şuana kadar nette ve günlük hayatta 1 i 650GTR ve 3 ü GV650 olmak kaydıyla konjektör arızasıyla karşılaşım.Memleketin diğer köşelerinde başka olmuşmudur bilemem ama bence bir sıkıntı var.Yani oturup kafa yoruyorumda,Ayvalıktada bir GV650 sahibinde daha gördüm.şöyle bir marşa bastı "çat çut" takıldı.Marşı yenileyince hemen aldı, yani belki konjektör değilde marş dişlisi mi? motorumu? bi şey çok voltaj düşürüyor ve bunun sebebide (arada bir marş dişlisi ısınıpta şişince mi takılıyor yoksa dişlisimi kırık,marş motorunda kaçak mı var) şu marş zımbırtısı gibi geliyor.Çünkü motorun aküsü voltmetreye bağlıyken gördüm,marş dediğim şekilde takıldığında voltmetredeki gösterge resmen dibe vurup tekrar normal voltaja düşüyor.YAni normal marş esnasında voltmetre 5amp kadar düşerken,marş takıldığında 0 oluyor.Müthiş bir akım çekimi.Bu da başta akü ve konjektör olmak üzere diğer tesisata yük bindiriyor.Bu benim tezim ve kendimce kronik sorun olarak görüyorum.Ayvalıktaki GV650 de bu şekilde marşa basınca kararımı bu yöne doğru kaydırdım.Doğrudan konjektör olmasa bile bir elektirik organı tesisata yük bindiriyor.Ben elektirikçi değilim.Ama kafamda böyle birşey oluştu.2008 ve üstü GV650 liler için birşey söylemiyorum.Zira onlarda benzin deposunun delinmemesi için takoz sistemi geliştirmişler.Gidonu tutan ve alyanla sıkılan 2 civata daha uzunları takılarak gevşeme sorunu giderilmiş.Ben bunları kendi imkanlarla hallettim.
Belki bu dediğimiz elektrik sorunuda araştırmalar sonucu telafi edilmiş olabilir.Bunların hepsi varsayım.
Eski sayfalara baktım ama bulamadım,formda bir abimizi marş için çelik dişli takılmasından bahsediyordu??
nacre nike abimizdi galiba??? Bu aralar formada aktif değil. Bu konu hakkında yardımı olabilceğini düşünüyorum.(şimdi dışardan okuyanlar biri GV650ler ne kadar sorunluymuş diyecekler ama aslında bu bahsettiğim sorunların hiçbiri (konjektör dahil) yolda bırakmayan ufak şeyler.Serviste yatan ve sorunu çözülemeyen F-650liler,transalpler yanında bizim sorunlar devede kulak kalıyor)
Bu arada konjektörüm büyük ihtimal uyum sağladı,far açık-kapalı akü şarj ediyor ve marşı nazlanmadan çeviriyor.Bu sorunuda halletim galiba..

P:
BMW F-650 konjektörü GV650 ile uyumludur yaklaşık 4 gündür kullanıyorum ve hiç bir problem yok.
off gece gece ne çok konuştum yaff,belkide gevezelik yaptım... kusura bakmayın.Ben yatayım yavaştan...