- Konu Yazar
10.Temmuz 2009 cuma günü öğleden sonra şehir içi kullanım için almış olduğum mondial 100 KH motorumla uzun yola gidip gelebilirmiyim diye düşündüm ve eskiden peugeot 103 ve mobylettelerle yaptığım Afyon-Eskişehir gezileri geldi aklıma dedimki 103le mobyletteyle gittiysem mondiylede hayli hayli giderim
bu arada sitemizde gezilerini ilgiyle takip ettiğim Ümmet abidende epeyce cesaret aldım:cat: Yollarda başıma gelmesinden en çok çekindiğim ve nefret ettiğim olay olan lastik patlamasına karşı 2adet lastik spreyi aldım ve mondimin en sevdiği benzin olan Ultımate 97 ile deposunu doldurarak ertesi sabah şafak vakti yola çıkmaya karar verdim.
Sabahleyin erkenden uyanarak saat 06:35 te marşa bastım
Mondimin yola çıkmadan önceki kmsi 6098 km
Yaklaşık 1 saat sonra 55 km gittikten sonra saat 07:36 da ilk molamı verdim
71 kmde daha gittikten sonra Uşak yakınlarında Yıldız petrole uğrayarak saat 08:59 da ikinci molamı verdim.
.Hastaya ilaç gibi gelen 3 bardak demli çay ve Buz gibi 2bardak meyve suyundan sonra Tekrar yola koyuldum.
Yolculuğumun 183. kmsinde Kula rampalarını çıkarken mondim acıktığının sinyalini verdi Kütahyadan aldığım benzin bitti ve yedek olarak tedarik ettiğim 0.5 lt petteki benzini koyarak yola devam ettim ve yaklaşık 10 km sonra STR dinlenme tesislerine uğrayarak mondimin karnını bi güzel doyurdum
Yedek petimide ihmal etmedim tabi
sonrasında mondimi gölge bi yere park ederek kendime demli bi çay söyledim
Bu arada saat 11:07 olmuş ve hava sıcaklığı 30dereceye yaklaşmaya başlamıştı Kütahya gibi soğuk bi iklimin insanı olan benim için oldukça katlanılması zor bi durum:mrgreen:
Çayımı içip mondiminde iyice dinlendiğinden emin olduktan sonra yola devam ettim.
Saat 12:05 te güneş tam tepedeyken Salihliye geldim.(Zamanlam gerçekten mükemmeldi)
Salihlinin bence konaklanabilecek en mükemmel yeri olan Kurşunlu Kaplıcalarına giderek apart tipi daireme yerleştim ve bi müddet istirahat ettim
Dağınıklık için özür dilerim (ee nede olsa yol yorgunluğu)
Dinlenipte ortalık biraz serinleyince Mondimin 6000 km bakımını yaptırmak vede genel kontrolü için Salihli mondial servisi Hasan ustaya uğrayarak mondimi usta ellerine emanet ettim
Hasan usta hakikaten usta gibi usta
motorsikletlerin dilinden çok ii anlıyor ve servislik hizmeti 10 numara
mondimin zincirini bol bulan hasan usta bir bakla çıkararak kısaltıp ayarlıyor
ve yağımız değişiyor
Hasan usta yolumun uzun olduğu için mondimin motoruna inceden bi sibop ayarı çekip hava ve benzin filitrelerini ve bujisini temizledikten sonra test sürüşü yapmayıda ihmal etmiyor
Mondim Hasan ustanın köpeği ve motoru
Hasan ustanın motoru Bisan Falcon 100 sıfır alıp modifiye yaptığını ve çok memnun olduğunu söylemeyide ihmal etmiyor
Ustamıza teşekkür edip servis ücretimizi ödedikten sonra acıktığımı fark ederek Salihlinin belkide dünyanın en leziz kokorecini yapan Kanar Kokoreç Abdil ustaya uğrayıp hazırladığı nefis kokoreçle karnımı bi güzel doyuruyorum
Yemeğin ardından Abdil ustayla ısmarladığı çayların eşliğinde koyu bi sohbete dalıyoruz Konu tabiki benim mondiyle cesaret edipte oralara kadar gelmem
Kendiside Ramzey Cup sahibi olan Abdil usta Ramzeyle Manisaya(yaklaşık 65 km) gidip geldiğini ve düşük banketler ve kamyonlar yüzünden çok tehlike atlattığını söyleyip dikkatli olmam konusunda beni uyarıyor Abdil ustanın Ramzey ve Mondim
Verdiği öğütlere yaptığı leziz kokoreç ısmarladığı çaylara teşekkür edip mondimle Salihliyi iice bi turluyorum
Burası tam bi motosiklet cenneti daha doğrusu CUP cenneti
alışveriş merkezlerinin otoparklarında bile motosikletler için özel park alanları var bu çok güzel:cat:
Salihli kipanın en üst katında bulunan cafenin verandasından bi görünüş
Meslek icabımıdır nedir tren rayları her zaman beni çekiyor demir yolunu izleyerek Salihli gara varıyorum
Buranın motosiklet cenneti olması çok güzelde beni üzen bi olay hiç bi sürücünün kask takmaması
ale:
