- Konu Yazar
öncelikle motorun sıcak olması gerkli ve yağın yağ deposunda toplanması için 15dk kadar beklenmeli.
yağ değişimi için motosikletinize uygun 3lt yağ ve yağ filitresi gerekli

15dk bekledikten sonra motorun sol ayalığına yakın olan resimde kare içerisinde görülen civatayı uygun anahtar yardımıyla gevşetip,civatanın tam altına 4lt sıvı alacak uygun bir kab koyarak civatayı sökün

yağın tamamen motordan boşaldığına emin olun

yağ boşaltıldıkdan sonra yağ filitresini uygun olan anahtar veya filitre sökme aparatı ile sökün. resimde görülen filitre filitre sökme aparatı ile söküldü

yağ filitresi sökülmüş hali

yeni yağ filitresi anahtarla takmaya müsait civata başlı (k&n yağ filitresi)

yağ filitresinin tam takılı hali

yağ filitresini taktıktan ve yağ civatasını yerine taktıkdan emin olun.
not:tork anahtarınız varsa yağı boşaltmak için söktüğünüz civatayı uygun tork değerinde sıkın tork değeri 43 Nm (4,3 m . kgf, 944,88 cm . lbf)
yağ filitresinin sıkma tork değeri 17 Nm (1,7 m.kgf, 365,76 cm.lbf)
takma ve sıkma işlemlerinden sonra sıra yeni yağımızı doldurmaya geldi.
motorumuzun sağtarafına geçerek reimde görülenkapak açaılarak huni yardımıyla yağlar boşaltılır.
noy: huni yok ise a4 kağıdında huni yapılarak kullanıla bilir. ben öyle yaptım:wiinkk:

yağımızı doldurduktan sonra yağ kapağını kapatıp motorumuzu kullana biliriz.
kazasız bol km'ler:cat::cat::cat::cat:
yağ değişimi için motosikletinize uygun 3lt yağ ve yağ filitresi gerekli

15dk bekledikten sonra motorun sol ayalığına yakın olan resimde kare içerisinde görülen civatayı uygun anahtar yardımıyla gevşetip,civatanın tam altına 4lt sıvı alacak uygun bir kab koyarak civatayı sökün

yağın tamamen motordan boşaldığına emin olun

yağ boşaltıldıkdan sonra yağ filitresini uygun olan anahtar veya filitre sökme aparatı ile sökün. resimde görülen filitre filitre sökme aparatı ile söküldü

yağ filitresi sökülmüş hali

yeni yağ filitresi anahtarla takmaya müsait civata başlı (k&n yağ filitresi)

yağ filitresinin tam takılı hali

yağ filitresini taktıktan ve yağ civatasını yerine taktıkdan emin olun.
not:tork anahtarınız varsa yağı boşaltmak için söktüğünüz civatayı uygun tork değerinde sıkın tork değeri 43 Nm (4,3 m . kgf, 944,88 cm . lbf)
yağ filitresinin sıkma tork değeri 17 Nm (1,7 m.kgf, 365,76 cm.lbf)
takma ve sıkma işlemlerinden sonra sıra yeni yağımızı doldurmaya geldi.
motorumuzun sağtarafına geçerek reimde görülenkapak açaılarak huni yardımıyla yağlar boşaltılır.
noy: huni yok ise a4 kağıdında huni yapılarak kullanıla bilir. ben öyle yaptım:wiinkk:

yağımızı doldurduktan sonra yağ kapağını kapatıp motorumuzu kullana biliriz.
kazasız bol km'ler:cat::cat::cat::cat: