Evet arkadaslar bugun Aydın abi sağolsun gondermıs oldugu format sayesinde servis "kitapçığını" (ne kitapcık ama 219 sayfalık öküz ölüsü) çıktı şeklinde alıp spirallettim, öndeki surtugu bıraz olsun kapamak namına taktıgım kartal ın resmını cektım sıbop kapaklarının resımlerını cektım ve metalik boyaya yapılan rötüşlerin resımlerını cektım... boya olarak koca sanayide hiç bir boyacıda motorun kırmızısına yakın bır deger bulamadık bızde peugeot 206 nın şeytan kırmızısını rötüş işlemi için kullandık, biraz daha yakın olsaydı degerler ıyıce oturacaktı ancak sımdıkıde ıdare eder artık motoru ıncelemedıkce hıc bır sekılde bellı olmuyorlar zaten rotusledıgım yerler,resımlerı flash kullanarak cektıgımden oturu rahatca rotuslenen yerlerı ayırt edebılıyorsunuz boya katmanının arasındakı yukseklık farkından oturu ama insan gözünün secmekte zorlanacagı cınsten bır sey cıktı cıplak gozle bakınca...
resımlerde arka koltugun ıcınde bulunan kılıt mekanızmasının yerınden kaymıs oldugunu goreceksınız, en yakın zaman da onada el atacagım...
ıste fotolar...
rötüşten önce motorun arka camurlugunun bır cok yerınde buna benzer cızıkler ve kask takmak ıcın yapılan yerın etrafında nokta seklınde boya dokulmelerı vardı ...
sonraki halleri...
bu resımde arka sırt dayamanın bozuk vıdalarından bır tanesının ıcıne ettıgı delıgıde goruyorsunuz orasıda en yakın zaman da tornacıda doldurulup yenıden dıs acılacak...
şimdilik idareten surtugu kapasın dıye taktıgımız kartalımız...
değişen sibop kapaklarımızdan bır tanesı...
Virago servis kitapcıgımız, ıcınde resımlı anlatımla her seyı kolayca yapmanızı saglayacak bır ton yararlı bılgı var...
Aydin bey in katkılarıyla...
benzın konusuna gelınce;
13.5 litreyi yedek depo yok sayıp yedek depoyu ustune ekleyıp 15 lıtre dıye hesaplama yapmısız arkadasla, o yuzden oyle bır sonuc elde ettık yanı kısaca "sacmalık" yok öyle bir şey...
denizden olan yukseklıgımız hava ve yol kosulları, motorun devrını yoklayarak kullanım vs gıbı bır suru faktoru goz onunde bulundurursak bu motorun gıdecegı maks menzil anca 300 km civarı olabılır gıbı gorunuyor bu durumda sızın 270 km cok saglıklı bır deger olmus oluyor
konjektör yarama tuz basıyorum hala...
arka yay ve amortısorlerı degıstırıp camurlugu lastıge yaklastırmakla ılgılı bı kac yer ıle gorusuyorum yıne keyfi bir sey olacak ıstedıgım zaman orjınal arka amortısorlerıme yaklasık 20-25 dk ıcınde gerı donebılecegım...
buda gunun fınal resmı
rötüşlediğim yerler pasta yapıldıkca gövdeye ayak uyduruyor, gözüm döner de motora komple kendi tasarımlarımdan biri olan her hangi bir çizimimi airbrush ile aktarırsak motorun goruntusu cok daha asilleşecek ama şu an bu orjınal boyasına ve rengine yazık etmekmiş gibi geliyor bu uygulama...