Hava karardıktan sonra yorgunluk kendini iice hissettiriyor ve kaldığım kaplıcaya dönüyorum.Mondimi (uzun uğraşlar sonucu kaldırıma çıkarıp) kaldığım apartın dibine park ederek dinlenmeye bıraktıktan sonra benim içinde keyifli bi gece başlıyor
Radyom ve buzz gibi biram eşliğinde keyfimi sürdükten sonra uykuya teslim oluyor ve ertesi günkü dönüş yolculuğuma hazır olmak için yatıyorum
Sabah erkenden kalkıp Kurşunlu Kaplıcası Termal Tesislerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür edip ayrılıyorum
mondimde ben
Sabah kahvaltımı Salihlinin en meşhur odun köftecisi Divan Restaurantta nefis bi mercimek çorbasıyla yapıp çayımı içtikten sonra yola koyuluyorum
EEyolcu yolunda gerek :bounce:
dönüşte yol üzerinde bulunan Topraktan yapılmış hediyelik eşya ve heykel satıcılarında resim çekmek üzere duruyorum
gerçekten çok ilginç şeyler var
Dönüş yolculuğumun 55.kmsinde mondim gene acıktığının sinyalini veriyor yedek petimde bulunan benzini koyarak yola devam ediyorum
Yaklaşık 5 km sonra tekrar STR ye uğrayıp Shell w power 97 ile mondimin karnını iice doyuruyorum
pompacı abim her ne kadar sakıncalı görsede can simidim
olan yedek petimide doldurmayı ihmal etmiyorum(ne yazıkki mondilerde benzin lambası yok ve ibreyede hiç güven olmuyor)
ale:
STR de biraz dinleniyorum
ve yola devam:bounce:
Uşak yakınlarında bulunan Osman Dede çamlığında durarak mola veriyorum
süper bi yer miss gibi çam havasını doya doya çekiyorum ciğerlerime
kendime közde demlenmiş bi çay ısmarlıyorum
çayımı getiren garson Ramazanla tanışıyorum Ramazan henüz 15 yaşında olmasına rağmen motosikletlere meraklı kendi deyimiyle motosiklet aşığı bana mondimi çok beğendiğini söyleyerek kendisine satmamı teklif etsede ben reddediyorum oda çaresiz sadece resimlerini çekmekle yetiniyor yol arkadaşımın fakat kendisi fotoğrafta görünme fobisi olduğunu söyleyerek görüntüsünü almama izin vermiyor fakat sağolsun beni görüntülüyor:rendeer:
çayımı içtikten sonra tesisin bulunduğu ormanda kısa bi gezinti yapıyorum
burada bulunan çeşmenin kitabesi
çam ormanında yaptığım bu kısa yürüyüş ve burnuma gelen mis gibi mangal kokularından sonra acıktığımı fark ederek kendime mangalda pişmiş ızgara köfte ısmarladım ve köftemi beklerken çam ağaçları arasına uykusuz şöförlerin dinlenmesi için kurulmuş hamakta biraz kestirdim
gerçekten süper bi hizmet:cat:
ekmek arası enfes ızgara köftem ve yayık ayranım
yemeğin üzerine bi kaç bardak daha köz çayı ii geldi
İice dinlendikten sonra Ramazana ve tesis sahibine teşekkür edip tekrar yola koyuluyorum
Yol ayrımı epey daha yolum var
Gedizi geçip yaklaşık 75 km yol katettikten sonra bi çeşme başında mola veriyorum
Yaklaşık 30 dereceyi bulan sıcak havada verdiğimiz bu mola mondime ve bana ilaç gibi geldi
çeşmenin suyu buz gibi insanın dişlerini kamaştıryor
dinlenirken aynı yerde mola veren simav mondial servisinin aracı mondimin arkasına park edince mondial reklamı gibi olan bu fotoyu çekmeye karar verdim
Tekrar yola devam ettim fakat yaklaşık 20 km kala mondim tekrar acıktığının sinyalini verdi can simidim olan yedek petimdeki benzini doldurmak için durdum
buarada mondim ya bu shell w powerı sevmedi yada Hasan ustanın yaptığı sübap ayarını :silent: yola çıkarken 183 km giden bir depo benzin iki seferdir 169 km dayandı
ale: yaklaşık 14 km bi kayıp söz konusu
ale: neyse Kütahyadan tekrar ultımate 97 doldurarak deneyip görücez:silent:
ve yuvaya dönüş KÜTAHYAbana göreMEMLEKETLERİN EN GÜZELİ
Geldikten sonra mondimin kmsi 6649 km
VE SONUÇ Mondim ve ben 551 km lik yolculuğu çok şükür sorunsuz olarak tamamladık.Bu benim 100 cclik cup tipi bi motorla yaptığım ilk uzun yol deneyimi olmasına rağmen çok keyif aldım.Mondial 100 KH hakkında izlenimlerim oldukça olumlu eğer sabırlıysanız(yol boyunca ortalama hızım 60km/h civarındaydı) ve dura dinlene gezmeyi seviyorsanız 100 KH ve bu tip cup motorlarla bence dünyayı bile gezebilirsiniz.Benim için çok keyifli bi hafta sonu oldu BİR DAHAKİ GEZİME KADAR HOŞÇAKALIN TEKERİNİZ DÜZ BASSIN MOTOR DOSTLARI