Bu şekilde bi ceza olabilir mi?

bu arada atlanılan nokta ehliyetsiz trafiğe çıkman (ve muhtemelen kaskında yoktu). dua et olay şaka, ya hakkaten polis uğraşsada ceza kesseydi

makbuzu göriim ölim kardeş
int dende ceza sorgusu yapılıyor
ama benim bildiğim 600 lira '07 fiyatı :) cezası var aracın sahibine ceza kesildiğini ilkdefa duydum öle bişi yok arkadaşımın başına geldi yaklaşık otopark parası fln 800 lira kaçdı kurtuldu cebine:p

a2 olmayan varsa 600 küsür ehliyetsiz motosiklet kullanana kesiliyor motosiklet çekiliyor ve motor sahibinede 320 liramı ne ceza kesiliyor :cat: bilakis dükkandaki scooter benim üzerime olduğundan ve çalışan eleman yakalandığından çok iyi biliyorum :cat:

Moderatör
a2 olmayan varsa 600 küsür ehliyetsiz motosiklet kullanana kesiliyor motosiklet çekiliyor ve motor sahibinede 320 liramı ne ceza kesiliyor :cat: bilakis dükkandaki scooter benim üzerime olduğundan ve çalışan eleman yakalandığından çok iyi biliyorum :cat:

Çok acıdı mı? :p İçin yani :mrgreen:

tmm ödeyecem de...tam da ptt nin bankanın vs önündeyim kardeşim bırak ödüm kurtulum de...bakalım ne dicek...gir içeri de böle böle plakasını ver...ödemek istiyoum falan....bundan ala kanıt yoktur...

bu arada atlanılan nokta ehliyetsiz trafiğe çıkman (ve muhtemelen kaskında yoktu). dua et olay şaka, ya hakkaten polis uğraşsada ceza kesseydi

ustacım 5 yıldır köyümde motosiklet üstündeyim.Tamam kasksız olmam elbette yanlıştı ama motoru da ehliyet sürmez her zaman bunu da unutmamalı. Tecrübem olmasa artcı olarak bile binmem şehir içinde. Ama 22 ağustos sınavına giriyorum artık oyle bi eksikliğim de olmıycak :) Kask olayına gelince ucuz yollu bişey alacam ve takmayı deniycem, bakalım bir defa motordan düşmeyen ceyhun kaskla neler yapacak :queen:( kesin düşücem )

Ceza olayına gelince motorun sahibi abinin aylaklıktan benimle zaman geçirmesinden başka bişey değilmiş , Ceza tarihini de gördüm makbuzu da o tarihlerde ben değil motoru sahibini bile tanımıyodum . Bukadar yeter :)

Gereksiz yere sıkılmış olan içimi rahatlatığınız cevaplarınızdan dolayı teşekkür eder, verdiğim gecici rahatsızlıktan dolayı özür dilerim ...!

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hiç bir yerden kontrol filan yapmana gerek yok. vergi dairesine bilmem nereler filan gitme. ehliyetsiz araç kullanmanın cezası para cezası değildir. hafif hapis cezasıdır. hafif hapis cezası alırsın, bu para cezasına çevrilir ve günlük üzerinden hesaplanıp 600 küsür lira paraya çevrilir. hapis cezasını da gıyabi yargılamayla almazsın, hakim karşısına çıkarsın, savunma yaparsın vs. dolayısıyla öyle bir para cezası ne senin ne bir başka arkadaşının filan evine gelmez, gelemez...

düzeltme : mesajı yazdıktan sonra gördüm, olay çözülmüş zaten...

Son düzenleme:
edirnede bişey olmaz 4. senem bitti daha bir tane düz polis bişey demedi ışıklarda yanında duruyorum bişey demiyor 2 kere çevirmeye denk geldim birinde kaçtım 2.sinde sola sinyal verip döndüm kısmetse 1.5 ay içinde ehliyetim cebimde

edirnede bişey olmaz 4. senem bitti daha bir tane düz polis bişey demedi ışıklarda yanında duruyorum bişey demiyor 2 kere çevirmeye denk geldim birinde kaçtım 2.sinde sola sinyal verip döndüm kısmetse 1.5 ay içinde ehliyetim cebimde

Ben de şehir merkezinde bi arkadaşın devamlı artcısıyım . Onunla da bir defa cevirmeye filan gelmedik ...Sen nerelerdesin edirnede? 4 temmuza mı giriceksin?

Valla Edirne de ki motorcularda kask göremediğim gibi, çoğundada ehliyet yok ( zamanında bende de yoktu, kaskta yoktu ama internet denen cihaz, bilinçlenme de yoktu mz 301 i en kral makina sanırdık ). Her gidişimde gördüğümü uyarıyorum ama maalesef bu böyle, hatta eskiden görmediğim ss motorlarda bile çoğalmış ama onlar bile kask takmıyor. Edirne trafiğinin yavaşlığına mı güveniyorlar ne...

bence şehrin küçüklüğünden çarsı 2 km çoğu kişi 1-2 km mesafe arası kullandığından takmak istemiyor yanlış bişey

bende ole diodum ama geçen zübeyde hanım ın orda 62 yi yazdılar muayeneden
caner öle bişey o lamaz
bu arada bende edirne merkez denim

4 temmuzda bende b den a2 ye fark sınavına gırıcem muhtemelen kac ayda gelır bana ehlıyet

normal ekip trafiğe anons geçer trafik gelip yapıştırır cezayı bizzat aynı şekilde anahtarı elinden aklınmış biri olarak biliyorum =) sonrası da bi tanıdık çağarılır ve trafik polislerininden anahtar geri alınır sfır ceza ile =)))

bende ole diodum ama geçen zübeyde hanım ın orda 62 yi yazdılar muayeneden
caner öle bişey o lamaz
bu arada bende edirne merkez denim

hafta sonumu zübeydenin ilersinde duruyolardı beyaz conncet yada accenti tam hatırlamıom arabalarda ehliyet kemerine bakıolardı bende onu bisikletin ordan çıkıodum baktım polis dik dik bakıo bana sonra bişi olmadı

yok öyle bi dünya bi kere 1.100 tl olan bi ceza yok alkollüysek 537 yersin ehliyet yoksa 700 civarı bişey yersin kasktan 55 yersin hepsi bellidir bunların 1.100 tl olan bi ceza yok motorla ki ne ehliyet sormuşlar sana ne plakana bakmışlar ve zaten motoru kullanmıyosun 5 kuruş ceza kesemezler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar