra benim içinde keyifli bi gece başlıyor:p
1001543.jpg
Radyom ve buzz gibi biram eşliğinde keyfimi sürdükten sonra uykuya teslim oluyor ve ertesi günkü dönüş yolculuğuma hazır olmak için yatıyorum
1001545a.jpg
Sabah erkenden kalkıp Kurşunlu Kaplıcası Termal Tesislerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür edip ayrılıyorum
11072009024.jpg
mondimde ben:p
11072009027.jpg
Sabah kahvaltımı Salihlinin en meşhur odun köftecisi Divan Restaurantta nefis bi mercimek çorbasıyla yapıp çayımı içtikten sonra yola koyuluyorum
1001549r.jpg
EEyolcu yolunda gerek :bounce:
1001550.jpg
dönüşte yol üzerinde bulunan Topraktan yapılmış hediyelik eşya ve heykel satıcılarında resim çekmek üzere duruyorum
1001552j.jpg
gerçekten çok ilginç şeyler var:)
1001553z.jpg
Dönüş yolculuğumun 55.kmsinde mondim gene acıktığının sinyalini veriyor yedek petimde bulunan benzini koyarak yola devam ediyorum
1001555f.jpg
Yaklaşık 5 km sonra tekrar STR ye uğrayıp Shell w power 97 ile mondimin karnını iice doyuruyorum
1001556.jpg
pompacı abim her ne kadar sakıncalı görsede can simidim:) olan yedek petimide doldurmayı ihmal etmiyorum(ne yazıkki mondilerde benzin lambası yok ve ibreyede hiç güven olmuyor):pale:
1001557k.jpg
STR de biraz dinleniyorum
1001559.jpg
ve yola devam:bounce:
1001559.jpg
Uşak yakınlarında bulunan Osman Dede çamlığında durarak mola veriyorum
1001577.jpg
süper bi yer miss gibi çam havasını doya doya çekiyorum ciğerlerime
1001562.jpg
kendime közde demlenmiş bi çay ısmarlıyorum
1001570.jpg
çayımı getiren garson Ramazanla tanışıyorum Ramazan henüz 15 yaşında olmasına rağmen motosikletlere meraklı kendi deyimiyle motosiklet aşığı bana mondimi çok beğendiğini söyleyerek kendisine satmamı teklif etsede ben reddediyorum oda çaresiz sadece resimlerini çekmekle yetiniyor yol arkadaşımın fakat kendisi fotoğrafta görünme fobisi olduğunu söyleyerek görüntüsünü almama izin vermiyor fakat sağolsun beni görüntülüyor:rendeer:
1001563.jpg
çayımı içtikten sonra tesisin bulunduğu ormanda kısa bi gezinti yapıyorum
1001567c.jpg
burada bulunan çeşmenin kitabesi
1001566w.jpg
çam ormanında yaptığım bu kısa yürüyüş ve burnuma gelen mis gibi mangal kokularından sonra acıktığımı fark ederek kendime mangalda pişmiş ızgara köfte ısmarladım ve köftemi beklerken çam ağaçları arasına uykusuz şöförlerin dinlenmesi için kurulmuş hamakta biraz kestirdim
1001574.jpg
gerçekten süper bi hizmet:cat:
1001571u.jpg
ekmek arası enfes ızgara köftem ve yayık ayranım
1001575h.jpg
yemeğin üzerine bi kaç bardak daha köz çayı ii geldi:)
1001565.jpg
İice dinlendikten sonra Ramazana ve tesis sahibine teşekkür edip tekrar yola koyuluyorum
1001576.jpg
Yol ayrımı epey daha yolum var:)
1001578.jpg
Gedizi geçip yaklaşık 75 km yol katettikten sonra bi çeşme başında mola veriyorum
1001580t.jpg
Yaklaşık 30 dereceyi bulan sıcak havada verdiğimiz bu mola mondime ve bana ilaç gibi geldi
1001579u.jpg
çeşmenin suyu buz gibi insanın dişlerini kamaştıryor:)
1001579u.jpg
dinlenirken aynı yerde mola veren simav mondial servisinin aracı mondimin arkasına park edince mondial reklamı gibi olan bu fotoyu çekmeye karar verdim:p
1001582.jpg
Tekrar yola devam ettim fakat yaklaşık 20 km kala mondim tekrar acıktığının sinyalini verdi can simidim olan yedek petimdeki benzini doldurmak için durdum
1001586.jpg
buarada mondim ya bu shell w powerı sevmedi yada Hasan ustanın yaptığı sübap ayarını :silent: yola çıkarken 183 km giden bir depo benzin iki seferdir 169 km dayandı:pale: yaklaşık 14 km bi kayıp söz konusu:pale: neyse Kütahyadan tekrar ultımate 97 doldurarak deneyip görücez:silent:
1001585.jpg
ve yuvaya dönüş KÜTAHYAbana göreMEMLEKETLERİN EN GÜZELİ:)Geldikten sonra mondimin kmsi 6649 km
1001591.jpg
1001588.jpg
VE SONUÇ Mondim ve ben 551 km lik yolculuğu çok şükür sorunsuz olarak tamamladık.Bu benim 100 cclik cup tipi bi motorla yaptığım ilk uzun yol deneyimi olmasına rağmen çok keyif aldım.Mondial 100 KH hakkında izlenimlerim oldukça olumlu eğer sabırlıysanız(yol boyunca ortalama hızım 60km/h civarındaydı) ve dura dinlene gezmeyi seviyorsanız 100 KH ve bu tip cup motorlarla bence dünyayı bile gezebilirsiniz.Benim için çok keyifli bi hafta sonu oldu BİR DAHAKİ GEZİME KADAR HOŞÇAKALIN TEKERİNİZ DÜZ BASSIN MOTOR DOSTLARI :)
1001589f.jpg

