Öncelikle motoru kendin dağıttığın için tebrik ediyorum fotoğraflar da kaliteli:cat:
Bence hiç tornayla uğraşma komple mil alsan dahi fazla bir masraf çıkmaz,parçaları ucuz oluyor,ee işçilik parası da yok kendin yapıyorsun :mrgreen:
Bu arada fotolar için ayrı teşekkürler yakın çekim mekanik parçalara bakmaktan çok hoşlanırım :mrgreen:
öncelikle cesaretine ve emeğine sağlık toplarsın veya toplayamazsın cesaret etmen yeter :cat:
önemli olan neyi nereden söktüğün ki sanırım bunu biliyosun çünki dikkatli iş çıkartıyosun fotolardan belli umarım başarırsın.
toplanmış halinin fotolarını da detaylı bir şekilde bekliyoruz kolaygelsin :cat:

Tekrar merhaba arkadaşlar,
Aradan geçen sürede, hareket mili ve şanzuman mili dişli setlerini komple yeniledim.
20+20 toplam 40 lira maliyeti oldu.
Bugün ise bismillah deyip geçtim motorun başına, herşeyi topladım ama birde ne göreyim korkulan şey oldur: parça artırdım
Heryeri denedim ama nereden çıkardığımı bulamadım, sadece bir tane var, rulman değil ama onun gibi bişey, artan parça işte bu, :
![]()
Resmi çekerken yanına kalem koydumki parçanın boyutları hakkında fikir oluşsun.
Buyrun bu da parçanın videosu
Bu parça nedir ne değildir? Ne işe yarar ve tabi en önemlisi nereden çıktı acaba![]()
Hocam dikkatimi çeken silindir gömleğindeki pas. subaplardada görüldüğü gibi temizlikte su kullanıyorsun sanırım. şanzımana su değmemesi gerekir. bu hatandan biran önce dönüp motoru gazyağı ile temizlemelisin. motordaki parçalar yağlanarak temizlenmiş olur. Bu haliyle bekledikce dahada paslanacak. Eğer motor bu şekilde bekleyecekse herhangi bir şanzıman yağı ile parçaları yağlasan iyi olur. Sanayiiden veya nadiren benzin istasyonlarından bulabilirsin gazyağını.
Neticeleri buradan iletirsen sevinirim.
Kolay gelsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:18 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:07 AM ----------
Alltaki resimde acıkca görünüyor sorunun. Orda iki dişte aşırı aşınma var seside o iki dişe yüksek devirde yüklendiğinde yapıyor sanırım. Bence aşınan tüm parçaları tamamen değiştir. İlerde Birdaha açmak durumunda kalmazsın. Sağlam parçalarda aşınmış parça ile aşınmaya devam etmez.
oparçaa bence dişlinin mil yatagına benziyor gibi.burdan görünen üzerinde delik var gibi delik varsa büyük ölçüde üzerine geçen parçayı yaglamaya yarıyor.mecburen yeniden motoru dagıtacaksınız öyle görünüyor.sonuçta motorun içinden çıkan bir parça,sonra öyle çalıştırısınız motoru o kadar emek boşa gitmesin.kolay gelsin tekrar.
Emeğine sağlık artan parçanın yerini bulabildin mi ?![]()
helal olsun valla![]()
İyicene dağıtmışşın he aynı ben gibi. Allah kolaylık versin kardeşim. Söktüğün şeyin yerini iyi ezberlemeni öneririm. Dişlin sanırım kavramanın yeterince ayırmaması yüzünden yandaki çıkıntılar(adını bilmiyorum garip!) birbirini parçalıyor. Çalıştırdın mı bari :queen: