iyi yolculuklar ilkercim. evet öyleydi satacaktım ama vazgeçtim zate ilanı falan da kaldırdım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:19 PM ----------
be sadece tubeless olanlarda kullanılıyor diye biliyorum. yaklaşık 20 bara kadar hava basıyor delik olan yeri tıkıyor. en yakın lastikçiye ulaştırır.
şuana kadar nette ve günlük hayatta 1 i 650GTR ve 3 ü GV650 olmak kaydıyla konjektör arızasıyla karşılaşım.Memleketin diğer köşelerinde başka olmuşmudur bilemem ama bence bir sıkıntı var.Yani oturup kafa yoruyorumda,Ayvalıktada bir GV650 sahibinde daha gördüm.şöyle bir marşa bastı "çat çut" takıldı.Marşı yenileyince hemen aldı, yani belki konjektör değilde marş dişlisi mi? motorumu? bi şey çok voltaj düşürüyor ve bunun sebebide (arada bir marş dişlisi ısınıpta şişince mi takılıyor yoksa dişlisimi kırık,marş motorunda kaçak mı var) şu marş zımbırtısı gibi geliyor.Çünkü motorun aküsü voltmetreye bağlıyken gördüm,marş dediğim şekilde takıldığında voltmetredeki gösterge resmen dibe vurup tekrar normal voltaja düşüyor.YAni normal marş esnasında voltmetre 5amp kadar düşerken,marş takıldığında 0 oluyor.Müthiş bir akım çekimi.Bu da başta akü ve konjektör olmak üzere diğer tesisata yük bindiriyor.Bu benim tezim ve kendimce kronik sorun olarak görüyorum.Ayvalıktaki GV650 de bu şekilde marşa basınca kararımı bu yöne doğru kaydırdım.Doğrudan konjektör olmasa bile bir elektirik organı tesisata yük bindiriyor.Ben elektirikçi değilim.Ama kafamda böyle birşey oluştu.2008 ve üstü GV650 liler için birşey söylemiyorum.Zira onlarda benzin deposunun delinmemesi için takoz sistemi geliştirmişler.Gidonu tutan ve alyanla sıkılan 2 civata daha uzunları takılarak gevşeme sorunu giderilmiş.Ben bunları kendi imkanlarla hallettim.
Belki bu dediğimiz elektrik sorunuda araştırmalar sonucu telafi edilmiş olabilir.Bunların hepsi varsayım.
Eski sayfalara baktım ama bulamadım,formda bir abimizi marş için çelik dişli takılmasından bahsediyordu?? nacre nike abimizdi galiba??? Bu aralar formada aktif değil. Bu konu hakkında yardımı olabilceğini düşünüyorum.(şimdi dışardan okuyanlar biri GV650ler ne kadar sorunluymuş diyecekler ama aslında bu bahsettiğim sorunların hiçbiri (konjektör dahil) yolda bırakmayan ufak şeyler.Serviste yatan ve sorunu çözülemeyen F-650liler,transalpler yanında bizim sorunlar devede kulak kalıyor)
Bu arada konjektörüm büyük ihtimal uyum sağladı,far açık-kapalı akü şarj ediyor ve marşı nazlanmadan çeviriyor.Bu sorunuda halletim galiba..P:
BMW F-650 konjektörü GV650 ile uyumludur yaklaşık 4 gündür kullanıyorum ve hiç bir problem yok.
off gece gece ne çok konuştum yaff,belkide gevezelik yaptım... kusura bakmayın.Ben yatayım yavaştan...
arkadaşlar bu konu hakkında önceden bir kez yazmıştım. aynen denildiği gibi oluyordu yani bir tak sesinden sonra marş normal alyordu taa ki bir gün artık marş basmayana kadar.tabii soğumasını bekledikten sonra çalışmıştı. ustanın dediği şu ki marş dişlisi sıcakla şişme yapıyor,soğuyunca tekrar çalışıyor istersen dişliyi çelik dişli ile değişelim demişti. kabu ettim ,dişlinin aynısını çelik olarak yaptırdı(tornacıda)ve taktı,o günden sonra ne şişme oluyor,be tak tuk sesleri.tabii bu değişimi garanti kapsamında yaptı(sağ olsun)
bu arada sorun tekrarlarsa BMV E-650 konjektörü kaç para? teşekkürler
emrahçım ilanı çektigine sevindim o kadar uğraştın başkası keyif sürecekti valla iyi oldu yolculuk ne zaman festival için. Bu arada çarşamba başlıyoz çantalar için aparat imalatına bakalım nasıl olacak olursa zaten başka yapanlarda olur iyi bir örnek olacak başka uğraşan yok sanırım haluk bey kendi yapmıştı harika olmuştu ama neyse bitince resimleri koyucam
emrahçım ilanı çektigine sevindim o kadar uğraştın başkası keyif sürecekti valla iyi oldu yolculuk ne zaman festival için. Bu arada çarşamba başlıyoz çantalar için aparat imalatına bakalım nasıl olacak olursa zaten başka yapanlarda olur iyi bir örnek olacak başka uğraşan yok sanırım haluk bey kendi yapmıştı harika olmuştu ama neyse bitince resimleri koyucam
en az 4 saat![]()
![]()
![]()
emrahçım olsun da ben akşama kadar beklemeye razıyım:cherry:
selam millet.ben izmir'e geldim.motoru otoparka koydum abone olacağım ve otoparka bırakacağım.böylesi daha güvenli diye düşünüyorum.fotoğraflar bol ama koymaya şuan vaktim yok en yakın zamanda paylaşacağım sizlerler.motorla yaklaşık 500 km yol yaptım bir günde ve oldukça yorucuydu.bu yüzden saat başı mola verdim neredeyse.hal böyle olunca yolculuk biraz uzadı.bu ilk seyahatim olduğu için böyle oldu diye düşünüyorum.daha sonrakilerde bu kadar uzun sürmez diye değerlendiriyorum.ama çok fazla zevk aldım.
emrah bu arada kontra tekniğini denemeye korkuyorum.yolda gelirken bir kez virajda tehlike yaşadım gibi oldu,onda da çok heyecan yaptım,hızlı girdim galiba motoru yatırdım biraz ama virajı alamayacağımı anladım yolun biraz dışına çıktım baktım mıcırlar beni bekliyor hemen frenden elimi ve ayağımı çekip gaza çok hafif yüklendim ve kendiliğinden toparladı.sonra bir daha yaşamadım.
kontra tekniği o kadar yaygın kullanılıyor mu onu bile bilmiyorum.
merhabalar dostum çelik dişli konusunu siz açmıştınız şimdi hatırladım.Düzeldiğine sevindim gerçekten.Sizin ustanızla nasıl irtibata geçebiliriz.Tam olarak anlatılırsa aynı uygulamayı bende yapmayı düşünüyorum...F-650 konjektörü bana 180 TL ye mal oldu ama ustanın elinde yanlışlıkla bir BMW için alınmış ve takılmamış elinde kaldığı için bu fiyata verdi.Asıl katalog fiyatı nedir bilemiyorum...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:01 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:58 PM ----------
tabi tabi abi sizin çanta uğraşınızı referans alacağım bende :cat::cat::cat: sonucu ve detaylı fotolarınızı bekliyorum.Festival için perşembe günü İzmire doğru yola çıkacaz bir kaç festivale gidecekle beraber yol yapılacak işte.
muratgorgulu çantalar çok hoş olmuş.hep merak etmişimdir.acaba cruiser tarzı motora deri tarzı değil de bu tarz çantalar nasıl gider diye.çok şık olmuş.tebrikler.tüm işlem ne kadara mal oldu?