Merhabalar,
aslında ben su an baglantı sorunları olan "hondam.com" sıtesınde temsılcı ve moderatordüm yanı pek yabancı degılım forumlara ancak nedense burda resımlerı dırek gosterıcek sekılde koyamadım bır turlu...
Viragonuz çok eşsiz bir renge sahip,"kırmızı-krem" in dısında "koyu yeşil-krem" ve bu renk Viragolara çok yakışıyor...
benim sırtlığımın usttekı mesajlarımın bırınde de yazmıs oldugum gıbı vıdalarından bı tanesı sarmıştı bu yuzden cıkması ımkansızdı, levye tornavida vs neyle denedıysek cıkmadı matkapla eritmek zorunda kaldık deliklerden bi tanesını, sımdı oraya yenı diş açılacak...
sırtlıgı ıstedıgım zaman takıp ıstedıgım zaman cıkartabılmelıyım...
cunku Viragoyu boğuyor
su an bu halıyle motora bırını aldıgımdakı tek sorun benı bogacaklarmıs gıbı belımden ahtapot gıbı sarılmaları.... bunun ıcın de su rack lerden takmak cok daha mantıklı arkadan tutunurlar... hatta en son koydugunuz vırago resmındekı rack ın sadece yanları olsa tutacak seklınde benım ıcın daha ıyı olurdu...
öte yandan ebay den koydugunuz rackide direk arka koltugun yerıne takmak ısterdım ben...
bızım arka koltukları soktugumuzde 2 tane vida gırış yeri var sankı bu işler için yapılmıs gıbı soktugunuzde goreceksınız... oraya ıkı vıda ıle boyle bır sey tutturmak ıstıyorum işte
bırı bınecek oldugunda hemen ıkı vıdayı sokup koltugumu takabılmelıyım
bunun dısında ayrıyetten 1940-50-60 senelerinin tekli bmw selelerinden kullanmak ıstıyorum ama cok pahalılar ben de bu yuzden muhtemelen cok ınce bır sele yaptırıp oturus pozısyonunu bıraz daha asagıya cekerek motorun küçük şasisinin üstünde bır sekılde buyuk durma ıhtımalını kaldırıcam ben ve benden sonrakı tum kullanıcıları ıcın
bu arada viragoya takılacak deri çantaların buyuklugude aynen attıgınız sonuncu resımdekı gıbı olmalı eger takılacaksa cunku motorun butunlugunu bozmayacak maksimum seviyedeler... bence siz de aynalarınıza bir el atın derim, konunun ıcınde ayna maceram da var, benım gıbı tornacı kurbanı olmayıp tek seferde onları 4 de 3 oranında kısalttırırsanız motor cok daha oturaklı gorunecektir
bir de ben şaftın oldugu boruya ufak bir sosis çanta takmayı dusunuyorum, denersem resimlerini paylaşırım, benım aslında amacım bu motoru bır an once bıtırıp antalya ya yollamaktı yazlıkta bınecektım ama yaz okuluna kaldım ankara sıcagında motorla oynuyorum, ben eskı motorumda "keeway arn125" bagaj hacmıne cok alısmıstım genelde koltugunun altında ve arka sırtdayamalı bagajında kurabie,havlu,su,yagmurluk,cekı demırı,alet cantası,yedek t shirt,gunes kremi,kitap,motosıklet kullanımında surucuye ve artcıya dusen gorevlerın oldugu kagıtlar, motorun repair manuel i... gibi seyler olurdu coğu zaman... sımdı bu motorda eger pantolonum uygun degılse ruhsat ve ehliyeti bile yanıma alamıyorum bu yuzden kendıme bir çanta almak zorunda kaldım motora takmıorum diye
aynı arka koltukta olan muhabbet gıbı cantalarıda ıstedıgım zaman cıkarıp ıstedıgım zaman takabılmelıyım ama canta tasıma aparatları cantaları soktugumde oyle yuzume bön bön bakmamalılar bı cozum ugretmem lazım bunada...
ama su son koydugunuz resımdekı viragonun cantaları cok hosuma gitti, koltuk rengıyle de uyum saglasalarmış daha fazla verim alırlarmış...
bu arada resımlerde dıkkat ettıysenız benım arka tekerim 150 lik ve camurluk ıcını dolduruyor bıraz da arka amortısor-yay lar la oynadıgımda daha da guzel kavrayacak tekerı camurluk... bence sız de sızınkıne bır mudahalede bulunmalısınız arkası cok havada duruyor camurlugun bır tarafından dıger taraf cok fazla gorunuyor motorun oturaklı gorunumu ıcın bu şart... yada ıkı yana derı canta yapmak gerekıyor bunun alternatıfı olarak...
Çok memnun oldum bir Viragocu daha ile tanıştıgıma, gorusmek uzere
Barış