Teşekkürler arkadaşlar inş. ilerleyen zamanlarda daha uzun mesafelere güzel gezilerde yapıcaz:)

abim, motorun huyunu suyunu biliyosan gözünü kırpmadan yola çıkarsın :cat: kazasız sürüşler abi :)

Eyvallah teşekkürler abim motorun huyunu suyunu iice öğrenmiş olduk bölece:cat:

Gezi, anlatım, fotoğraflar hepsi çok güzel, tebrikler.
Yakıt tüketimi konusuna gelince;
Gidişte yokuş aşağı, dönüşte yokuş yukarı olduğu için fark olmuştur diye düşünüyorum :mrgreen: (o kadar da olsun)

Hemşehrim (Kocaeli'nde oturuyorum ama bende Kütahya'lıyım:)) çok güzel gezi olmuş.:cat:

Cup motorların benzin deposunu hiç olmazsa 5-6 lt.lik yapsalar sende benzin taşımak zorunda kalmazdın.:)

Benzin fiyatlarına zamlar devam ettikçe ekonomikliğinden ötürü CUP motor kullanıcısı artacaktır diye düşünüyorum.

Eline yüreğine sağlık paylaşım için teşekkürler.:cat:

güzel yazınız, muhteşem fotoğraflarınız için tebrik ediyorum, ve 100 lük mondialle benzin lambası olmamasına rağmen yaptığınız uzun yolla ..Biraz da keyif adamısınız anlaşılan, közde çay, odun köftesi, ünlü kokokereççi, ( bu arada bunların hepsini de not aldım , aynı yolu yapacak arkadaşlara da Gurme konusunda yararlı olacağı muhakkak)

Sevgili egelim dostum, İstanbulda yaşayan, Kütahyadan evlenmiş bir Kütahya sevdalısı, ve aynı yolları yapmış ( kütahya, çavdarhisar , eski gediz, şaphane, üçbaş, ayvacık köyü, çayköy, simav emet domaniç murat dağı gediz ılıcası vs.vs...) biri olarak yazınızı daha farklı bir heyecan ve keyifle okudum..

gezi güzel olmuş da bir yeşil ay cı olarak şu alkolu her geziye sokmasını sakıncalı buluyorum motosikletçi arkadaşların. yol iyi alkol fena. yol öldürmez alkol öldürür.

Gezi, anlatım, fotoğraflar hepsi çok güzel, tebrikler.
Yakıt tüketimi konusuna gelince;
Gidişte yokuş aşağı, dönüşte yokuş yukarı olduğu için fark olmuştur diye düşünüyorum :mrgreen: (o kadar da olsun)

Teşekkürler, yaptığım hesaplamaya göre motorun yakıtının ortalama 0.054 tl olduğunu buluyoruz:cat: 14 km fark içinse yaklaşık 0.75 tl fazla yakmış :) 1 tl bile değil tabikide olsun o kadar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:58 PM ----------

Hemşehrim (Kocaeli'nde oturuyorum ama bende Kütahya'lıyım:)) çok güzel gezi olmuş.:cat:

Cup motorların benzin deposunu hiç olmazsa 5-6 lt.lik yapsalar sende benzin taşımak zorunda kalmazdın.:)

Benzin fiyatlarına zamlar devam ettikçe ekonomikliğinden ötürü CUP motor kullanıcısı artacaktır diye düşünüyorum.

Eline yüreğine sağlık paylaşım için teşekkürler.:cat:

Geziyi yazarken tvde benzine gelen son zammın haberini dinliyordum bi yandan bende aynısını düşündüm hemşehrim hatta iddialıyım benzin fiyatları böyle olursa BİR GÜN HERKES CUPCU OLACAK:queen:

mondi hayat onda öyledeğilmiydi yok yok öyle bak ne güzel gezmişsiniz paylaşım için teşekkürler:cat:

güzel yazınız, muhteşem fotoğraflarınız için tebrik ediyorum, ve 100 lük mondialle benzin lambası olmamasına rağmen yaptığınız uzun yolla ..Biraz da keyif adamısınız anlaşılan, közde çay, odun köftesi, ünlü kokokereççi, ( bu arada bunların hepsini de not aldım , aynı yolu yapacak arkadaşlara da Gurme konusunda yararlı olacağı muhakkak)

Sevgili egelim dostum, İstanbulda yaşayan, Kütahyadan evlenmiş bir Kütahya sevdalısı, ve aynı yolları yapmış ( kütahya, çavdarhisar , eski gediz, şaphane, üçbaş, ayvacık köyü, çayköy, simav emet domaniç murat dağı gediz ılıcası vs.vs...) biri olarak yazınızı daha farklı bir heyecan ve keyifle okudum..

Teşekkürler enişte:) eğer buralara yolun düşerse beklerim:rendeer:

kusura bakmayın arkadaslar ama bu motorla kesınlıkle uzun yola cıkmam.ama cıkan arkadasımızı tebrık edıyorum.İş icabı bunun degısık markasını kullanıyoruz.Gercekten tehlıkelı bır motor.

gezi güzel olmuş da bir yeşil ay cı olarak şu alkolu her geziye sokmasını sakıncalı buluyorum motosikletçi arkadaşların. yol iyi alkol fena. yol öldürmez alkol öldürür.

Haklısın alkol fena fakat yanlış anlaşılmasın alkollü olarak yol yapmadım kesinlikle sadece o akşam yorgunluğu atmak ve keyif almak için içilen 2 bira :pale: ama belkide gezi notlarımızı okuyan küçüklerimize kötü örnek oluyoruz:pale: birdahaki anlatımda daha dikkatli olucam...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:10 PM ----------

mondi hayat onda öyledeğilmiydi yok yok öyle bak ne güzel gezmişsiniz paylaşım için teşekkürler:cat:

o honda için geçerliydi fakat şimdi mondi içinde geçerli oldu :) mondi = ekonomi bence :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:14 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:12 PM ----------

kusura bakmayın arkadaslar ama bu motorla kesınlıkle uzun yola cıkmam.ama cıkan arkadasımızı tebrık edıyorum.İş icabı bunun degısık markasını kullanıyoruz.Gercekten tehlıkelı bır motor.

Teşekkürler fakat motorun tehlikesini anlamadım:silent: tehlike motorda olmaz motoru kullanan tehlikeli kullanır bence...

mtk

tebrikler güzel ve başarılı bir gezi olmuş.. tekerine sağlık..

Haklısın alkol fena fakat yanlış anlaşılmasın alkollü olarak yol yapmadım kesinlikle sadece o akşam yorgunluğu atmak ve keyif almak için içilen 2 bira :pale: ama belkide gezi notlarımızı okuyan küçüklerimize kötü örnek oluyoruz:pale: birdahaki anlatımda daha dikkatli olucam...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:10 PM ----------

o honda için geçerliydi fakat şimdi mondi içinde geçerli oldu :) mondi = ekonomi bence :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:14 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:12 PM ----------

Teşekkürler fakat motorun tehlikesini anlamadım:silent: tehlike motorda olmaz motoru kullanan tehlikeli kullanır bence...

Tehlikeli derken; bu motorun farklı markada aynı modelını kullandım iş gereği.Ancak 60-70 ıle gıderken cok yuksek bır tıtresım oluyor.Ayrıca asfaltta en ufak su birikintisinden gectıgınızde ve ozellikle kucuk bır vıraj varsa durum cok kotu olabılır hemen kaymaya baslıyorsunuz.Kesınlıkle motoru kucumsedıgımden degıl.Sadece motor hakkında elestrılerım bunlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar